Dolar 32,5641
Euro 34,7152
Altın 2.488,58
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Bayburt’ta düğünlerdeki kısıtlamalar sıkı denetimlerle başladı

Bayburt’ta düğünlerdeki kısıtlamalar sıkı denetimlerle başladı
5 Eylül 2020 11:01
A+
A-

İçişleri Bakanlığı  tarafından ülke genelinde 81 ilde 4 Eylül tarihinde uygulamaya giren düğünlerdeki kısıtlama denetimleri yoğunlaşırken, düğün sahibi ailelerin ise programlarını olumsuz etkiledi.

Bayburt’ta yaz sezonlarında yoğun bir şekilde devam eden düğün törenlerine koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen 1 saatlik kısıtlama en başta düğün tarihini önceden belirlemiş olan aileleri sıkıntıya soktu. Evlenecek olan eşlerin düğün tarihlerini önceden  belirleyen davetiyeleri bastırıp dağıtmış olan aileler, yeni uygulamaya giren kararlar nedeniyle neye uğradıklarını şaşırdıklarını vurgulayarak, böyle bir kararın bir gün önceden alınarak uygulamaya konmasının yanlış olduğunu belirterek sitemlerini dile getirdiler. Düğünlere davet edilen vatandaşlar ise daha önce bu kararların alınması gerektiğini ifade ederek uygulamaya destek verdiler.

Öte yandan düğün salonu sahipleri ise önceden düzenledikleri programların alınan karar neticesinde kendilerini müşterilerine karşı zor duruma düşürdüğünü ifade ederek, böyle bir kararın günler öncesinden haber verilmesi gerektiğini belirttiler.

4 Eylül itibarıyla yayınlanan genelge sonrası başlayan uygulamalarla birlikte denetim ekipleri düğün salonlarındaki denetimlerini yoğunlaştırdı. Düğün salonu içerisindeki insan sayısı, bir saati geçmeyecek olan süre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların bulunmaması, düğün çıkışı araç konvoyunun olmayacağı ve açık alanlarda oyun oynamanın yasak olduğu gibi kurallar uygulamaya giriş oldu.

“3 Eylül tarihinde yapılan açıklama”

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgede şu ifadelere yer verilmişti, “Daha önce 14 ilde izin verilmeyen sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere, 4 Eylül Cuma gününden itibaren ülke genelinde yapılmasına müsaade edilmeyecek. Düğünler nikah merasimi şeklinde yapılabilecek, düğün ve nikahlar en fazla 1 saatte tamamlanacak.

Nikah merasimi şeklindeki düğün veya nikahlarda oyun oynanması ve dans edilmesine, toplu yemek dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı yapılmasına izin verilmeyecek. Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah törenlerine katılması yasaklanacak. 

Nikah merasimi şeklinde yapılacak düğün veya nikah törenlerine en az bir kamu görevlisinin (kolluk, zabıta) görevlendirilmesi sağlanarak denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek. İçerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra nikah merasimi şeklindeki düğün ve nikahlarda, bu genelge ile düzenlenen hususlar dışında daha önce valiliklere gönderilen genelgeyle Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde yer alan tüm kural ve tedbirlere eksiksiz riayet edilmesi sağlanacak. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27 ve 72. maddeleri uyarınca gerekli kararlar valiliklerce ivedilikle alınarak en geç 4 Eylül’den itibaren uygulanmaya başlanacak ” açıklaması yapılmıştı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.