Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C

Bayburt Vakfı’ndan Ayasofya açıklaması

Bayburt Vakfı’ndan Ayasofya açıklaması
9 Temmuz 2020 15:03
A+
A-

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı, Ayasofya’nın Cami olarak hizmet vermesi gerektiğini ifade eden yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Bayburt Vakfı Başkanı Av. İsrafil Kahraman’ın yaptığı basın açıklaması şöyle:

İstanbul’un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet Han tarafından kılıç hakkı olarak ümmete armağan edilen Ayasofya da 1934 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrildi.

Ayasofya, Fethi Peygamber müjdesi olan mukaddes şehrimiz İstanbul’un bir İslam nişanesidir. Fethin ilk gününden bu yana cami olarak hizmet vermesi gerekirken müzeye çevrildiği 24 Kasım 1934 tarihi itibariyle secdeye hasret kalmıştır. Ayasofya’nın tekrar ihya edilerek mukaddes fethin bir simgesi olarak ibadete açılması gerekmektedir.

Ünlü şairimiz Necip Fazıl Kısakürek’in; “Gençler! Bugün mü, yarın mı, bilemem! Fakat Ayasofya açılacak! Türk’ün bu vatanda kalıp kalmayacağından şüphesi olanlar, Ayasofya’nın da açılıp açılmayacağından şüphe edebilirler.” sözleriyle ifade ettiği o gün bu gündür. Ayasofya yeniden ibadete açılmalı, tekbir sesleriyle âlem-i cihan inlemelidir.

29 Mayıs 1453 günü gerçekleşen fethin mührü haline gelen bu mukaddes mekânın tekrar eski görkemine kavuşması, tekrar cemaat ile dolup taşması, bilet ile değil abdest ile girilmesi umuduyla Danıştay’ın vereceği nihai kararı hasretle beklemekteyiz.

Türk yargısına sonsuz güvenimizi yinelemekle birlikte bu mukaddes mekânın tekrar cami olarak hizmet verme çabaları nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a canı gönülden teşekkürü bir borç biliyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han’ın kıyamete kadar cami olarak kalması için Müslüman âlemine emanet ve vasiyet ettiği Ayasofya Camidir ve kıyamete kadar da böyle kalacaktır.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.