Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Bayburt’a Boks Spor Eğitim Merkezi Açılıyor

Bayburt’a Boks Spor Eğitim Merkezi Açılıyor
17 Ekim 2020 21:09 | Son Güncellenme: 17 Ekim 2020 22:02
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Daire Başkanı ve eski milli güreşçi Selçuk Çebi, Boks Spor Eğitim Merkezinin açılması için Bayburt’a geldi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret eden Çebi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse ile yaptığı görüşmeler sonrasında spor salonunda antrenmanlarını sürdüren boksörler ile bir süre sohbet etti. Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse ve Spor Eğitimi Daire Başkanı Selçuk Çebi, spor alanlarında ve stadyumda incelemede bulundular.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse Bayburt’ta açılacak olan Boks Spor Eğitim Merkezi hakkında şunları söyledi:

“Bayburt’ta boks sporunda Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarını çıkarmak için, Boks Spor Eğitim Merkezinin açılabilmesi amacıyla Spor Eğitimi Daire Başkanımız Selçuk Çebi’yi ilimizde misafir ediyoruz. Bu konuda tesislerimizi gezdirdik ve her türlü bilgiyi kendilerine vermiş bulunuyoruz. Şimdiden destekleri konusunda teşekkür ediyoruz” dedi. 

“Bayburt boks sporunda çok başarılı sporcular yetiştiriyor”

Bayburt’ta Boks Spor Eğitim Merkezinin açılması için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret eden Çebi, “ Öncelikle Gençlik ve Spor Bakanımızın ve Genel Müdürlerimizin Bayburt’a selamlarını iletmek istiyorum. Bizim öncelikli amacımız Gençlik ve Spor Merkezlerini Türkiye’nin her bölgesinde branşa özgü genişletme ve sporu tabana yaymaktır. Bu anlamda bizim 45 tane eğitim merkezimiz var. Buralarda 800 civarında öğrencimiz eğitim görüyor. Bu sayı her yıl genişleterek çoğaltıyoruz. Sporcu Eğitim Merkezlerimiz öğrencilerimize hem eğitim anlamında destek vermek, hem de onlara performans katmak için kurulmuştur. Amacımız 81 ilimize bu merkezleri kurmaktır. Ancak bunları illerin branşlardaki özelliklerine göre yaymak istiyoruz. Bu açıdan bakıldığında Bayburt ilimiz boks sporunda gerçekten çok başarılı sporcular yetiştirmiştir. Türkiye’ye mal olmuş olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmiş Şipal kardeşlerimiz var. Genç kardeşlerimizin ise Türkiye’de elde ettikleri başarılar bizleri gururlandırıyor. İnşallah bu kardeşlerimize dahi iyi imkanlar sunacak eğitim merkezimizi burada başlatarak hizmet vermek istiyoruz. Amacımız onların Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda başarılar elde ederek bayrağımızı gönlere çektirip İstiklal Marşımızı okutmalarıdır. Bu nedenle bakanlık olarak buradayız ve sayın bakanımızın talimatıyla en iyi şekilde eğitim merkezini ve aynı zamanda Bayburt’a yapılacak olan yatırımlar içerisinde 4 bin kişilik spor salonunu da Bayburt’ta kazandıracağız. Bu yatırımların takibi için özellikle il müdürlüğümüze ve siyasilerimize görev düşmektedir” şeklinde konuştu.    

Bayburt ziyaretinde Spor Eğitimi Daire Başkanı Selçuk Çebi’ye Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse’nin yanı sıra, Boks Milli Takım Antrenörü ve Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Seyfullah Dumlupınar, Spor Şube Müdürü Savaş Erel, Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz ve Milli boksörler Önder ve Onur Şipal kardeşler eşlik etti.

https://www.youtube.com/watch?v=ygc9ukaTnZ8

 

YORUMLAR

  1. arif hikmet dedi ki:

    İki kişinin çıkıp kafalarına vücutlarına vurmayı spor olarak görüyor olmanız üzücü. İşte öyle algı oluşturmuşlar ki hala savunuyoruz. Allah verdiği emanet olan bedeni en güzel şekilde korumamızı istemekte. Dikkat. Salih kardeşim gibi masumca savunmayalım. Benim dememle de boks ortadan kalkmayacak .Sadece horoz dövüşünden hiç farkı olmadığını ve hayvanları o kadar düşünen kesimlerin buna neden tepki duymuyorlar ona hayret ettiğimi söylemek istedim. Yoksa boks oynayan kişileri kendime cephe almak için yazmadım. Herkes hukuk içerisinde istediğini yapar.

  2. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Spor olmaz ise hayatın bir anlamı kalmaz her halde;
    İnsanoğlunun , insanlığın ilk hayat bulduğu dönemden itibaren sporun içerisindedir. İlk yıllardan itibaren beslenme ile ilgili, tabiatta aranması ve bulduğunu yeme çabası, sonrasında avyapması, ok atması, kılıç kuşanması, at binmesi, asker olması, tarlayı sürmesi , kısacası vücudu hareket ettirdiği her hareket bir spordur.
    Boks sporuna gelince Arif beyin ifadesini kısmen haklı görsekte, yine boksun spor olduğu gerçegini inkar edemeyiz. Eğer sporcu boks ve diğer dövüş sporlarını kendisine karekter edinir ise, o zaman doğru değil, spor olarak kullanır ve %100 mecbur kalmadıkça sadvece kendini savunma amaçlı olmak kaydı ile bu sporlar yapılmalı.
    Dikkat bunu kendisine karekter değil, sopar bilnci ile yapmalı, yaani insanlara üstünlük ve korku amaçlı kullanmalı.

  3. arif hikmet dedi ki:

    Anlamak zor horoz dövüşüne karşı gelen insanoğlu nedense kendisinin dövüşmesine bir türlü karşı gelmiyor. Boksu ve benzerlilerini spordan kaldırılması gerekir. Ama toplumun hayvan dövüşlerine yaptığı tepkiyi baksa bir türlü karşı gelemiyor. Birinin çıkıp da boksun spor olarak insan sağlığına katkısını bir açıklasın. Öyle alışılmış ki herkes normal görüyor. Ama aslında bu ve benzerleri insanlık ayıbı bence. Kafa göz şişecek ki bunun adı da spor. Allah sorar bunu. Şimdi bunu okuyan boksörler hemen benim kafamı gözümü şişirmeyi düşünüyordur. İşte bu.

    1. Spor doktoru dedi ki:

      Merak etmeyin boksörler sizin kafanızı gözünüzü şişirmeyi düşünmez gerçek boks terbiyesi ahlakı almış sporcular dışarıda kavga etmez. Sizin düşüncelerinize göre o zaman futbol un da ortadan kalkması gerekir ki esas horoz dövüşü orda oluyor ve futbolda ki sakatlanma oranı bokstaki sakatlanma oranından daha fazladır
      Allah ın emanet verdiği vücut demişsiniz o zaman spordan bi habersiniz vucüt kondisyonunu zorlayan yani performansı üst seviyeye çıkaran tüm antrenmanlar uzun süre yapıldığında vücutta ileriki dönemlerde sakatlıklara yol açar Bu tüm zorlu sporlar için geçerlidir o halde futbol basketbol hatta masa tenisi bile bu dediklerimin içine girer o zaman sizin sözünüze göre bunlarda emanete hıyanet ediyor o zaman tüm zorlayıcı sporları kaldıralım size göre böyle olması lazım diğer zorlu sporlara Karşıda sizi böyle görmek isteriz …