Dolar 32,5011
Euro 34,6246
Altın 2.481,40
BİST 9.642,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 17°C

Bayburtlu Judoculardan 2 Türkiye Derecesi

23 Mart 2017 22:47 | Son Güncellenme: 13 Nisan 2017 01:13
A+
A-

Bayburtlu iki judocu, Türkiye derecesi yaparak Bayburt adına önemli bir başarıya imza attılar.

Ordu’nun Ünye İlçesinde gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Judo final müsabakalarında 30 Kg’da Emirhan Öztürk Türkiye Şampiyonu olurken, 66 Kg’da ise Yusufcan Altınay Türkiye Üçüncüsü olarak önemli bir başarı elde ettiler.

Genç Osman Stadyumu spor salonunda antrenman yapan iki sporcu ve Judo antrenörü Seçkin Ofluoğlu, alınan başarıyla ilgili açıklamalar yaptılar. 2013 yılında spor bakanlığı tarafından Bayburt’ta göreve başladığını belirten antrenör Ofluoğlu, “Bayburt’a geldiğimizde judo branşı Bayburt’ta çok yaygın değildi. Bu sporun öncelikli olarak okullarımızda tanıtımını yaptık ve 20 kişilik bir grup oluşturarak çalışmalara başladık. Bu çalışmalarda yeteneklerini ön plana çıkaran Emirhan ve Yusufcan’la başarılar yakalamaya başladık. Emirhan 2014 yılında ailevi nedenlerden dolayı Helva köyüne taşınmak mecburiyetinde kaldı. Köyde baba mesleği olan çobanlık yapmaya devam etti. Bu şartlarda bile doğru dürüst antrenman yapamadan yinede müsabakalara katılarak dereceler elde ediyordu.

2015 yılında yapılan Türkiye şampiyonasında Yusufcan’ın birinci Emircan ise üçüncü olduğunu ifade eden Ofluoğlu, “ Köyde yaşayan Emirhan’ı başarılarından dolayı il merkezinde yatılı bir okula kaydını yaptırdık. Çalışmalarını daha iyi yaptıktan sonra 2017 yılında Anadolu Yıldızlar Liginde Emircan Türkiye şampiyonu ,Yusufcan ise Türkiye üçüncülüğünü kazanmış oldu.” Dedi.

Emirhan Öztürk ve  Yusufcan Altınay aldıkları başarılarında hocaları Seçkin Ofluoğlu borçlu olduklarını belirterek kendisine teşekkür ettiler.

Alınan Türkiye derecelerinden dolayı antrenör ve sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Karslıoğlu ve Bayburt Judo il temsilcisi Mustafa Özdemir, 2017 Ağustos ayı içerisinde Karadeniz Judo Turnuvasının Bayburt’a yapılacağını ve en az 1000 sporcunun müsabakalarda yarışacağını belirttiler.

Yetkililerin ve sporcuların kameralarımıza yaptıkları açıklamaların tamamını görüntülerde izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=vpEvGi2bQfU

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. Savaş Karabulut dedi ki:

    Sporcularımızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.