Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 6°C

Bayburt’ta uzaktan eğitimle hafızlıklarını tamamladılar

Bayburt’ta uzaktan eğitimle hafızlıklarını tamamladılar
21 Nisan 2020 20:52
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında Kur’an kurslarında, başlatılan uzaktan eğitimlerle çok sayıda hafız mezun olmaya başladı.

Bayburt İl Müftülüğü Oruçbeyli Kur’an kursunda hafızlık eğitimine başlayan Muhammet ve Abdussamet kardeşler, devam ettikleri hafızlık eğitimini, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim yöntemiyle tamamlayarak mezun oldular.

Erzurum’dan gelerek Bayburt’un en eski Kur‘an kursunda eğitime başlayan Muhammet ve Abdussamet kardeşlerin, birlikte başladıkları hafızlık eğitimlerini yine birlikte tamamladıklarını ifade eden Kur’an Kursu Yöneticisi Eşref Haşlak ” Koronavirüs salgını nedeniyle Kur’an kurslarında yüz yüze eğitimine ara verilmişti. Bizlerde eğitimlerimizi internet üzerinden devam ettirme kararı aldık. Muhammet ve Abdussamet hafızlıklarının son aşamasını uzaktan eğitimle tamamladılar. Bu da gösteriyor ki gayret ve samimiyet olduktan sonra, eğitim ve öğretimin engel tanımıyor ” şeklinde konuştu.

Koronavirüse salgınına rağmen azimle çalışarak hafızlıklarını tamamlayan kardeşleri tebrik eden Bayburt İl Müftüsü Hasan Başoğlu ise şunları söyledi:

“İl Müftülüğümüze bağlı üç adet yatılı erkek Kur’an kursu, 2 adet yatılı kız Kur’an kursu ve Mili Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürüttüğümüz bir de imam hatip hafızlık proje Kur’an kursumuzda, beş yüze yakın öğrencimiz eğitim görüyor. Koronavirüs salgını nedeniyle Kur’an kurslarında yüz yüze eğitim-öğretime ara verilmesinden dolayı hafızlık eğitimini İnternet üzerinden uzaktan eğitimle devam ettiriyoruz. Bu süreçte gayret gösteren tüm hocalarımıza, öğrencilerimize ve velilerine teşekkür ediyorum. On ay gibi kısa bir sürede hafızlıklarını ikmal eden Muhammet ve Abdussamet yavrularımızı, hocalarını ve velilerini tebrik ediyorum” dedi.

 

YORUMLAR

  1. kerim dedi ki:

    maşallah ALLAH razı olsun