Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C

Bayburt Kızılay Şubesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldı

Bayburt Kızılay Şubesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldı
19 Eylül 2023 20:23 | Son Güncellenme: 21 Eylül 2023 08:59
A+
A-

Bayburt’ta Türk Kızılay’ı Şubesi yeni hizmet binasının yapımı için temel atma töreni düzenlendi

Tuzcuzade Mahallesinde yapılacak olan Kızılay Bayburt şubesinin temel atma törenine, Vali Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, İyi Parti İl Başkanı Yılmaz Kırıcı, Saadet Partisi İl Başkanı Abdülmecit Bekmezci , Kızılay 1. Başkan Vekili  Ramazan Saygılı, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Hümeyra Çelik, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Eldivan yaptığı açıklamada,

“Bu tür kadim kuruluşları sürdürmek, hem yöneticiler hem de vatandaşlar olarak hepimizin sorumluluğundadır. Bu nedenle Bayburt’ta düzenlenen bu etkinlik çok anlamlıdır. Bu etkinlik, bu tür kuruluşların temellerini atmamıza ve geleceğe taşımamıza bir adım daha yaklaştırıyor.

Kızılay’ı sadece kan bağışı yapma kurumu olarak değil, aynı zamanda bir iyilik hareketi olarak görmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Bu nedenle hepimiz, bu temelleri atmamıza yardımcı olmalıyız. Bu etkinlikte sembolik bir bağışta bulunan değerli hemşerimize teşekkür ediyoruz. Deprem gibi acil durumlar sırasında Kızılay’ın ne kadar önemli bir rol oynadığını bir kez daha gördük.

 Deprem felaketinde 45 gün boyunca mülki idare amiri olarak görev yaptım ve Kızılay’ın insanlara nasıl yardım ettiğini gördüm. Elbette eksiklikler ve hatalar olabilir, ancak Kızılay, o bölgelerde gerçekten büyük fedakarlık gösterdi. Kızılay çadırlarından dağıtılan sıcak yemekler ve diğer yardımlar, oradaki insanların yanı sıra bizlerin de dualarını aldı. Bu vesileyle, Kızılay Genel Başkan Vekilimize ve tüm Kızılay teşkilatına da teşekkür etmek istiyorum.”.” dedi.

Kızılay Bayburt Şube Başkanı Ensar Yerlikaya temel atma töreninde şunları söyledi:

Bugün Türk Kızılay’ı Bayburt Şubesi Hizmet binasının temel atma töreni için buradayız. Ancak bu hizmetin bu aşamaya gelmesinde büyük emekleri olan değerli insanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Ben bu uğurda doğuşundan bu güne kadar Türk Kızılayına hizmet eden , katkıda bulunan görev yapmış başkan ve yöneticilerimize üyelerimize, gönüllülerimize ,yardım ve bağışta bulunan hayırsever vatandaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ederken, ölenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyetler diliyorum.

Bizler Kızılay Bayburt şubesi olarak hizmet binamız yapıldığında ilimizde ve ülkemizde ihtiyaç sahibi insanlarımıza daha fazla ve etkin bir şekilde maddi manevi hizmete bulunmayı hedefliyoruz.”dedi.

“Kan bağışı konusunda Bayburt insanıyla gurur duyuyorum”

Belediye Başkanı Pekmezci ise törende yaptığı konuşmada, hayırlı bir merkezin temel atma töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türk Kızılay’ı yaklaşık 1 buçuk asır boyunca ülkemizde ve dünyada önemli işler yapmış ve başarmış bir teşkilat olarak faaliyetlerine devam ediyor. Aslında Türk Kızılay’ın yaptığı Türk milletinin ruhunda olan yardımlaşma ve dayanışma bilincinin farklı boyutta bir uygulamasıdır. Tük Kızılay’ın din, dil, ırk gözetmeksizin yangında, felakette, savaşta insanlarımıza hizmet etme adına gösterdiği üstün gayretlerini takdirle karşılıyoruz. Bugün burada temeli atılacak olan hizmet binası ile birlikte inşallah Bayburt’umuzda güzel hizmetler yapacaklar. Kızılayın gerçekleştirdiği kan alma organizasyonlarında Bayburt insanının sıcak ve samimi ilgisini, yardımlaşma duygusunu ve Kızılay’a kan vermedeki bağış oranının nüfus oranına yüksek olmasından gerçekten gurur duyuyorum. Bu vesileyle bu hizmet binasının projelendirmesinde ve bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Türk Kızılay’ı Bayburt Şubesi Hizmet binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

 

YORUMLAR

  1. ibrahim küçük dedi ki:

    BU HİZMETLER İÇİN ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK İYİKİ VARSINIZ HÜMEYRA BAŞKANIM. İYİKİ VARSIN KIZILAY.