Dolar 32,5160
Euro 34,8277
Altın 2.427,02
BİST 9.691,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Bayburt ve Bayburt dernekleri deprem bölgesi için tek yürek oldu

Bayburt ve Bayburt dernekleri deprem bölgesi için tek yürek oldu
9 Şubat 2023 15:24 | Son Güncellenme: 9 Şubat 2023 15:46
A+
A-

Ülkeyi yasa boğan ve binlerce insanın hayatını kaybettiği, binlerce insanın da enkaz altında bulunduğu deprem bölgesine yurt genelinde olduğu gibi Bayburtlularda birlik ve beraberlik içerisinde bulunduğu yerden yardım malzemelerini ulaştırmaya çalışıyor.

Bayburt’ta yaşayanlar ilk günden buyana yardım koli ve paketlerini yetkililere ulaştırıyor. STK lar destek için ellerinden geleni yapıyorlar. Esnaflar her türlü desteği sağlamaya çalışıyor. Hatta bazı esnaflar kazançlarını deprem bölgesine bağışladıklarını iş yerlerine astıkları yazılarla belirtiyorlar. Hayvanlarını bağışlayan çok sayıda vatandaşlar. Kurumların kendilerinin organize ettiği yardımlar. İl ve yurt dışındaki Bayburtlular ve Bayburt dernekleri aynı şekilde yardım kampanyaları düzenleyip deprem bölgesine ulaştırmaya çalışıyorlar.

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı yaptığı organizasyonla 2 tır yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdi.

Bayburt Vakfı Başkanı İsrafil Kahraman yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi: ”Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli olup 10 ilimizde büyük çaplı bir deprem yaşandı. Allah milletimizin acılarını dindirsin depremde ölenlere rahmet yaralılara acil şifa yakınlarına sabır versin. Rabbim memleketimizin üzerindeki felaketi biran evvel güzel şeylere tebdil eylesin. Devletimize ve milletimize yardım etsin inşallah. Bayburt vakfı ve derneklerimizle kısa süre içerisinde deprem bölgesine 2 tır yarım malzemesi gönderdik. Bu hayırlı yardım seferberliğimize destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan deprem bölgesine gönderilmek üzere Bayburt il genelinde yardım malzemelerinin toplanması devam ediyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.