Dolar 32,5163
Euro 34,7309
Altın 2.490,17
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Günübirlik Gezi Turları Bayburt’un Turizm Umudunu Artırıyor

Günübirlik Gezi Turları Bayburt’un Turizm Umudunu Artırıyor
23 Aralık 2019 16:19 | Son Güncellenme: 27 Mart 2020 04:12
A+
A-

Bayburt, turizm konusunda son dönemlerde günübirlik gezi turlarına ev sahipliği yapmanın olumlu etkilerini yaşamaya devam ediyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencilerinin günlük tur olarak düzenledikleri Bayburt gezisinde onlara Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu ve personeli eşlik etti.

Bayburt Kalesi ve Aydıntepe Yer altı Şehrini gezen öğrenciler, daha sonra havanın sıcak olmasını fırsata dönüştürerek Yeni Şehir Parkında piknik yaptılar ve müzik eşliğinde horon teptiler.

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği başkanı Murat Çavga’nın her ay Bayburt’a gezi turu düzenleyerek ilin tanıtımına ve turizmine katkı sağladığını söyleyen Bayburt İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Bekir Kurtoğlu, “ Murat bey Bayburt’u Karadeniz’deki sahil illerine tanıtmak ve Karadenizliyi de Bayburt’a getirmek için tur organizasyonları düzenliyor. Murat beyin Karadeniz illerinin tanıtımında büyük emekleri olduğunu biliyorum. Turizm açısından ilimizin tanıtımına katkı sunduğu için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga Bayburt geziyle ilgili şunları söyledi:

“İl Müdürümüz Bekir bey bizleri her fırsatta Bayburt’ta davet ediyor. Bizlerde planlarımız içerinde Bayburt gezilerini günü birlik olarak başlatmış bulunuyoruz. Bu gün buraya bir gurup Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisiyle gelmiş bulunuyoruz. Öğrencilerin Bayburt’la ilgili kafalarında soru işaretleri vardı. Ancak buraya geldikten sonra Bayburt Kale’si ve yeraltı şehri gezileri sonrası bulunduğumuz piknik alanındaki ortamdan son derece memnun oldular ve doyasıya eğlenmeye de devam ediyorlar. Bizlere burada yardımcı olan il müdürümüz Bekir beye teşekkür ediyorum. Ayrıca Bekir Kurtoğlu’nun Trabzon veya Ankara’daki gayretleri fuarlarda verdiği emeklerine şahit oluyorum. Verilen bu emeklerin kısa sürede il olarak katkılarını göreceğinize kesinlikle inanıyorum. Bizler firmamız adına Bayburt turlarını artırmış bulunuyoruz. Eminim ki birçok Trabzon firması Bayburt turlarının sayısını artıracaktır” dedi.

Bayburt’ta günübirlik gezi turunu tamamlayan öğrenciler akşam üzeri ilden ayrılarak Trabzon’a hareket ettiler.

https://www.youtube.com/watch?v=D91iH42S5L8

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.