Dolar 32,6082
Euro 34,7866
Altın 2.492,14
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Bayburt, Son Yılların En Heyecanlı Seçimine Hazırlanıyor

Bayburt, Son Yılların En Heyecanlı Seçimine Hazırlanıyor
5 Haziran 2015 15:07 | Son Güncellenme: 7 Haziran 2015 23:13
A+
A-

Bayburt’ta Milletvekili sayısının yeniden ikiye çıkmasıyla birlikte yaklaşık 3 aydan buyana  devam eden Milletvekili seçim çalışmalarında son yılların beklide en heyecanlı dönemini yaşıyor.

Bayburt’u T.B.M.M.de temsil etmek için kolları sıvayan Siyasi partilerin Milletvekili adayları adeta 7×24 mesai yaparcasına şehir merkezi başta olmak üzere ilçe ve köylerde seçmenleri ziyaret ederek kendilerine destek vermelerini istiyorlar. Seçime sayılı saatler kala adaylar ve temsil ettikleri partilerinin yöneticileri 7 Haziran Pazar günü yapılacak olan seçimlere kilitlenmiş durumdalar. Adayların yerel medya aracılığıyla yaptıkları açıklamalarında sonuna gelinmiş oldu. Bütün adaylar ellerinden gelen çalışmaları imkanları dahilinde yerine getirmiş durumdalar.

Bayburt’ta yapılan anketler ve kamuoyu araştırmalarında kararsız seçmen sayısının çok az olduğu, seçmenin kafasında oy vereceği partiyi genel olarak belirlediği tahmin ediliyor. Seçmenin kullanacağı oylar sonrasında Bayburt’u temsil edecek olan iki milletvekili seçilmiş olacak. Sandıklar açılıp oylar sayıldıktan sonra resmi olmayan sonuçlara göre Bayburt’un milletvekillerinin kimler olduğunu Bayburt Medya olarak izleyicilerimizle paylaşmış olacağız.

Seçim yasakları açıklandı

Yüksek Seçim Kurulu, seçim yasaklarının başlama saatini AK Parti’nin başvurusu üzerine cumartesi günü saat 18.00’e kadar uzatıldı.

Böylece partilerin mitingleri yarın cumartesi saat 18.00’e kadar televizyonlardan verilebilecek.

Yüksek Seçim Kurulu 7 Haziran 2015 tarihinde 25. Dönem Milletvekili Seçimine ilişkin olarak siyasi partiler tarafından yapılacak olan mitinglerin, siyasi reklamların vb. faaliyetlerin 6 Haziran 2015 günü saat 18.00’e kadar medya organlarında yayınlanması konusuna açıklık getirdi.

Alınan karara göre, 7 Haziran 2015 tarihinde 25. Dönem Milletvekili Seçimine ilişkin olarak siyasi partiler tarafından yapılacak olan:

a) Miting yayınlarının 6 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 18.00’e kadar,

b) Siyasi reklamların da 5 Haziran 2015 Cuma günü saat 24.00’e kadar, yayınlanabileceğine oy birliği ile karar verildi.

Not: Yukarıda belirtilen kurallar dışında siyasi partilere ait bayrak ve pankar gibi siyasi parti reklamları, ev ve iş yerlerinin dış mekanları dahil olmak üzere hiçbir yerde kullanılmayacaktır. Aksi takdirde cezai işlem uygulanacaktır.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.