Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 1°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Bayburt Üniversitesi Spor Kulübü Altyapısı Gelişmeye Devam Ediyor

Bayburt Üniversitesi Spor Kulübü Altyapısı Gelişmeye Devam Ediyor
24 Ocak 2022 12:30 | Son Güncellenme: 24 Ocak 2022 19:14
A+
A-

Bayburt Üniversitesi bünyesinde kurulan Gençlik ve Spor Kulübü, sportif altyapısı ve spor branşlarıyla gelişmeye ve genişlemeye devam ediyor.

Öğrencilerin üniversite hayatları boyunca, sadece akademik olarak değil, sportif ve kültürel etkinliklerle de potansiyellerinin farkına varmaları amacıyla kurulan Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesine yeni kattığı spor branşlarıyla gelişmeye devam ediyor.

Gerçekleştirdiği faaliyetlerle adından söz ettiren Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübüne; halter, bocce, bowling, dart ve geleneksel okçuluğun yanı sıra futbol branşı da eklendi. Sıkı çalışmalarla sezona başlayan futbol takımı, aynı zamanda ilk defa amatör lige de katıldı. Oyuncularının çoğunluğu öğrencilerden ve üniversite personelinden oluşan futbol takımının antrenörlüğü ise Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Mehmet Yönal tarafından yürütülüyor.

Dünya Bocce Konfederasyonu Başkanlığı ile Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanlığını da yürüten, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Mutlu Türkmen; “Öğrencilerimizin farkındalık kazanmalarına ve sorumluluk almalarına olanak sağlama, bunları yaparken de yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri ve ilham alabilecekleri fırsatlar sunma bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle geleneksel ve modern spor etkinlikleri çerçevesinde, öğrencilerin sosyal yönden gelişmelerini desteklerken, bu etkinlikler aracılığı ile takım çalışması, kişisel gelişim, süreç yönetimi gibi konular ile üniversite hayatına uyumun yanında, üniversite sonrası hayat için de öğrencilere tecrübe kazandırmayı hedefliyoruz. Gönüllülük esasına dayanan çalışmalarla, takım ruhu kazanmış, temsil yeteneği güçlü, spor yapma alışkanlığı edinmiş, farkındalığı yüksek öğrenciler yetiştirmeyi, onları akademik ve sosyal alanda profesyonel mesleklerine en iyi şekilde hazırlamayı amaçlıyoruz. Bayburt Üniversitesi olarak spor branşlarının gelişimi için her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında faaliyetlerine başlayan futbol takımımıza ve teknik ekibimize başarılar diliyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.