Dolar 32,4972
Euro 34,9560
Altın 2.429,83
BİST 9.799,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta yetimler çocuklar için iftar programı düzenlendi

Bayburt’ta yetimler çocuklar için iftar programı düzenlendi
15 Nisan 2022 23:11
A+
A-

Her yıl Ramazan ayının 15’inde çeşitli etkinliklerle düzenlenen Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Bayburt İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından Bayburt Belediyesi’nin katkılarıyla iftar programı düzenlendi.

İftar sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci “Bugün burada savaşlar, depremler, tabii afetler, kazalar nedeniyle yetim kalan çocuklarımızla ilgili programda bir arada bulunuyoruz. Yapılan araştırmalara göre bugün dünyada yaklaşık 400 milyon yetim çocuğun olduğu ifade ediliyor. Bizde yetim bir peygamberin ümmeti olarak bugün burada yetimlerle beraber bulunmanın mutluluğu içindeyiz. Peygamberimiz bir hadis-i şerifinde “Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır.” buyurmuştur. Bizim inancımızda bu kadar değer verilen ve bu kadar mana yüklü konularda bugün Bayburt Belediyesi ve İnsanı Yardım Vakfı ile birlikte Bayburt’ta çocuklarımızı bir araya getirmenin mutluluğu içindeyiz. Rabbim hiçbir çocuğun yetim kalmadığı yeni bir dünyada huzur ve mutluluk içinde yaşamayı nasip etsin.” ifadelerini kulandı.

İftar programına katılan Vali Cüneyt Epcim iftar sonrası yaptığı konuşmada organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek katılımcıları saygıyla selamladığını ifade etti. Ramazan ayını güzel bir şekilde geçirdiklerini söyleyen Vali Epcim, Ramazan atmosferinin Bayburt’ta bir başka yaşandığını belirtti.

‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ felsefesini kendilerinin de benimsediğine dikkat çeken Vali Epcim, “Bugün burada Belediye Başkanımıza böyle bir etkinlik düzenlediği için çok teşekkür ediyorum. Proje ortağı İHH Başkanımız, değerli Hocamız İlhami Polat’a çok teşekkür ediyorum. Yetimlerimize de şunu söylemek istiyorum; her zaman sizlerin yanınızdayız, sizlerle birlikteyiz. Gecemizin mübarek olmasını ve hayırlı akşamlar diliyorum.” diye konuştu.

İHH Bayburt Şube Başkanı İlhami Polat da İnsani Yardım Vakfı’nın yetimlerle ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek iftar programının düzenlenmesinden dolayı Başkan Hükmü Pekmezci’ye ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bülent Erdaş’ın genel sanat yönetmenliğini yaptığı Bayburt Belediyesi Tiyatro Ekibi tarafından oynanan çeşitli oyunlar ve palyaço gösterileri ile Ufuk Kalekahyası tarafından sergilenen Hacivat- Karagöz oyunu ile çocuklar doyasıya eğlendi.

Belediye tarafından geleneksel Ramazan Şerbeti’nin de ikram edildiği program, Vali Epcim ve Başkan Pekmezci tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verilmesiyle sona erdi.

Programa Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Demirci, MHP MYK Üyesi İdris Aydın, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır, Bayburt İl Müftüsü Hasan Başoğlu, belediye meclis üyeleri, İHH Bayburt Şube Başkanı İlhami Polat, yetim çocuklar ve aileler katıldı.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.