Dolar 32,5910
Euro 34,8590
Altın 2.491,84
BİST 9.701,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt’ta Cumhuriyet Caddesinin En Çok Tartışılan Binası

Bayburt’ta Cumhuriyet Caddesinin En Çok Tartışılan Binası
28 Ocak 2019 16:31 | Son Güncellenme: 29 Ocak 2019 14:22
A+
A-

Bayburt’un en önemli caddelerinden birisi olan Cumhuriyet Caddesinde, yapıldığı günden buyana kat yüksekliği nedeniyle yıllardır tartışma konusu haline gelen belediye binasının
geleceğe yönelik akıbeti merak ediliyor.

Bayburt şehir merkezi Cumhuriyet caddesinde bulunan iş yerleri ve bazı kamu kurumlarının bulunduğu bölgede son yıllarda eski binalar yıkılırken yerlerine yeni binaların yapılması cadde üzerindeki görselliği olumlu yönde etkiliyor.

Bazı belediye başkanları tarafından dile getirilen ve bir türlü gerçekleştirilemeyen belediye binasının iki katının yıkılacağı sözlerinin verilmesine rağmen değişen bir şey olmadı. Yapıldığı ilk günden buyana görüntüsü ve kat yüksekliği nedeniyle tartışılmaya devam edilen belediye binasının 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler sonrasında yeniden gündeme gelip gelmeyeceği şimdiden merak ediliyor.

YORUMLAR

  1. arif hikmet dedi ki:

    Günaydın! Bu memlekette medya vardı, gazeteciler vardı, il genel meclisi vardı, belediye meclisi vardı……yirmi senedir neredeydiniz?

  2. LEVENT dedi ki:

    imar düzenlemesine göre değilde ticaret odası kosgeb binasına uyduruluyor
    ne komik insanlarız 🙂
    zamanında ona iki kat diğerine 3 kat bi diğeri çekme kat falan filan hepsi düzeni bozuyor sonrasında iş çığrından çıkıyor
    şu imar düzenlemesi ve kat olayını belediyelerden alıp ankarada çevre dairesi oluşturulması direk bakanlığın onay vermesi lazım onun içindirki 20 yıllık geçmişe sahip hastane etrafı hangi yol nere çıkar hangi bina kaç kat biri ilerde biri geride hiç bir nizam intizamı olmayan adına kooparatif ve site dediğimiz aslında bir düzene uymayıp düzeni bozan yapılar meydana çıkıyor.

  3. YERLİ dedi ki:

    VAHBENİ MEMLEKET HER ŞEY OLUP BİTMİŞDE Bİ ĞALMIŞ BİNALAR….BU ĞAFAYLA BİZ HEÇ Bİ YERE GİDEMEZÜK.

  4. serdar dedi ki:

    Bİr kere binanın şekli ucube. Görüntü kirliliğinin en büyük sebebi mimarı sıkıntısı. pencereler ve dış cephe kaplaması güzel yapılırsa şehre başka bir hava bile katar. Ayrıca tek sorumunuz bina mı kaldı. Suyu ucuz neden vermiyor belediye. suyun en az 50 kuruş olması lazım. su çok kireçli bunu çözmeli. sosyal belediyecilik yapması lazım. Cenaze işlerini tamamen üstlenmeli. sokak elektrik kabloları hala yer altına inmedi. Metruk binalar acilen yıkılmalı. Belediyeden önce askeriyeye ait yerlerin boşaltılması lazım. Eski Kız Meslek Lisesi binası hala atıl durumda.. akıbeti belli değil. bu arada belediye başkan adayları neden projelerini açıklamıyorlar? Mevcut AKP adayı proje yerine Sayın Erdoğan’ın söylemi ve icraatları üzerinden propagandayı sürdürüyor. MHP iddialı geliyorum diyor hala ne yapacağını bilmiyoruz, İP ise sessizliğe bürünmüş. biz hala belediye binasını yıkalım mı traşlayalım mı derdindeyiz.

  5. GÜRSEL KARAPINAR... dedi ki:

    BAYBURT YIKILARAK DÜZELİR….NOKTA….
    Daha çok şeyler yazacağız da , saklıyoruz ,başka haberler bekliyoruz..
    Şimdi adaylarımız vatandaşı dolaşıyor, eskilerden farklı ne sunacaklar
    göreceğiz….
    Habere konu olan bu belediye binası dükkanların üstüne kadar ,tüm
    katlar yıkılmalı diyoruz da, önce hizmet verilecek yeni belediye binası
    şehre kazandırılmalıdır….Keşke altındaki iş yerleri de belediyeye ait olaydı….
    Tarih ve kültür şehri , eski Bayburt dediğimiz bu alanda sadece resmi
    devlet dairesi olarak BELEDİYE ve iki adet SAĞLIK OCAĞI kalmalı, tüm resmi
    kurumlar Trabzon yolu tarafına taşınmalı da ,öyle VİZYON-FERASET’de
    göremiyoruz…
    Yİnede umutluyuz……..! Yeise düşmek istemiyoruz….
    Seçim yaklaşırken, Bayburt medya ve diğer basın organlarından belediyecilik,
    şehir,çevre ve imar üzerine daha çok haberler bekliyoruz…Selamlar…

  6. sinirhastasi dedi ki:

    belediye , askerlik subesi askeri binalar, polis evi valilik v.s. cumhuriyet caddesinden çıkmalıdır. cumhuriyet caddesi vatandaşlara açılmalıdır. cumhuriyet caddesi kamunun hakimiyeti altındadır. üniversite şehir dışındaki yerleşkesine çekilmelidir. buradakı bınalar cum caddesınden cıkan kamu bınalarına verilmelidir. memurlar sabah geliyor otoparka ve etrafa araclarını 8-5 sabit vaziyette bırakıyor. peki çarşıya gelen vadantaş ne yapıyor. gene sahipsiz. sabah memurun sabit aracını bıraktığı yerlerde carsıya gelecek insanlar 30 ar dakikadan ne kadar araç yapar bir hesap edermisiniz.? hani kentsel donusum vardı.. hani tuzcuzade galer hamamı , kışla çesmesi çevresi kentsel donusum vardı? söylenti var icraat yok.. açıklama yapan yetkili yok.

  7. Hakan dedi ki:

    Caddede Valilik ve garnizon binalarinin haricinde göze hos gelen bir tane bile yapi gösteremezsiniz.Bir sehri cirkinlestirmek icin caba sarfetseniz ancak bu kadar olabilir.Bunu dünyanin muhteleif devletlerinde yüzlerce sehir görmüs birisi olarak söylüyorum.