Dolar 32,4349
Euro 34,7857
Altın 2.435,09
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
22°C
Hafif Yağmurlu
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 13°C

Bayburt’ta 2024 yılının en düşük konuş satışı gerçekleşti

Bayburt’ta 2024 yılının en düşük konuş satışı gerçekleşti
16 Şubat 2024 10:51 | Son Güncellenme: 16 Şubat 2024 10:52
A+
A-

TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Veri Şubat ayından beri en düşük satış verisi olarak kaydedildi. Bayburt’ta 2024 Ocak ayında 40 konut satıldı.

Bayburt’ta en düşü konut satışının gerçekleştiği 2024 yılının Ocak ayına bakıldığında, konut satışlarında İstanbul 13 bin 423 konut satışı ve yüzde 16,7 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u 6 bin 709 konut satışı ve yüzde 8,4 pay ile Ankara, 5 bin 250 konut satışı ve yüzde 6,5 pay ile Antalya izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 17 konut ile Ardahan, 38 konut ile Hakkari ve 40 konut ile Bayburt oldu.

Ocak ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye’den 555 konut satın aldı. Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla 208 konut ile İran, 127 konut ile Ukrayna, 99 konut ile Irak ve Kazakistan vatandaşları izledi.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Vatandas dedi ki:

    Bu memlekette ne hikmetse bütün işler kaplumbağa hızında ilerliyor 100 bin konut toki projesi civar iller de bitti insanlar anlaştı
    oturuyor bu memlekette neyi bekleniyor anlamış değilim yoksa satıcıların evleri satılsın diyemi böyle oluyor geçiştiriyorum.

    1. Sami dedi ki:

      Alkışlıyorun seni gardaşım.

  2. Söylemez dedi ki:

    Mete başkan bu işi çözer bence en dürüst aday kendisi diger adaylar bence donanımsız.

    1. Sami dedi ki:

      İlk defa mı seçilecek böyle söylüyorsun kardeş. Daha önceki döneminde ne olduki şimdi ne olsun. Tokiye yer verdide gerçek ihtiyaç sahiplerine konut mu verirdi, her mahalle mayıs ayında yıkandımı yapılan logarlara su gitmiyor , sel gidiyor logarlar kupkuru .kimin zamanında oldu bunlar ALLAH aşkına.

  3. Sami dedi ki:

    Ahh bayburt vahh bayburt aynı Türkiye denetleyen yok insanlarımız acımasız ve merhametsiz olmuş birçoğu, bayburtta kiralar böyle olmamalı olmamalıydı. Ama unutulmasın ki her yokuşun bir inişi vardır, elbet birgün elbet birgün . Bu paralara ev almak aptallıktır, bir ev alıp kiraya vermek iki kere aptallıktır. Devlet uygun yapsın faizsiz milleti ev sahibi yapsın o 5 10 tane evi olanlar da kaç nüfuslarsa tek tek o evlerinde kalsınlar, kar zarar nedir insanlar bir gün öğrenecekler. VİCDAN lazım insanlara.

  4. Nizam dedi ki:

    Bir memelkette köpek logar çukuruna düşse boğulsa ve ölse belediye reisi sorumludur şimdi herkes adamını işe almanın derdinde unutmayalım haksiz bir iş o ildeki 80.000 küsür insanın hakkını gasptır sosyal medya’ya fotograf çekip atmakla siyaset olmuyor dünya işleri bazen ahiret işlerini unutturur.Bayburt’ta ki siyaset hiç kimse kusura bakmasın seytana pabuç bırakmaz.Mesela biri yeğenini işe alırsa isterse ilahiyatçı olsun bu kisi kusura bakmasın senden ilahiyatçı değil din istismarcısı olur deriz aynı siyaset bu

    1. BURAK ÇELİK dedi ki:

      DOĞRU LİYAKAT YOK MALESEF SORSAN HEPSİ MÜSLÜMAN AMA 50 KSS PUANI ALANI MEMUR 80 85 PUANI ALANIDA İSSİZ BIRAKTIKLARI İÇİN ÜLKE BU HALDE HAKKIM HARAM OLSUN İNŞALLAH