Dolar 32,4525
Euro 34,7453
Altın 2.435,40
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt’lu Milletvekili Yeneroğlundan Flaş Kanun Teklifi

Bayburt’lu Milletvekili Yeneroğlundan Flaş Kanun Teklifi
21 Ağustos 2015 19:20
A+
A-

İstanbul’dan AK Parti Milletvekili olarak seçilen ve kendisi Bayburtlu olan Mustafa Yeneroğlu Yurt dışında yaşayan seçmenler için TBMM’ye kanun teklifi sundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye dışında yaşayan 6 milyon seçmenin 15 milletvekili ile TBMM’de temsil edilmesini öngören bir kanun teklifini Meclis’e sundu. Yurt dışında 6 milyon Türk vatandaşının yaşadığını, Cumhurbaşkanlığı ve 7 Haziran seçimlerinde yurt dışı temsilciliklerinde vatandaşların oy kullandığını belirten Yeneroğlu,  “Bir seçmen kitlesinin en uygun temsili yine o kitlenin içinden çıkan kişilerle sağlanır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, yurt dışının seçim bölgesi olmaması nedeniyle kendilerini TBMM’de doğrudan temsil edecek milletvekillerine sahip değiller. Yurt dışında yaşayan 6 milyon insanı temsil edecek milletvekili sayısının 15 olacaktır. 550 artı 15 yapmış olsaydık Anayasa değişikliği zorunluluğu söz konusuydu. Bunun olmaması için 550’nin içinde değerlendirdik, 535 artı 15 olacak. Ancak, komisyonda bu mesele tartışılacak, eğer 550 artı olması noktasında bir öngörü olursa biz buna açığız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.