Dolar 32,6103
Euro 34,6845
Altın 2.525,53
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt Üniversitesi’nden Ümit Diyar Gök, Bowling turnuvasında altın madalya kazandı

Bayburt Üniversitesi’nden Ümit Diyar Gök, Bowling turnuvasında altın madalya kazandı
5 Haziran 2022 21:32 | Son Güncellenme: 6 Haziran 2022 19:24
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Araştırma Görevlisi Umut Diyar Gök, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonunun (TBBDF) düzenlediği Bowling İkinci Ligindeki Gazi Meclis Kupasında 16 finalist arasında birinci olarak altın madalya kazandı.

Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in ‘sporda şampiyon üniversite’ vizyonu ile birlikte ulusal ve uluslararası turnuvalarda iddiasını ortaya koyan Bayburt Üniversitesi, öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin başarıları sayesinde Türkiye’deki üniversiteler arasında dikkat çekmeyi sürdürüyor. TBBDF tarafından organize edilen ve sekiz hafta süren Bowling İkinci Liginde ilk on altıya giren sporcuların kıyasıya mücadele ettiği Gazi Meclis Kupasında Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği öğretim elemanlarından Arş. Gör. Umut Diyar Gök şampiyon olup altın madalyayı Bayburt Üniversitesine getirdi. Ayrıca Bowling Üçüncü Ligi Gazi Meclis Kupasında finale kalarak madalya için mücadele eden Bayburt Üniversitesi sporcusu Eren Türkmen, bu düzeyde bir şampiyonaya ilk defa katılmasına rağmen 16 finalist arasında 8. olarak başarılı bir sonuç elde etti.

Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, altın madalyayı kazanan Arş. Gör. Umut Diyar Gök’ü ve ilk kez katıldığı ulusal bir turnuvada finale kalarak başarılı sonuç elde eden Eren Türkmen’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Rektör Türkmen, akademi, kültür ve sanatla birlikte sporda da başarıya odaklanan bir kurumsal disiplinle hareket ettiklerini vurgulayarak, özendiricilik ilkesi çerçevesinde başarı halkasını Spor Bilimleri Fakültesi dışındaki birimlerden öğretim elemanları ve öğrencilere genişletmeyi hedeflediklerini söyledi. Federasyon Başkanlığını yaptığı bir branşta Rektörü olduğu Üniversitenin sporcusunun altın madalya kazanmasının ayrı bir değeri olduğunu ifade eden Rektör Türkmen, başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.