Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Az Bulutlu
Bayburt
25°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Bayburt Üniversitesi organik tarım faaliyetlerini genişletiyor

Bayburt Üniversitesi organik tarım faaliyetlerini genişletiyor
28 Nisan 2020 00:13 | Son Güncellenme: 28 Nisan 2020 00:35
A+
A-

Organik tarım konusuna büyük önem veren Bayburt Üniversitesi, Bayburt’un toprak ve iklim yapısına uygun ürünleri organik ve bilimsel olarak üretmeye devam ederken yeni projeleri de hayata geçirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda sera uygulamaları başta olmak üzere birçok ürünü organik şekilde üreterek kentin tarımına katkı sunan Bayburt Üniversitesi, şehir merkezi ve ilçelerde faaliyetlerini bu yılda yoğun bir şekilde devam ettiriyor.

“17 farklı uygulama yapıyoruz”

Bayburt Üniversitesi’ne ait sera uygulama alanında ürünlerin ekimine yardım eden Bayburt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Ümmügülsüm Erdoğan çalışmalar hakkında şunları söyledi:

“ Bayburt Üniversitemize ait uygulama serasında 2019 yılında üretime başlamıştık. Üretim ve araştırma çalışmalarımızı bu yılda aynı şekilde devam ettiriyoruz. Burada yaklaşık 20 tür ürün yetiştiriyoruz. Bunlarda 17 farklı uygulamalarda bulunuyoruz ve verimleri ve ürünlerdeki kaliteleri üzerine araştırmalarımızı yapıyoruz. Çalışmalarımızda bu yılda yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizin tez konuları yine devam ediyor. Diğer taraftan farklı türdeki ürünleri de Bayburt ekolojisinde denemeye çalışıyoruz. Bütün bu faaliyetleri yürütürken desteğe de ihtiyacımız oluyor. Uygulama sahasındaki bütün çalışmalarımızda bizlere destek veren Bayburt Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Selçuk Coşkun’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Bayburt’un potansiyelini biliyoruz”

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, üniversitenin organik tarım faaliyetleri hakkında şunları kaydetti:

Bayburt Üniversitesi olarak, Bayburt’un potansiyelini biliyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız organik tarıma destek vererek ilimize bu alanda katkı sağlamaktır. Tarım alanında üretime daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, şehir merkezindeki uygulama alanlarındaki faaliyetler ile ilçelerimizdeki Meslek Yüksek Okullarımızın uygulama alanlarında organik tarıma yönelik üretim faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor.

Demirözü Meslek Yüksek Okulu uygulama alanında, Yumurta tavukçuluğu, Kırmızı pullu ve gökkuşağı alabalığı yetiştiriciliği, Arı yetiştiriciliği ve ıslahı, Koyun ve Kaz yetiştiriciliği, Patates ve soğan yetiştiriciliği gibi faaliyetleri devam ediyor. Aydıntepe Meslek Yüksek Okulumuz ise fasulye, buğday ve nohut gibi ürünlerin üretimini yapıyor. Bu alanda uğraşan veren ve zamanını ayırarak unvanına bakmaksızın her türlü fedakarlıkta bulunan öğretim üyelerimize ve diğer personellerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=m5NGwTgeD5A

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.