Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburtlular Başbakan Yıldırım’ı Bağrına Bastı

6 Kasım 2016 22:08 | Son Güncellenme: 20 Aralık 2016 10:12
A+
A-

Bayburt’ta açılış ve temel atma programına gelen Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki bakanları Bayburtlular coşkuyla karşıladılar.

Cumhuriyet Caddesinde binlerce kişiye hitap eden Bayburt’u Yıldırım, “Bayburt, Türklerin Anadolu’daki ilk duraklarından biridir. Duduzar Dağı’nda yatan Abdulvehap Gazi’nin şehridir. Düşman işgaline karşı Kop Dağı’nda aslanlar gibi duran yiğitlerin şehridir. Bayburt, şehit kanlarıyla istiklaline kavuşmuş bir şehrimizdir.” diye konuştu.

Bayburt’a 1 Kasım seçiminden önce geldiğini anımsatan Yıldırım, “Bayburt’a dedim ki ‘Naci Bey’e sahap olunuz, Şahap’a sahap olun, siz sahap oldunuz.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, alandaki vatandaşların, “Bayburt sizinle gurur duyuyor.” sözleri üzerine, “Biz sizlerle gurur duyuyoruz.” karşılığını verdi.

Bayburt’a geçtiğimiz 14 yılda 3 milyar liralık yatırım yaptıklarına dikkati çeken Başbakan Binali Yıldırım, Bayburt’ta devam eden projelerin tutarının da 1 milyar lira olduğunu söyledi. Şehre, 374 yeni derslik, 988 yeni konut yaptıklarını bildiren Başbakan Yıldırım, Bayburt’a üniversite kazandırdıklarını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasında satır başları: “Türkiye’nin birçok vilayetini yeni baştan inşa ettik. Sadece Bayburt’a 3 milyar lira yatırım yaptık. Devam eden projelerin maliyeti ise 1 milyar lira… Bayburt’a üniversite kazandırdık, bir tane hastane yaptık, bir tanesini de şimdi yapıyoruz. Bayburt’un içme suyu sorununu çözdük. 188 milyon lira tarım ve hayvancılığa destek yaptık. 4,5 milyon fidan diktik. 54 bin dönüm araziyi sulamaya açtık. Barajlar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bugün Bayburt ve ilçeleri için 8 yeni barajın da temelini atıyoruz.”

“Kop Dağı’ndaki şehitliği milli park ilan ediyoruz. 2002 yılında Bayburt’ta bölünmüş yol yoktu. Bugün 75 kilometre bölünmüş yolu var. Tünellerle Bayburt’u Trabzon’a yaklaştırdık, şimdi de Erzurum’a yaklaştırıyoruz. Gümüşhane karayolları da devam ediyor. 35 milyon lira harcayarak doğal taş üretim merkezini tamamladık. Bayburt civarında 65 taş ocağının taşları bu merkezde işlenecek. Organize Sanayi Bölgesi’nin tüm altyapısı da gelecek sene bitmiş olacak. AK Parti iktidara gelmeden önce Bayburt’ta söylenilen neydi? ‘Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi.’ Şimdi ne diyoruz? ‘Bayburt Bayburt olalı böyle hizmet görmedi.’ Helal olsun. Her şey Bayburt için, her şey Türkiye için, her şey Türk insanı için…”

“Bütün çalışmalarımız sizi mutlu ve bahtiyar etmek içindir. Bugün 275 milyon değerindeki yeni tesislerin Bayburt’a ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Göletler, atık su tesisleri, taşkın önleme, dere ıslahları yeni orman yolları, 7 adet futbol sahası, 15 Temmuz Şehitler Parkı, Eğitim Fakültesi ve öğrenci yurtlarının açılışını yapacağız… Kapalı spor salonu, baraj ve göletler, bazı kamu binalarının temel atma töreni yapıyoruz. Gelecek yıl havalimanının temelini atacağız. Salyazı Havalimanı ile Gümüşhane ile Bayburt’un ortak bir havalimanı olacak. Artık Bayburt havalanıyor, havadan yoluna devam ediyor.”

Vali İsmail Ustaoğlu ise, Bayburt’un vatana ve millete sadakatin timsali, mert ve yiğit insanlar diyarı, müstesna bir Anadolu şehri olduğunu belirterek 15 Temmuz darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları doldurup, geleceğine sahip çıktığını dile getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Yeni Teşvik Paketiyle birlikte Bayburt’ta yeni fabrikaların bacalarının tüteceğini kaydeden Vali İsmail Ustaoğlu, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve zat-ı aliniz olmak üzere hükümetimizin tüm bakanlarına ilimize vermiş oldukları desteklerden dolayı Bayburt halkı adına teşekkür eder, saygılar sunarım.” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım toplu açılış ve temel atma töreninin ardından Bayburt Valiliği’ni ziyaret ederek Vali İsmail Ustaoğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaret anısına şeref defterini imzalayan Başbakan Binali Yıldırım’a, Vali İsmail Ustaoğlu ‘Dede Korkut’ temalı bakır işlemeli tepsi takdim etti.  Başbakan Yıldırım, valilik ziyaretinin ardından programına devam etmek üzere kentten ayrıldı.

Başbakan Binali Yıldırım’a, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri eşlik etti. 

Temel atma ve toplu açılış yatırımlarını kapsayan liste şu şekilde:

Bayburt-Merkez Konursu Barajı;7 milyon 774 bin 553 Türk Lirası, Bayburt-Merkez Yukarı Pınarlı Göleti Sulaması İkmali; 1 milyon 480 bin 505 Türk Lirası, Bayburt-Merkez Harmanözü Köyü Yerleşim Alanlarının Kale ve Yayla Dereleri Islahı; 1 milyon 496 bin 250 Türk Lirası, Yeni Orman Yolları , Sanat Yapısı Yapımı; 293 bin Türk Lirası, 24 Derslikli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi + 300 Öğrencilik Pansiyon + 2 Atölye + Spor Salonu; 18 milyon 293 bin 605 Türk Lirası, Bayburt Eğitim Fakültesi; 17 milyon 823 bin Türk Lirası, 60 Dairelik Lojman; 8 milyon 243 bin Türk Lirası,Yap-İşlet- Devret modeliyle yapılacak Bayburt 2000 Kişilik Öğrenci Yurdu; 30 milyon Türk Lirası, 15 Temmuz Şehitler Parkı; 7 milyon 500 bin Türk Lirası, Atık Su Arıtma Tesisi; 10 milyon Türk Lirası ve 7 Adet Sentetik Saha 1 milyon 500 bin Türk Lirası.

Not:Cumhuriyet meydanında düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yapılan konuşmaların tamamını görüntülerde izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=vqxot14P9yE

 

 

 

YORUMLAR

  1. sezai dedi ki:

    sayın belediye başkanım elektirik sayaçları değişim olduğunda iki ayrı fiyat uygulaması olmadı aynen devam etti sonrada şirket bedava sayaçları değişti bundada aynısını yapın şirketi kollamayı bırakın su sayacını zaten parası olmadığı için fakir değiştiremiyor yinede pahalı suyu fakirler kullanıyor ve cezalandırıyorsunuz oy almaya geldiğinizde fakir zengin ayırmıyorsunuz bu yanlış karardan dönün ALLAH rızası için dönmezseniz ALLAH ın adaleti seçimlerde tecelli eder bu ya aday olamazsınız yada olusanız kayıp eden olursunuz bunu bir kenara yazın mazlumun ahı indirir şahı benden söylemesi

  2. gariban bayburtlu dedi ki:

    figen hanım yorumunuza yüzde yüz katılyorum ama bunu bayburtlulara anlatamazsın adam hala bayburt tarihinin en büyük yatırımını alıyor diyor halbuki kendi gibi düşünenler yüzünden bayburt tarihinin en büyük göçünü veriyor en geri kalmış il en az yatırım alan il daha doğru düzgün yolu yok bayburt havalanıyor diyerek aklımızla alay ediliyor bayburtlu bu durumdan üzüntü duyup kızması gerekirken alkışlıyor ne diyim bitmişiz bu dakkadan sonra bu memleketten hiç bi şey beklememek gerek türkiyede her memleketin insanı uerine göre aldatıldığını kandırıldığını 3 ay da 5 ayda en geç 1 senede anlar ama bayburtlu 100 sene de geçse aynı kafadadır değişmez o nedenle de geri kalması çok normaldir içimden geldiği gibi konuştum herkese saygılar sunarım

  3. mehtap dr. dedi ki:

    yolları yapamayan ,kaldırımı olmayan bir şehirde yaşıyoruz..hastanesi olmayan bir şehirde yaşıyoruz. erzurum trabzon hastanelerine abone olan bayburtlular,hasta refakatcileri zavallı şehrimiz.

  4. ESRA dedi ki:

    ŞU MEMLEKET ESKİ TARİHİ FOTOĞRAFLARDA BANA 1940 LI YILLARIN BAYBURTUNU HATIRLATIYOR…ŞU ANKİ HALİYLE ARASINDAKİ FARK NEDİR…

  5. rahim dedi ki:

    seyrani babanın bu şiirini okuyalım herkes üstüne düşeni alsın kalın sağlıcakla

    Susturdu sazları fennin rebabı
    Bu rebap şeytanı cinden çıkarır
    Ateş şöyle dursun tütün azabı
    Tilkiyi çakalı inden çıkarır

    Evlat âlim olmaz okutmayınca
    îplik gömlek olmaz dokutmayınca
    Ayılar et yemez kokutmayınca
    Yallılar ölüyü sinden çıkarır

    Ey Seyranî var mı sözün hatası
    Bulunmaz dünyanın elbet ötesi
    Ermeninin Rumun yağlı ketesi
    Kaypak Müslümanı dinden çıkarır

    Seyrani

  6. gurbet dedi ki:

    gurbetten selam bayburt a hep birşeyler olur diye bekledik çekip gittik inşallah bundan sonra insanlar iş aş bulurda kalırlar ama tartışılan konulara bakıyorum hala aynı belediye iki su fiyatı uygularmı kimin fikri inanın su sayacını ortaya atanların fikridir sayacı nasıl pazarlayacaklar o vatandaşlar bir yerde yöneticilik yaptılar bende orda üyeydim onların yüzünden çekip üyelikten çıktım her gelen yönetimden çıktı ama onlar hiç çıkmadı neden acaba sonrada iş adamı oldular yeterli cevap değilmi sanırım herkes anlamıştır

  7. feyzo dedi ki:

    figen hanım her taraf şantiyeye döndü çalışılıyor öyle olmasıda normal inşallah yakında bitecektir sabır diyoruz ak partiyle bayburt tarihinin en büyük hizmetini görüyor eleştirileride dikkate alınması lazım tabiki inşallah tezden biter insanlar rahat eder

  8. serdar dedi ki:

    eğer fabrika açılacağına inanıyorum açılırsa inanıyorumki işsizliğe büyük çare olur ben sayın başbakanımız ve bakanımzın bu işi halledeceğini umuyorum ümitliyim karamsar olmamalıyız su konusunu tartışan arkadaşlar şunu söylemek istiyorum su konusunda önceki belediye başkanı döneminden beri sayaç veriliyor buda devam ettirdi bence araştırıp bu işe başkanımızın son vermesi lazım isteyen istediği sayacı takıp aynı fiyattan suyunu kullanması lazım adalet bu başkanın bunu çözeceğine inanıyorum yoksa o şirketin bayburttaki temsicilerinin kim olduğunu ve kooparatifçilik yapsatçılık oralarda nasıl bir ticari anlayışla ticaret ettiklerini herkes biliyor şimdi milletin suyuna göz dikmişler belediye başkanımız bu tür utanmaz insanlara fırsat vermemeli yoksa kaybedenler listesine girer

  9. figen dedi ki:

    ne kadar anlamsız yahu…yürüyecek yol, yaşanacak bir kent kılığı yok her taraf pislik içinde milyonlar bayburta akıyor..dağa bayıra yatırım yapmadan önce kapımızın önüne yol yapın yol… çok şey istemiyoruz….. eski sanayimiz sözde kentsel dönüşüm projeniz uğruna hayalet bir şehire dönmüş durumda… ben hitlerin almanyası gibi yahudilerin toplama kamplarına benzetiyorum sokaklar bakımsız rezil halde evleri olup kalan aileler ise ikinci sınıf insanlar gibi… keşke sayın başbakan helikopterle şu idarecileri şehrin üstünde gezdirip aşağıya bir bakında utanın deseydi…

  10. BAYBURTLULAR PLATFORMU-İST dedi ki:

    Trabzon-g.hane-Artvin ve rize,li iş adamları,Bayburt aydıntepe ovasında”fabrika yeri alıyorlar,eğer
    “DEMİRYOLU AYDINTEPE OVASINDAN GEÇER İSE”.!!!,,o zaman”FABRİKA KURACAKLAR”.!!!dolayısyla
    sn BAŞBAKAN”DEMİRYOLU SÖZÜ VERMİŞTİ.!!!,BEKLİYORUZ.
    “ÜRETİMİN OLMAZSA OLAMAZI ULAŞIMDIR,EN HESAPLISIDA”DEMİRYOLUDUR.,ZİRA MALİYETE
    YANSIYORDA ONDAN..,TŞK,LER.İST.

  11. samet dedi ki:

    boş verin yetim hakkının ne olduğunu bilmeyenler anlatamazsınız arsız arlanmaz işinize bakın ALLAH işini bilir

  12. celil dedi ki:

    akıllı sayaç takılınca suyun ucuz ladığını kim sölüyor.. 30 tl yükleme yapıyorsun saate 23 tl yüklüyor. 20 tl yükleme yapıyorsun 15 tl yüklüyor. akıllı sayaç ucuz değil. bunda tek fark belediye su parasını peşinen tahsil ediyor. belediye ticaret yapıp kazanıyor. saati satan kazanıyor. vatandaş ise kaybediyor, kandırılıyor.

  13. selami dedi ki:

    arkadaşlar onları bilmeyen kalmadı ama her dönemin adamları birilerini devreye sokar işlerini yapar sonra en iyi yere gelirler kendi adamlarını da satarlar partilerini de adamlar alışmışlar derler ya alışmış kudurmuştan beterdir yapacak bir şey yok bayburt hastasının dediği gibi herkes yapsatçı pazarlamacı alıcı satıcı tefeci olan millete oluyor ama yerin altı var görüşürüz orada

  14. bayburt hastası dedi ki:

    kim oldukları belli araştırın belediyede çalışıyor olabilirmi?…. aslında kimler olduğu belli birilerinin kankası….. zaten o kurumda herkes yapsatcı olmuş….

  15. zeki dedi ki:

    evet su işinden kim kazanıyor kim kayıp ediyor bence sayaç pahalı diye almayan ucuz fiyattan yararlanamadığı için kayıp ediyor belediye bütün aboneleri sayacı satan şirketle anlaşıp ucuz bir fiyattan değiştirmediği için kayıp ediyor kim kazanıyor açık ve net sayacı satan şirket ve bayburttaki aracıları kim kim bunlar ?

  16. fehmi dedi ki:

    yeni su sayacı 250 tl diğeri 40 tl neden o kadar fark vereyim zaten var neden değişeyim diyorlarki su yeni sayaç alırsan yarıyarıya ucuz hoppala böyle anlayış olurmu ben borcumu ödüyorsam ne gereği var sen borcunu ödemeyene bak illa su sayacı vereceksen sayacı satan firmayla konuş o zaman az bir bedelle değiş çifte standart olmaz iki kişi para kazanacak ben cezalanacağım kimin boğazından aşağı gidiyorsa ben hakkımı haram ediyorum

  17. yaşar dedi ki:

    arkadaşlar sorduğunuz zaman satan kim belli adamlar sistemi kurmuşlar ya yeni sayaç alırsın yada suyu yüzde yüz farklı alırsın anlamadığım şu meclis üyeleri neden bu işe karşı çıkmıyor halkın çıkarlarını neden korumuyor yazık ben şahsen hakkımı helal etmiyorum

  18. akp dedi ki:

    başta sayın cumhurbaşkanımıza başbakanımıza ve bayburt lu bakanımız naci beye ve milletvekilimiz şahap beye teşekkür ediyoruz ilimiz için ellerinden geleni yapıyorlar sağolsunlar bayburt taki bazı sıkıntılar içinde devreye girerlerse memnun oluruz aslında yönetimlerin aşması lazım fakat maalesef başka işlerle uğraşmıyorlar fakirin derdi ne alamıyorlar diyoruzki iş -aş- ucuzluk doğalgaz kota meselesi su pahalı iki türlü su ücreti uygulanıyor bu adaletsizlik belediye başkanı vatandaşamı hizmet ediyor yoksa akıllı sayacı satanamı su fiyatına bakılınca sonuç belli

  19. bayburtlu dedi ki:

    sayın başbakanımız sayın vekillerimiz. bu kadar yatırımla iller değişiyor gelişiyor. biz neden yerimizde sayıyoruz??? nerede bu yatırım lar??? sayın başbakanımız ve vekillerimiz. doğalgaz’a % 10 indirim geldi.
    elektriğe indirim geldi. bunlar vatandaşa niye yansımıyor. yada yansıtılmıyor. Doğalgazda abone kotasını dolduramadığı gerekçesiyle hemen kota zammı ve diğer zam birlikte abonelere yansıtıldı. güzel. peki yollarda yine abonelere yetersiz kaldığı gerekçesiyle gaz borularında ilaveler yapılmakta. yani aboneler artmakta. bu şekilde kota dolunca zam geri alınacakmı acaba. ama sanmıyorum. çünki ne başkanın umurunda ne de denetlemesini yapan ilgili kurumların. ve nede vekillerin. saygılarımla…

  20. ahmet dedi ki:

    sayın site yöneticisi bu su işini araştırıp gerçeğin ne olduğunu bizim gibi gariban insanları aydınlatacak vaziyette haber yaparsanız memnun oluruz

  21. ali dedi ki:

    sayın başbakanımıza her şey için teşekkür ederiz benim aklıma takılan tren yolu ne oldu söz verilmişti bayburt için nakliye ve taşıma adına ucuzluk için önemliydi yoksa treni kaçırdıkmı hava alanı bayburt için güzel ama lüks diğer yatırımlar insanları bayburtta tutarmı bilmem sadece öğrenci artırmak güzel bayburtluyu bayburtta tutmadıktan sonra neye yarar 15 temmuz bütün partililer meydanlarda idi adaletli davranıp onlarıda kucaklamak lazım değilmi işkurdan adam almaya insanlar torpil yaptırıyor zaten ak partili olursan il başkanına yakın veye il yöneticisi olursan şansın var yoksa diğer partililere ekmek yok elektrik pahalı bağkur pahalı doğalgaz evlere şenlik abone kotasını doldurmadığımız için cezalandırılmışız değerli bayburtluluar en büyük sorunlardan biride su akıllı sayacı olan yaşadı eski sayacı olan yandı birebir fiyat farkı var ben borcumu ödedikten sonra onunlar farkım ne illa akıllı sayaç almak zorundamıyım bu fark kime gidiyor burdan kim kazanıyor

  22. seko dedi ki:

    Dereye baraj yapan ilk hükümet ve ilk il olarak tarihe geçtik.. tebrikler.. köyde vatandaş kalmadı siz kalkmış tarım politikası güdüyorsunuz.. Başbakandan doğalgaz, elektirik, vergi indirimi istenmeliydi.. o kadar anlattı ki gören derki Bayburt paris.,. ama gel gör ki Miting alanın az uzağında galer deresinden lağım akıyordu…. Başbakan duble yollar yaptık dedi lakin Bayburtlu şehrin göbeğinde yola hasret.. eskiden bir tren hikayesi anlatılırdı şimdi o da mazide kaldı.. şehir parkının ismini 15 Temmuz Şehitler Parkı olarak değişitirirek açılış yaparak Bayburtta işsizlik önlendi!! daha niceleri…