Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt Valisi Pehlivan, Ziraat Odası Meclis Toplantısına Katıldı

Bayburt Valisi Pehlivan, Ziraat Odası Meclis Toplantısına Katıldı
9 Temmuz 2019 19:52 | Son Güncellenme: 9 Temmuz 2019 19:55
A+
A-

Bayburt Ziraat Odası Başkanlığı’nı ziyaret eden Vali Ali Hamza Pehlivan, odanın aylık meclis toplantısına katıldı.

Vali Pehlivan, Oda Başkanlığı için Şubat ayında gerçekleştirilen Genel Kurulda yeniden başkan olarak seçilen Abuzer Yıldırımtepe ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti.

Yıldırımtepe’nin görev başındaki dördüncü dönemi olduğuna işaret eden Vali Pehlivan, “Bu noktalara gelmek emek ve tecrübe ile oluyor. Verilen emeği, edinilen birikimi çiftçilerimiz de takdir ediyor demek ki delegelerimiz aracılığıyla güven tazelemiş oldunuz. Bundan dolayı bir kere daha sizleri kutluyorum. Yeni döneminizin hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Vali Pehlivan, Bayburt’un doğası, coğrafi yapısı, mera ve toprak yapısı, organik tarım ve hayvancılığa çok elverişli olduğunu belirterek, “İmkânlar açısından artılarımızın dezavantajlarımızdan çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bu imkânların hem devlet yatırımları ve teşvikleri anlamında hem de çiftçilerimizin bilinçli hareket etmesi bağlamında her geçen gün daha iyiye gittiğini hep birlikte müşahede ediyoruz. Son yıllarda ilimizde büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısında, tarımsal üretimde, arıcılıkta yukarıya doğru bir gidiş söz konusu. Sebzecilikte ve seracılıkta da adımlar atılıyor. Toplu ahır projeleri hayata geçiriliyor. Devletimiz bu teşvikleri devam ettiriyor. Doğrudan gelir destekleri olsun, yatırım yapmak isteyen çiftçilerimize hibe destekleri olsun, yeni doğan buzağılardan suni tohumlamaya kadar birçok parasal destekleme uygulamalarına devam ediliyor. Vatandaşlarımızın da özveri ve gayretiyle işler çok daha iyi noktalara doğru ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe ise Bayburt Ziraat Odası’nın 1963 yılında kurulduğunu belirterek iki şube ile çalışmalarına devam ettiğini bildirdi. Odanın 14 bin kayıtlı üye sayısı ile ildeki en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu belirten Başkan Yıldırımtepe, “Meclis toplantımıza katıldığınız için teşekkür ederiz. Sizleri Bayburt Ziraat Odası’nda görmek bizler için mutluluk verici. Daha önce sizi Çiftçi Dostu Vali olarak ilan etmiştik. Bu Bayburtlu çiftçiye, köylüye verdiğiniz değerin sonucudur. Bayburt’ta hayvancılık biraz daha ön planda. Hayvan sayımızı son 10 yılda 55 binden 100 bine kadar çıkardık. Son yıllarda yapılan ahırlarla çiftçiler artık daha modern imkânlarla hayvancılık yapıyor. Küçükbaş 60 bin hayvanımız var. Göletlerimiz tam anlamıyla çalışmaya başladığında Bayburt’ta sulama sıkıntısının kalmayacağını ön görmekteyiz. Meralarımız çok güçlü. Hayvancılığı daha da geliştirebiliriz.” şeklinde konuştu.

Toplantıya Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Adalet Komisyonu Başkanı Menderes Akar, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, KOSGEB İl Müdürü Mete Emir, Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ile meclis üyeleri katıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.