Türkiye genelindeki 81 ilin sağlık yöneticilerini bir araya getiren İl Sağlık Müdürleri Toplantısı, İzmir’in Urla ilçesindeki tarihi Karantina Adası’nda gerçekleştiriliyor. 9 Ekim tarihinde başlayan ve bugün sona erecek olan zirveye, Bayburt İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Harun Sivlim de katılarak kentin sağlık gündemini ve taleplerini en üst düzeyde dile getirdi.
"Koruyan, geliştiren ve üreten sağlık" modeli masadaydı
Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık” vizyonu doğrultusunda düzenlenen toplantıda; merkez ve taşra teşkilatlarının ortak hedefleri, ülke genelinde sunulan sağlık hizmetlerinin niteliğinin artırılması ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi detaylıca değerlendirildi. Üç gün boyunca süren yoğun oturumlarda, sağlık hizmetlerinin sahadaki etkinliği ve yeni dönem stratejileri ele alındı.
Müdür Sivlim Bayburt’un sağlık yatırımlarını ve taleplerini iletti
Zirvenin Bayburt açısından en önemli gelişmelerinden biri ise ikili görüşmelerde yaşandı. Bayburt İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Harun Sivlim, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile birebir bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmede Uzm. Dr. Sivlim, Bayburt’ta yürütülen mevcut sağlık hizmetleri, devam eden yatırımlar ve sahadaki çalışmalar hakkında Bakan Memişoğlu’na detaylı bilgi verirken, kentte sağlık altyapısının daha da güçlendirilmesi ve vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için ihtiyaç duyulan talepleri de doğrudan bakan Memişoğlu’na iletti.
Bugün yapılacak kapanış oturumlarıyla sona erecek olan zirveden çıkacak kararların, önümüzdeki dönemde Bayburt dahil 81 ilin sağlık hizmetleri sahasına olumlu şekilde yansıması bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: