Dolar 32,5450
Euro 34,9384
Altın 2.445,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 18°C

Bayburt’ta 9 yaşındaki Hazal tedavi için yardım bekliyor

Bayburt’ta 9 yaşındaki Hazal tedavi için yardım bekliyor
3 Mart 2021 22:30 | Son Güncellenme: 22 Ekim 2021 15:04
A+
A-

Bayburt Şehir merkezinde ikamet eden Büyükdağ ailesinin doğuştan Serebral palsi hastası 9 yaşındaki kızları Hazal’ın tedavisi için yardım severlerden destek bekliyor.

Büyükdağ ailesinin 3 çocuğundan birisi olan Hazal’ın doğuştan (Serebral palsi) hastası olduğunu söyleyen anne Sultan Büyükdağ, yardım severlerden çocuğunun tedavisi için destek istedi. Ev hanımı olan Hazal’ın Annesi Sultan, “ Kızım 7 aylık doğdu, doğum sırasında beyni oksijensiz kaldığı için böyle bir hastalığa yakalandı. Geçtiğimiz günlerde Trabzon Farabi Hastanesinde Hazal’a botoks iğnesi uygulandı. Ancak doktor yapılan botoks iğnesinin hiçbir faydasının olmadığını söyledi. Bunun dışında Hazal’ın iki bacağında kalça çıkığının olduğunu bu nedeniyle Ankara’da ameliyat olması gerektiğini söyledi. Bizde Ankara’ya gitmemiz için destek amaçlı Sayın Valimizin yanına gittik. Bize valilikten bir miktar para yardımında bulunuldu. Ancak bu para çocuğumun durumu gereği özel araç kirasını ancak  karşılayabiliyor. Çünkü başka türlü uzun yola gitme şansı yok. Eşimin de işi olmadığı için maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Kızımın tedavisi için bizi uzun bir süreç bekliyor. Tedavinin ne kadar süreceğini şimdilik bilmiyoruz. Onun için bu süreçte yardım ve destek bekliyoruz. Hazal’ın kalça çıkıklığı nedeniyle bacakları sürekli üst üste duruyor. Geceleri ağrıları yüzünden kendisi uyuyamıyor. Kalça ameliyatı sonrası en azından bu sıkıntısından kurtulmuş olacak” dedi.

“Hayırseverlerden yardım bekliyorlar”

Kızının zeka sorunu olmadığını ve söylenenleri anladığını belirten anne Büyükdağ, “ Salı günü için Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine randevu aldık. Ancak imkanlarımız sınırlı olduğu için bir türlü karar veremedik. Ankara’ya gidecek olsakta kalacak yerimiz yok. Ayrıca orada ne kadar kalacağımız belli değil. Eşim için en azından bir iş talep ediyorum. Eşimin işi olursa belki Hazal’ın tedavilerini bir şekilde kendimiz yaptırabiliriz. Bu aşamada kızıma yardımcı olmayı düşünen hayırsever insanlarımızın desteğini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.