Dolar 32,5592
Euro 34,9064
Altın 2.433,78
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Türkiye’de Yılın Ahisi seçilen Purutoğlu Kaftanını giydi

Türkiye’de Yılın Ahisi seçilen Purutoğlu Kaftanını giydi
7 Ekim 2020 15:48 | Son Güncellenme: 7 Ekim 2020 15:50
A+
A-

Türkiye’de ve Bayburt’ta “Yılın Ahisi” seçilen tandır ustası Recai Purutoğlu düzenlenen törenle kaftanını giydi.

Tandır ustası Recai Purutoğlu’nun Türkiye’de Yılın Ahisi seçilmesinden dolayı tören düzenlendi. Recai Purutoğlu’na ait imalathanede gerçekleştirilen törene Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Ticaret İl Müdürü Erkan Zengin, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Selahattin Karaman, Bayburt Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yöney, Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Burhanettin Kahrıman, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gökhan Önder Karaoğlu katıldı.

Törende konuşma yapan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, “ Esnaf Odaları ve Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı değerlendirmeler neticesinde Recai Purutoğlu Türkiye’de yılın ahisi seçilmiştir. “Osmanlı geleneğinde esnaf eğer sanatla uğraşıyorsa, zanaatkar unvanı da veriliyordu. Recai Purutoğlu yılın ahisi olmasının yanında ilimizin en önemli zanaatkarlarındandır. Burada da imal ettiği ürünlerin bazıları görülmektedir. Gerçekten hepsi birbirinden önemli eserlerdir. Ayrıca burası ‘Puruthane’ olarak biliniyor. Belki Türkiye’de imalat yapılan son Puruthane burasıdır. Bizler kendisini destekliyoruz. Bundan sonra da kendisinin daha güzel imalatlar yaparak bu mesleği yaşatacağına inanıyorum. Yılın ahisi seçilmesinden dolayı da kendisini tekrar tebrik ediyoruz. Bu güzel sanatı bundan sonra da yaşatmasını temenni ediyoruz” dedi. 

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise yaptığı konuşmada, “Bayburt’ta yılardır bu işi yürüten Purut ailesinin bugün burada Türkiye’de bir ahilik teşkilatının gerçek manada temsilciliğini yapmasından dolayı Bayburtlular olarak gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kendisi bu geleneksel sanatı ve geleneksel yapıyı devam ettiriyor. Biz de her zaman bununla gurur duyuyoruz. Belediye olarak bu tür hizmetlerin ve bu geleneksel dokunun yaşatılması adına her zaman destek olacağımızı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yılın ahisi seçilen Recai Purut, “Tarihte büyük öneme haiz olmuş ahilik teşkilatı günümüzde de görevine devam ediyor. Bu ödüle layık görülmek beni çok bahtiyar etti” şeklinde konuştu.

Törende yılın ahisi Recai Purutoğlu ile yılın kalfası Salih Temuçin ve yılın çırağı Büşra Kocabey’e plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.