Dolar 32,5484
Euro 34,8615
Altın 2.430,97
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Bayburt’ta 2 köy karantina altına alındı

Bayburt’ta 2 köy karantina altına alındı
30 Mart 2020 15:33 | Son Güncellenme: 30 Mart 2020 21:11
A+
A-

Bayburt’ta merkeze bağlı 2 köy Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Bayburt Valiliğinden yapılan açıklamada, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. maddeleri kapsamında Aşağıçimağıl ve Ortaçimağıl köyleri karantinaya alındığı bildirildi.

Bayburt Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Merkez İlçesine bağlı Aşağıçimağıl ve Ortaçimağıl köylerinde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. Maddeleri kapsamında 30.03.2020 tarihinden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına geçilerek köye giriş ve çıkışlar kapatılmıştır” denildi.

 

 

 

YORUMLAR

  1. Zeyneddin YÜCEDAĞ dedi ki:

    Bayburt Üniversitesinde okuyan, il dışından gelen ve özel yurtlarda barınan öğrenciler salgın hastalıktan dolayı okullar kapandığından memleketlerine geri döndüler.Sizden ricam, Okullar açılana kadar öğrencilerden yurt ücretlerinin alınmaması ile ilgili haber yapmanız.”Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyası çerçevesinde yurt sahiplerinden bu fedekarlığı bekliyorum.Eminim yurt sahipleri bu isteğe olumlu cevap verecek ve diğer illere de örnek olacaktır.Saygılarımla.

  2. Beyrek dedi ki:

    Buradan yetkililere sesleniyorum. Bayburt dışında ikamet eden hemşehrilerimize bayburt’a girişine lütfen dikkat edin, otobüslerle değil kendi özel araçları ile geliyorlar.elbette gelecekler kendi memleketleri ama insanlar çok bencil olabiliyorlar sağlık durumunda özel durumlarda. lütfen bu kişilere dikkat edelim. Bu gelenlere karantina uygulayalım. bakın Bayburt’un muzdaki hastalık oranlarının yükselme sebebi dışarıdan gelenler, umreden gelenler ve bu şehirlerden gelenler. yazıktır günahtır. Kimin bu konuda vebali varsa Allah’a havale ediyorum hakkımı da helal etmiyorum.