Dolar 32,3695
Euro 35,0221
Altın 2.323,53
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bunları Yapan Öğrenciler Okuldan Atılacak

Bunları Yapan Öğrenciler Okuldan Atılacak
2 Temmuz 2015 11:42 | Son Güncellenme: 2 Temmuz 2015 13:53
A+
A-

Resmi Gazete’de yayımlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ndeki değişikliklere göre

Milli Eğitim Bakanlığı lise öğrencileri için yeni cezalar belirledi.

Yeni yönetmeliğe göre arkadaşlarına söz ve davranışlarla sarkıntılık yapmak, iftira etmek, başkalarını bu davranışlara kışkırtmak veya zorlamak, yapılan bu fiilleri sosyal medya yoluyla paylaşmak, okuldan atılma nedeni sayılacak.

30 gün devamsızlık yapan  sınıfta kalacak

Devamsızlık nedeniyle sınıfta kalma süresi 45 günden 30’a indi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak. Raporlu olarak 60 gün devamsızlık yapılabilecek.

Ahlak ve adap düzeni

Milli ve manevi değerlerin yanı sıra genel ahlak ve adaba uygun olmayan, yanlış algı oluşturabilecek tutum ve davranışlarda bulunmak da okuldan uzaklaştırma nedeni olarak sayıldı.

Bölücü mesaj atan atılacak

Sosyal medya yoluyla; bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddeti özendiren sesli, sözlü, yazılı ve görüntülü içerikler oluşturmak, bunları çoğaltmak, yaymak ve ticaretini yapan öğrencilere ise okuldan atılma cezası verilecek. Atılan dönemeyecek.

Kullananların yanında olanda ceza alacak

Tütün ve tütün mamulleri ile bağımlılık yapacak her türlü maddeyi kullanmanın ve yanında bulundurmanın yanı sıra artık kullananların yanında olmak da cezalandırılacak.

 

 

 

YORUMLAR

  1. bayburtlu dedi ki:

    INSAALLAH COCUKLARINI OKULA GÖNDERMEMEK ICIN CARE ARAYANLARA BUYUK FIRSAT ELHAMDULILLAH … LAIK SISTEMIN ELINDEN COCUKLARI KURTULMUS OLUR