Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyetinde görev değişimi

Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyetinde görev değişimi
31 Aralık 2023 16:27
A+
A-

Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti gerçekleştirdiği 4. Olağan Genel Kurulunda  yeni başkan Zülküf Kocabey oldu.

Bayburt Öğretmen Evi’nde gerçekleşen olağan genel kurulu saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi ve Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. Divan başkanlığını Memur-Sen Bayburt İl Temsilcisi Kenan Turan’ın yaptığı genel kurulda, açılış konuşmasında Müs-Der Yönetim Kurulu Başkanı Adil Kacır, 2013 yılında tekrar hayata geçirdikleri Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti’nin Bayburt başta olmak üzere ulusal ve uluslararası arenada önemli yardım faaliyetlerine imza attığını söyledi.

1913 yılında kurulan cemiyeti, tam 100 yıl sonra oluşturdukları yönetimle birlikte tekrar hayata geçirdiklerini, Bayburtlular başta olmak üzere yurt içinden ve yurt dışından hayırseverlerin bağışlarını ‘Veren El İle Alan El Arasındaki Hayır Köprüsü’ mottosuyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını kaydeden Kacır, kendisiyle birlikte yönetimindeki arkadaşlarıyla yaklaşık 20 ülkeye giderek oralarda yardım faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Genel kurulda bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise, Bayburt patentiyle ulusal ve uluslararası arenada yardım faaliyetlerini sürdüren Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti’nin kent adına gurur vesilesi olduğuna dikkat çekti. 10 yıldır Müs-Der başkanlığı görevini yürüten Adil Kacır ve yönetim kurulu üyelerine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür eden Başkan Pekmezci, yeni seçilecek olan yönetim kuruluna da başarı temennisinde bulundu.

Konuşmaların ve gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçime geçildi. Ulu Camii İmam Hatibi Zülküf Kocabey Müs-Der’in yeni yönetim kurulu başkanı seçilirken yeni yönetim kurulu üyelikleri ise şu isimlerden oluştı; Benal Akburak, İlhan Güçlü, Yaşar Yerlikaya ve Eren Kıldı oldu. Yedek üyelere ise Yavuz Kazık, Atilla Yıldızhan, Eyüp Görgülü, Yunus Emre Yeter ve Ömer Akdeniz seçilirken denetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: “İsmail Pekmezci, Samet Bağlar, Eşref Haşlak, Gökhan Akbaş, İbrahim Kaymak ve Halis Gürbüz”

Genel kurul sonunda katılımcılara 1913 yılında oluşturulan Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Nizamnamesi’nin yer aldığı levha hediye edildi.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Tamam dedi ki:

    Adil başkana emekleri için teşekkür ediyorum zülüflü hocaya da bu yolda başarılar diliyorum kef harfini aslına uygun okumasını diliyorum

  2. Hasan bayram dedi ki:

    Burada olumsuz yorum yapan vatandaş sen ne yaptin acaba.birsey yapmadın,yada yapamadın.bir hayri yapanıda yerdin.

  3. Muhalefet dedi ki:

    Ya önce kapınızın önünü süpürün sonra mahalleyi süpürürsünüz… Bu memlekette o kadar ihtiyac sahibine bi hayriniz dokunmazken uluslararası açılma neyin nesi ? Yoksa buradakileri tövbe haşa Müslüman olarak görmüyormusunuz

  4. issizüniversitemezunu dedi ki:

    malum kişilere oy vermeye devam ederlerse üniversite mezunları artık işssizlikten dilenmeye başlayacak az kaldı.

  5. Bayburtlu okan dedi ki:

    Ama ne hikmetse her caddede dilenciler dinlenmeye devam ediyor hani dilendirmezler derneği nerede…