Dolar 32,5257
Euro 34,9376
Altın 2.436,55
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Uykudan uyanamayan kent!

Uykudan uyanamayan kent!
12 Haziran 2022 17:34
A+
A-

Bayburt kent merkezinde sabahları mesai saatinde insanlar açık iş yeri bulabilmek için cadde ve sokaklarda dakikalarca dolaşmaktan şikayet ediyor.

Bayburt’ta son yıllarda şikayet konusu olan ancak bir türlü çözülemeyen sorunlardan biriside esnafın büyük bir bölümünün sabah saatlerinde işyerinin kapalı olması. Kış aylarda soğuk havalar nedeniyle bu konu normal karşılandığı kentte yaz aylarında aynı anlayışın devam ediyor olması şikayetlere neden oluyor.

Bayburt yaz aylarında tatilcilerin gelmesiyle birlikte nüfus oranı olarak en az üç kat artan kentlerden birisidir. Bu durum ise insanların ihtiyacının daha fazla artığını ve esnafın ticari manada hareketli günler yaşadığını gösteren bir gerçektir.

Özellikle büyük kentlerden yaz tatilini geçirmek için baba ocağı olan Bayburt’a gelen insanların büyük bir oranı sabahları erken saatlerde uyanan ve ihtiyaçlarını karşılamak için şehir merkezine inen insanlardan oluşuyor. Bunun dışında bu kentle 15 bin üniversite öğrencisi ile yine çok sayıda il dışından gelmiş memur ve çalışanlar var. Bu insanların bir çoğu mesai saatine yakın veya mesai başladığı saatlerde dahi kent merkezinde farklı ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini ancak açık işyeri bulmadıklarından şikayet ediyorlar.

Şikayet edenleri kanıtlarcasına şehir merkezinde sabah saat 08.00 ile 09.00 arasında bile iş yerini açan esnaf sayısı parmakla sayılacak kadar az sayıda olduğu görülüyor. Erken saatlerde lokantalar, kahvehaneler ve fırın ile pide yapan esnaflardan başka açık işyeri bulunması zor gibi. Büyük marketler zaten belli bir saatte kepenklerini açıyor.

Vatandaşlarında şikayetine neden olan bu sorun maalesef kent merkezinde hala devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. ŞİNGAHLI dedi ki:

    NE KENT, NE DE ŞEHİR , KOMADAN ÇIKAMAYAN BÜYÜK KÖY..!

  2. hasan dedi ki:

    Sevgili editör,sabahin bu saatinde bu haberi yaptığıniz icin inanarak sizi canı gönülden tebrik ederim.

  3. Üsame Durmuş dedi ki:

    Esnafı şikayet edip durmuşlar.Bazı arkadaşlarında dediği gibi zaten o saatlerde sokakta kaç kişi var?
    O saatlerde açık olması gereken yerler lokanta,kahvaltılık satan yerler ve kahvehaneler.Zaten onlarda açık.
    Bende Bayburt dışında yaşıyorum.Saat 20.30 bilemedin 21.30 bütün dükkanlar kapanıyor,koca ilçeler,şehirler hayalet şehirlere dönüşüyor.
    Bayburt esnafının çoğu yaz aylarında gece 12-1 e kadar açık,neden bunu gören yok?
    Son olarak İNSANLIKTAN Bİ HABER ŞEHİRLERDE YAŞAYIP,ONUN STRESİNİ ATMAYA GİTTİĞİNİZ TOPRAĞINIZA VE İNSANINA İHANET ETMEYİN.
    On sene sonra ekonomi yüzünden Bayburtuma gelemiyorum,bari gidiyorsunuz bi ise yarayın yerel esnaftan alıveriş yapın yapın ki onlarda memleket hasreti çekmek zorunda kalmasınlar,göç etmesinler.

  4. Hakan dedi ki:

    Logar kapağı neden açık sonra biri düşüp haberlere çıksın diye mi

  5. Boşversene dedi ki:

    Bayburtta esnafların yüzde doksandokuzu esnaflıktan bi haber çoğu tok satıcı.iletişim sıfır.insanı dövecek gibi üslupla yaklaşıyor çoğu.sanki müşteriler onlara muhtaçmış gibi.hele de bişeye bakıp almassan senden kötüsü yok.herkes şikayet etmiş ama böyle olunca tabiki internetten yaparım alışverişi.kısacası bayburtta ticarethane var ama tam manasıyla esnaf diyebileceğimiz çok az insan var.

  6. A.kadir uluca dedi ki:

    Bir zamanlar köylüler sabahın altısında bayburtta oluyordu dükkanlar açılmadan geliyordu şimdi ise köylülerde şehirli olduklarından dolayı dükkanlar daha geç acılıyor

  7. Yakup dedi ki:

    Bu haberin gerçek olduğuna inanmıyorum bende esnafım bende dahil çevremdeki tüm esnaflar saat en geç 8 de açılıyor işyerleri

  8. bayburtlu dedi ki:

    Kıymetli editör; haklısın sabah erkenden iş yerini açan yok ama nedenini sorguladık mı ? artık yemeği bile internetten sipariş veren insanların oluşturduğu bir şehirde işyerini açıp zaten yüksek olan maliyetleri artırmanın gereği olmadığını düşünüyorum. Bilinçli bir toplum olmadığımız sürece işyerleri öğleden sonra açılırsa kimse şaşırmasın. Türkiye’de nüfus oranına göre en çok zincir marketin olduğu bir şehirde yaşadığımızı unutmayalım. Mantar gibi her yerde türeyen bu zincir marketlerin açılmasına onay verenler bu sorularının cevabını vermeli diye düşünüyorum. Saygılar

  9. Esnaf dedi ki:

    Memleket hayalet şehir esnaf ne yapsın….gidin bakın kargo firmalarına internet alışverişin sınırı yok.zaten her mahallede bim.şok.a101.buyuk marketler var ihtiyacını ordan karşiliyo buna kimsenin aklı kesmiyomu şikayet ediyolar.o marketleri agizimizin dibine kadar getirenler e nedemeli bunun cevabını da haber yapalım.esas sorun büyük marketlerin şehrin içinde oluşu.çünkü vatandaş buradaki marketlerden çıkmiyor..her mahallede 3 er beşer adet market var herşeyi satıyor daha inermi vatandaş çarşıya..sorununun cevabini burada arayın.

    1. Haci dedi ki:

      İyiki var iki katı fiyatına satmayın sizden alsınlar sandalyeyi kaldırıma koyup kakiri kikiri yapiyor esnaf insanın içeri giresi gelmiyor internette aldığım 120 liraya gömleğin aynısı 350 lira 50 de yalandan indirim 300 liraya ver ne güzel

  10. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    Vallahi 2022 bitmeden söyleyim , BAYBURT MEDYA adına 2022 yılın en iyi manşet haberi kutluyorum..

  11. Nazım dedi ki:

    Esnaf kalitesi sıfır. Müşteriyle iletişim sıfır. Hepsi o kadar kazık atmışki doymuş artık. 9 dan önce acık yer yok. Hepsi doktor mesaisi yapıyor sanki. Kısacası şehir bitik.

  12. İhsan Kocabey dedi ki:

    Ben sabah 7 de açıyorum 10a kadar kimse gelmiyor

  13. Ahmet Bektaş dedi ki:

    Esnaf ne yapsın iş yerini açtığında giderleri bin kapalı tuttuğunda bir açmaması gayet normal

  14. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Heyecanı olmayan, ruhsuz, sorumsuz , başta belediyecilik olmak üzere her şeyin kötü yönetildiği, sorgulamayan, istisnalar hariç okumayan, araştırmayan, sosyal faaliyetlerin dibe vurduğu , bir topluluğun yaşadığı kent BAYBURT, yat, kalk uyu, haber muazzam çok şey ihtiva ediyor.. Ver
    yiyim, ört yatım.. Teşekkürler..

  15. Ahi dedi ki:

    Okadar resim çekilmiş sokaklarda kimsecikler yok esnaf açıp neyapsın sokakda insan olsa açarlar zaten anahtarı çevirip lambaları yakınca giderler başlıyor esnaf sokak bekcisimi Not resimdeki logar kapağınıda belediye bir zahmet yapsın birisi düşmeden