SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Bayburt Medya Haberler, Son Dakika Haberleri, Haber-Analiz, Video

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Gündem » Bayburt’un Kültür ve Turizmi Masaya Yatırıldı

Bayburt’un Kültür ve Turizmi Masaya Yatırıldı

Yayınlanma:
Bayburt’un Kültür ve Turizmi Masaya Yatırıldı

Bayburt’un Kültür Ve Turizmine yönelik yatırımlar konusunda incelemeler yapmak üzere Bayburt’a gelen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Vali Ali Hamza Pehlivan’a yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.  

Bayburt Kalesi’nde devam eden restorasyon gezen Vali Pehlivan ile Genel Müdür Kurt, kalenin eteklerine yapılacak olan Müze, Kavalılar Konağı, Yeraltı Şehri, Çımağıl Mağarası, Konak restorasyonları ile ilgili olarak yürütülmekte olan çalışmalar ve ileriye yönelik atılması gereken adımlar konusunda bilgi alışverişi ve değerlendirmelerde bulundu. Vali Pehlivan ile Kurt sur içi kısımlarda devam eden çalışmaları inceledi. Yüklenici firma yetkilileri ile çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Pehlivan ile Kurt Müze, kaledeki çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istediler. 

Vali Ali Hamza Pehlivan ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt’a incelemeleri sırasında Genel Müdür Yardımcısı ve Uygulamalar Daire Başkanı Yakup Harmanda, Kamulaştırma Şube Müdürü Hatice Şan, Rölöve ve Anıtlar Erzurum Bölge Müdürü Suat Bakır, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bekir Kurtoğlu, Bayburt Müze Müdür Vekili Adem Bedir eşlik etti.

İlgili Haberler