Dolar 32,5835
Euro 35,0278
Altın 2.460,78
BİST 9.796,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Aycan Şap: “Bayburtlunun kaderi işsizlik ve göç değildir”

Aycan Şap: “Bayburtlunun kaderi işsizlik ve göç değildir”
22 Nisan 2023 17:07
A+
A-

Zafer Partisi Bayburt Milletvekili Adayı Aycan Şap, Bayburt halkının desteğini istedi.

Aycan Şap’ın yazılı basın açıklaması şöyle:

“Öncelikle geçtiğimiz aylarda yaşadığımız deprem felaketinden sonra, bir yanımız buruk bir bayram geçirdik. Bu bayramın birlik ve beraberliğin vesilesi, huzurlu günlerin başlangıcı olmasını temenni ediyor, tüm Bayburtluların bayramını kutluyorum.

Değerli hemşerilerim, 28. Dönemde şehrimizi Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil etmek için milletvekilliğine adaylığımı koydum ve sizlerin desteğini bekliyorum.

Halkımız Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında ehven-i şer bir tercih yapmaya zorlanmaktadır. Ancak milletimiz, ne Türk Bayrağını istemeyen Hüda-Par ile işbirliği yapan Cumhur İttifakı’na, ne de terör örgütü temsilcisi HDP’nin açık desteğini alan Millet İttifakı’na mecbur değildir. Türk’üm, doğruyum, çalışkanım diyerek derse başlamış Atatürk gençliği, hayat tarzına müdahale ettirmeme kararlılığındaki Türk kadınları ve vatansever Türk milliyetçilerinin destekleyeceği ATA ittifakı ve Zafer Partisi var. Gazi Meclisimizde “Ne mutlu Türk’üm diyene” diye haykırabilmek ve Cumhuriyet düşmanları karşısında Cumhuriyet nöbetini sürdürebilmek için desteğinize ihtiyacımız var.

Zafer Partisi “Bilim Birlik Barış” parolasıyla, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi bir parti olarak 26 Ağustos 2021’de kurulmuş çok yeni ancak kurucu lideri Ümit Özdağ’ın deneyimleriyle politikalarını hayata geçirme kabiliyeti açısından son derece tecrübeli bir siyasi partidir. Öyle ki Türk siyasetini sığınmacıları ülkelerine gönderme konusunda yönlendirmiş ve ülkemizin en önemli sorunu olan sığınmacı sorununu ana gündem maddeleri haline getirmelerini sağlamıştır. Uygulanan basın ambargosuna ve ekonomik olarak diğer partilerden çok daha zor koşullarla mücadele ediyoruz. Ancak bu bizi engelleyemiyor ve engelleyemeyecek.

Ne yazık ki halkımıza Cumhur İttifakı tarafından bilinçli olarak  “Erdoğan giderse Türkiye biter” algısı aşılanmıştır. Oysa Türkiye Erdoğan’dan önce de vardı, sonra da varlığını sürdürmeye devam edecektir. Son 21 yıldır mecliste Bayburt’u temsil yetkisini AKP’li vekiller üstlenmiş ve bunca yılda kentimizden Maliye Bakanı, Merkez Bankası Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve daha birçok bürokrat çıkmasına rağmen Bayburtlunun talep ve şikayetleri değişmemiş ise durup düşünmek gerekmektedir. Ne işsizlik sorunu, ne göç sorunu ne de başka sorunlarımız 21 yıldır çözülememiştir. Dolayısıyla bir başarı söz konusu değildir.”

Öte yandan Millet İttifakı ise kendilerini bir kurtarıcı olarak yansıtmaya çalışmalarına rağmen, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile işbirliği yapmakta, milletvekili listelerini bölücü ve FETÖ’cü isimlerle doldurarak bu iddialarını kendileri çürütmektedir.

Neyse ki ülkemiz ve kentimiz bu iki ittifaka da mecbur değildir. ATA İttifakı ve Zafer Partisi Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçilerini seçeneksiz bırakmamıştır. Hiçbir vatansever ve Türk Milliyetçisinin tereddüt etmeden oy vereceği Dr. Sinan Oğan, ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayımız olmuştur.

Zafer Partisi iktidarında, ülkemizi adeta işgal etmiş 13 milyon kaçak ve sığınmacı, liyakatsiz yöneticiler, milletin milyarlarca dolarını çalan çeteler, terör örgütü mensupları, doğamızı zehirleyen madenci şirketler tek tek gönderilecektir.

Türkiye’de sığınmacılara harcanan para 151 milyar dolar ve her Türk vatandaşının cebinden Suriyeli sığınmacılara bin yedi yüz dolar harcanmıştır. Türk vatandaşına ücretli olan sağlık hizmetleri kaçak ve sığınmacılara ücretsiz olarak temin edilmiştir. Özetle kendi yurdumuzda, kendi paramızla devletin imkanlarından mahrum kalırken, Suriyeli sığınmacılara her türlü kolaylık sağlanmıştır. Bütün bunların dışında Türkiye, Suriyeli ve Afgan kaçak ve sığınmacılar tarafından parsel parsel işgal edilmektedir. Zafer Partisi genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ yıllardan beri anlatmaktadır; Sert kararlar alarak göçü geri çevirmez ve durdurmazsak Türkiye bir iç savaşa sürüklenecektir. Türk Milleti uyan: Uyan ve ülkeni savun.

Diğer yandan, Bayburtlu gençler yıllardır işsizlikle mücadele etmektedir. Bayburt dışında herhangi bir şehirde ne zaman Bayburtlu olduğumu söylesem aldığım cevap “Bayburtlular çok çalışkandır” şeklinde olmuştur. Evet Bayburtlular çok çalışkandır, ancak kendi şehrinde çalışma imkanı bulamadığından, büyük şehirlere göç etmek zorunda kalmış, ve büyük bir göç sorunu ortaya çıkmıştır. Eskiden iş alanları yaratılmamasına bahane olarak coğrafi ya da iklim dezavantajı öne sürülüyordu. Ancak günümüz şartlarında bu bahane geçerliliğini yitirmiştir. Zira dünyaca ünlü firmaların bile üretim ya da teknik destek kuruluşları bırakın başka şehirleri, başka ülkeler hatta kıtalardadır. Ya da Covid-19 pandemisinde ülke olarak tecrübe ettiğimiz uzaktan çalışma, dijital toplantılar gibi meseleler “coğrafya kaderdir” tezini çürütmüştür. Günümüz teknolojisinde Bayburtlunun kaderi işsizlik ve göç değildir!

Türkiye’nin en büyük üçüncü kalesine sahip olan, Avrupa’nın en prestijli müzelerinden birine ev sahibi olan ve çokça doğal güzelliğe sahip olan, kültürünü muhafaza etmiş, kış turizmine son derece elverişli kentimizin, turizm açısından çoktan cazibe merkezi olması gerekmekteyken tam tersine “Bayburt nerede?”esprileri yaygınlaşmıştır ev bizleri üzmektedir.

“Zafer Partisi’nin kaçak ve sığınmacılardan başka projesi yok mu?” diyenlere ise diğer projelerimizden söz etmek isterim.

14 Mayıs’ta ülkemizin ve şehrimizin kaderini sizlere emanet ediyoruz. Önce Türkiye’miz, sonra Bayburt’umuz için hayırlısı olması dileğiyle.”

Aycan Şap Kimdir?

30 Kasım 1985’te Bayburt’ta doğmuş, ilk, orta ve lise eğitimini Bayburt’ta tamamlamıştır.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Turizm ve Otel işletmeciliği Bölümü’nden bölüm birincisi okul üçüncüsü olarak dereceyle mezun olduktan sonra, Bayburt Üniversitesi, İktisadi ve İdari İşler Fakültesi İşletme Bölümü’nden yüksek onur öğrencisi olarak mezun olmuştur.

Türkiye ve Türk Dünyasında Birlik Vakfı 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nde Genel Sekreter  ve Türkiye’nin en prestijli düşünce kuruluşlarından biri olan 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Siyaset Strateji ve Liderlik Okulu’nda Müdür olarak çalışmaktadır.

Zafer Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesidir. Ayrıca 4 ayrı kitabın genel yayın yönetmenliğini yapmıştır.

 

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. zafer dedi ki:

    türk bayrağını istemeyen hüda par diyorsun ama hüda par mitinglerinde türk bayraklarından insanlar görünmüyor

  2. Hakan dedi ki:

    Çok tebrik ederim ve çok gurur duyuyorum kazansanız da kaybetsenizde sizin gibi donanımlı sorunlarımızın farkında olan güçlü bayburtlu kadın bir siyasetçi olmanız da ayrıca gururlandırıyor. Yolunuz açık olsun biz Bayburt lu gençlerin sizler gibi siyasetçilerimize çok ihtiyacımız var..

  3. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Tebrik ediyor, başarılar diliyorum.. Kazanır veya kaybeder hiç önemli değil.. Sayın Aycan ŞAP hanım efendi 1980 sonrası Bayburt siyasetinde görmüş olduğum, en donanımlı sicil ve profile sahip kişi , bayan olması münasebetiyle de ayrıca Bayburt adına gurur duydum.. İleride daha iyi yerlere gelerek Türkiye’ye hizmet edeceğinden şüphem yoktur.. Allah yolunu açık etsin.