Dolar 32,5152
Euro 34,8779
Altın 2.431,32
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C
Cum 14°C

Bayburt’ta Yılın Ahisi Turgut Kaban Seçildi

Bayburt’ta Yılın Ahisi Turgut Kaban Seçildi
19 Eylül 2023 09:41 | Son Güncellenme: 19 Eylül 2023 09:46
A+
A-

Bayburt’ta 36’ncısı düzenlenen ahilik haftası kapsamında motor ustası 73 yaşındaki Turgut Kaban yılın ahisi seçildi.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan Ahilik Haftası’nın kutlandığı etkinliklerde, Yılın Ahisi seçilen Turgut Kaban’a düzenlenen törenle kaftanını giydirdi. Etkinlikler kapsamında yılın kalfası Cihat Balcı ve yılın çırağı Gulnisa Karaer de ödüllendirildi.

Vali Eldivan, törende yaptığı konuşmada Ahilik kültürünün önemine vurgu yaparak, “Ahilik, Türk örf ve adetleri ile İslam inancını birleştiren bir düşünce sistemi ve yaşam tarzıdır. Sadece esnaflar için değil, toplumun her kesimi için önemli değerler içerir. Ahiliği sosyal ve ekonomik hayatımızın bir parçası olarak görmeliyiz.” dedi.

Ahilik Kültürü’nün dayanışma, güzel ahlak, sanatın geliştirilmesi ve insana odaklanmayı teşvik ettiğini belirten Vali Eldivan, Ahilik kültürünün ilde daha da yaygınlaşmasını diledi ve Turgut Kaban’a ve tüm esnafa başarılar diledi.

Turgut Kaban ise Vali Eldivan’a teşekkür ederek, ildeki sanayide motor ustalığına dair tecrübe ve birikimlerini paylaştı.

Vali Eldivan, Yılın Ahisi Turgut Kaban, Yılın Kalfası Cihat Balcı ve Yılın Çırağı Gulnisa Karaer’i tebrik ederken, tüm esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftası’nı kutladı ve bereketli bir yıl temennisinde bulundu.

Törene, Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yöney, Ticaret İl Müdürü Erkan Zengin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse ve Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de katıldı.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.