Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt’ta 15 Temmuz Şehitler Parkının Açılışı Yapıldı

6 Eylül 2016 22:48 | Son Güncellenme: 28 Eylül 2016 09:29
A+
A-

Bayburt şehir merkezinde Yeni Şehir Parkı olarak bilinen ve 2015 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden projendirilerek yapılan parkın ismi 15 Temmuz Şehitler Parkı olarak değiştirildi.

Tamamlanan ve hizmete giren parkın açılışı Kuranı Kerim Tilavetiyle başladı ve 15 Temmuz’da darbe girişiminde şehit olanlar için dualar edildi. Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu ve Belediye Başkanı Mete Memiş yaptığı konuşmalarda önemli açıklamalar yaptılar.

Parkın açılış töreninde konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, ’15 Temmuz Şehitler Parkı’ olarak isimlendirilen parkın darbe girişiminin gelecek nesillere aktarılması adına çok özel bir anlam taşıdığını ifade etti.  Gelecek nesillerin bu sayede 15 Temmuz’da yaşananları unutmayacağını dile getiren Vali İsmail Ustaoğlu, “Çocuklarımız açısından geleceğe yönelik olarak 15 Temmuz gecesinin unutulmaması adına yapabileceğimiz en güzel iş bu parkımızın isminin ‘15 Temmuz Şehitler Parkı’ olarak adlandırılması. Çocuklarımız bu parka her geldiğinde, o tabelaya bakıp ‘-Bu isim nerden geliyor ?’ diye düşündükleri zaman, üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen geriye dönüp baktıklarında unutamayacakları ve unutulmaması gereken bir isimle bunun taçlandırılması da ayrı bir anlam ifade ediyor.” diye konuştu.

Birçok şehrin buna benzer yeşil alanlara sahip olmadığını anlatan Vali İsmail Ustaoğlu, “İnanın birçok şehir gezdim ve gezdiğim şehirlerin bu şekilde standardı yüksek yeşil alanları yok. Bu anlamda şanslı olduğumuzu düşünüyorum.” dedi.

Vali İsmail Ustaoğlu ’15 Temmuz Şehitler Parkı’nın standart olarak büyükşehirlerdeki parklardan bir farkı olmadığını bildirerek, “Yaklaşık 9 yıldır Ankara’da görev yapan birisi olarak Ankara’nın birçok semtindeki parkta zaman zaman vakit geçirme fırsatımız oluyordu. Burada dolaştığımda kendimi Dikmen Vadisi’nde veya Altınpark’ta gibi hissediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yeşil alanların kentlerin ruhunu yansıttığını belirten Vali İsmail Ustaoğlu, “Şehirlerimizin kimliği ve ruhunu yansıtan önemli eserlerimizden birisi tarihi eserlerimiz diğeri ise bu tip yeşil alanlar. Bu alanlar gençlerimizin, çocuklarımızın, özellikle kadınların vakit geçirebileceği önemli mekânlar. Bu alanların böyle güzel, prestijli ve görsel açıdan cazibeli ve aynı zamanda hizmet standardı yüksek şekilde vatandaşlarımıza sunulması ilimiz adına çok güzel olacak. Ben tekrar burada emeği geçen tüm arkadaşlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” sözlerini kullandı.

Belediye Başkanı Mete Memiş ise parkın 40 bin metrekare üzerine kurulduğunu bildirerek 12 bin adet gül dikildiğini belirtti. ’15 Temmuz Şehitler Parkı’nın gelecek nesillere Bayburt’un darbe girişimine karşı nasıl bir tavır takındığını anlatacağını dile getiren Belediye Başkanı Mete Memiş, “15 Temmuz Şehitler Parkı, şerden beslenen karanlık güçler Türkiye’nin demokrasisine alçakça saldırdıklarında bu aziz milletin evlatlarının bu şer güçlere karşı nasıl mücadele ettiğinin bir simgesi ve hatırası olarak kalacak. Bu anlamda 15 Temmuz gecesi vatanı için mücadele ederken hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rabbimden rahmet diliyorum. Şehitlerimizin bizlere haklarını helal etmelerini Allah’tan niyaz ediyor ve yine 15 Temmuz gecesi gazi olan vatandaşlarımıza da şifalar diliyorum.” dedi.

Açılış törenine, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, İl Meclis Başkanı Yusuf Elçi, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ve bazı Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Şehitler Parkının açılışında yapılan konuşmaların tamamını görüntülerde izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=IbCcrUeHncU

YORUMLAR

  1. ALP ER dedi ki:

    Bayburttaki parkı dahi Ankara Belediyesi yeniden projelendiriyorsa Bayburt Belediyesi ne iş yapıyor sormak lazım…

  2. Kasım dedi ki:

    Sayın Başkan’a sormadan edemiyeceğim: Kendinizi bu kadar şanslı görmenize rağmen bunu Bayburt’a, Bayburtlu’ya yansıtmak için görev sürenizin dolmasınımı bekliyorsunuz?
    Bayburtspor’u bir üst lige çıkarmaktan başka bir aktivitenize şahit olamadık. İnşaallah biz yanılırız.