Dolar 32,5295
Euro 34,8958
Altın 2.437,36
BİST 9.749,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta yaşayan emeklilerin isteği var

Bayburt’ta yaşayan emeklilerin isteği var
22 Eylül 2022 08:36
A+
A-

Bayburt’ta yaşayan emekliler, sosyal hayatlarını zenginleştirecek ve birlikte hoşça vakit geçirip zamanlarını en iyi şekilde değerlendirecekleri bir mekânın olmasını istiyorlar.

Bayburt’ta yıllarca değişik işlerde çalıştıktan sonra ilerleyen yaşlarında emekli olan yüzlerce insan buluyor. Bu insanların büyük bir oranı emekli olduktan sonra hiçbir işle uğraşmadan yaşamlarını devam ettiriyorlar. Zamanlarının çoğunu evlerinde geçirmekten sıkılan ve fırsat buldukça şehir merkezinde gezinerek vakit geçirmeye çalışan emeklilerin, bir araya gelebilecekleri ve rahatlıkla oturup zaman geçirecekleri bir mekanın olmasını arzu ediyorlar.

Adına emekli Konağı veya Lokali denebilecek bir yerin kedilerini evde oturmaktan kurtaracağını, kültürel ve sosyal hayatlarına katkı sağlayacağını söyleyen emekliler, benzer örneklerin birçok ilde olduğunu belirterek, isteklerini Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin yerine getirebileceğini temenni ediyorlar.

Böyle bir mekâna sahip olmayı isteyen emekliler, haftanın belirli günlerinde Sağlık İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek olan sağlık ekiplerince, ayda bir gün olmak üzere emeklilerin tansiyon ve şeker gibi sağlık ölçümlerini yapabilirler önerisinde bulunuyorlar.

Yaşları 60 ile 80 arası değişen ve yaşamlarını mütevazi bir şekilde sürdürmeye çalışan emekliler, isteklerinin kısa bir süre içerisinde gerçekleşeceğine inandıklarını ifade ediyorlar.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.