Dolar 32,3732
Euro 34,9930
Altın 2.325,61
BİST 9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Bayburt Üniversitesi Akademisyenleri “World Scientist and University Rankings 2022” Listesinde

Bayburt Üniversitesi Akademisyenleri “World Scientist and University Rankings 2022” Listesinde
26 Mart 2022 22:07
A+
A-

Google Akademik’teki H-index ile i10 indeks puanlarına ve atıflara dayalı olarak bilim insanlarının toplam ve son beş yıllık verimlilik katsayılarını gösteren ilk ve tek çalışma olan “AD Bilimsel İndeksi”, “World Scientist and University Rankings 2022 listesini yayımladı.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile birlikte Bayburt Üniversitesinden 25 isim gerçekleştirdikleri çalışmalarla “World Scientist and University Rankings 2022” (Dünya Bilim İnsanı ve Üniversite Sıralaması 2022) listesinde yer almayı başardı.

Bayburt Üniversitesi dünya sıralamasında 6195’ıncı sırada yer alırken, Türkiye’deki 207 Üniversite arasında 167’nci sırada yer aldı.

Uluslararası sıralama kuruluşu AD Scientific Index’in, Google Akademik açık profillerine göre dünyadaki üniversiteleri ve bilim insanlarını, H indeks, i10 indeks ve atıf sayısını baz alarak yıllara göre sıraladığı “AD Scientific Index-2022” raporunda, araştırmaya dahil edilen Dünyadaki 838 bin 413 bilim insanın bulunduğu listede Bayburt Üniversitesinden 25 isim yer alarak önemli bir başarı elde ettiler.

Toplam 216 ülke, 15.159 üniversite ve 838.413 bilim insanlarının içerisinde, Türkiye’den 18.152 akademisyenin yer aldığı sıralamada  yüzde 20’de Bayburt Üniversitesinden bilim insanları yer aldı.

Göstermiş oldukları başarılarından dolayı listede yer alan akademisyenleri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Dünya Bilim İnsanı ve Üniversite Sıralaması 2022 listesinde üniversitemizden 25 bilim insanımız yer aldı. Üretkenlikleriyle bu başarıya katkı sunan öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu akademisyenlerimizin sayısının her geçen yıl daha da artacağına inanıyorum. Akademisyenlerimizin gösterdikleri başarı üniversitemizin yükselişine de katkı sunuyor. Her geçen yıl gözle görülür bir yükseliş sergileyen üniversitemizde, topluma faydalı olmaya ve üretmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bayburt Üniversitesi ve akademisyenlerinin yer aldığı üniversite sıralamasının detaylı bilgilerine aşağıdaki linklerden ulaşılabilir.

Üniversiteler Sıralaması:

https://www.adscientificindex.com/university-ranking/?con=&tit=&q=bayburt

Akademisyenler Sıralaması:

https://www.adscientificindex.com/?con=&tit=&q=bayburt

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.