Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

23 Nisan’ın 100. Yıl coşkusu evlerde kutlandı

23 Nisan’ın 100. Yıl coşkusu evlerde kutlandı
23 Nisan 2020 14:45 | Son Güncellenme: 24 Nisan 2020 16:22
A+
A-

Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan bayramı koronavirüs nedeniyle bu yıl çocuklar evlerinde kutladı.

Türkiye için ulusal bir bayram olan 23 Nisan tarihi hem TBMM’nin açılması hem de bu tarihin Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmesiyle özel bir yere sahiptir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen bu önemli günün coşkusunu vatandaşlar  ve çocuklar evlerinde yaşayabilecekleri için Bayburt Medya olarak geçmiş yıllara ait Bayburt’ta coşku ile kutlanan 23 Nisan Bayramlarından görüntüler paylaşmak istedik.

Öte yandan Kızılay Bayburt şubesi ekipleri mahalleleri gezerek çocuklara hediye dağıttılar.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yayınladıkları mesajlar:

Vali Cüneyt Epcim’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı:

“Cumhuriyetimizin temel yapı taşı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aynı günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl dönümünü karşılamanın sevinci yaşamaktayız.

Türk Milletinin yüz yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları öncülüğünde başlattığı kurtuluş mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla milletimizin toprakları üzerindeki egemenlik hakkından asla vaz geçmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.  Bu karar milletimizi Anadolu’dan silip atmak, parçalara ayırıp sömürgesi haline getirmek isteyen emperyalist güçlere karşı geri adım atılmayacağı ve kesin bir suretle mücadeleden asla vaz geçilmeyeceği fikrini cisme büründürmüştür. TBMM’nin açılışı yurdumuzun dört bir yanında işgal kuvvetlerine karşı mücadele veren milli iradenin simgesi ve Cumhuriyete giden yolda en önemli safhalardan birisi olmuştur.

Milletimizi; bugünlere ulaştıracak bu safha aynı zamanda yeni bir devlet, yeni bir yönetim ve küllerinden doğup devraldığı mirası yeni ufuklara taşıyacak yeni nesillerin de yeşermesine imkan tanımıştır. Bu gerçekliğin idrakinde bir lider olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’nin açılışı ile aynı günü milletimizin evlatları ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye etmiştir.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün davranışı, milletini geleceğe taşıyacak yeni nesillere inanç ve güveninin, çocuklara verdiği değerin en büyük göstergesidir.

Bu bilinç ve idrakle durmadan, yorulmadan, ülkesi ve milleti için çalışma, geçmişinden aldığı mirası emin bir geleceğe ulaştırma gayesinde fertler olarak bizler, yüklendiğimiz sorumluluğun her zamankinden daha fazla olduğunun farkındayız. Ülkesi ve milletiyle kenetlenmiş, zorluklar karşısında yılgınlığa düşmeyip mücadele azmi her defasında daha da artan ve yoluna yekvücut olarak devam eden milletimizi, hedef ve ideallerine ulaşmaktan hiçbir güç alıkoyamayacaktır. Küresel ya da bölgesel ölçekte karşılaştığımız problemler, hedeflerimize daha güçlü ve sağlam bir şekilde ulaşabilmemiz adına birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemiz, koşullara göre ilkelere daha sıkı ve ödün vermeden bağlanmamız gerektiğini açıkça göstermektedir. Hepimizin bildiği üzere bugün tüm dünya Kovid-19 virüsü ile mücadele etmekte, bir an önce salgının önüne geçilmesi için seferber olmaktadır. Ülkemiz bu noktada aldığı erken tedbirlerle diğer ülkelere kıyasla çok daha iyi noktalarda olmasına karşın, herkesi tehdit eden bu salgın hastalıkla mücadelede milletçe hepimize hayati sorumluluklar düşmektedir. Genç nesillerimizi ve yaşlılarımızı korumak adına bu süreçte sosyal yaşantımızı olabildiğince sınırlandırmalı, ilgili kurumlarımız tarafından yapılan çağrılara önemle riayet etmeliyiz. Geçmişten bugüne elde ettiğimiz kazanımlarımızı tehlikeye atmamak adına bu mücadeleye milletçe sahip çıkacağımıza ve kurallara riayet ederek süreci kararlı bir şekilde sürdüreceğimize inancımız tamdır.

Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 100. yıl dönümü dolayısıyla Aziz Milletimize en derin saygı ve tebriklerimi sunuyor, ülkemiz ve milletimizin geleceği, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri ve yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızın da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. “

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin 23 Nisan Bayramı mesajı:

“Bundan 100 yıl önce bugün “Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz.” düsturuyla çıkılan istiklal yolculuğunun en somut tecellisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. Meclisimiz, geçmişte nasıl ki ülkemizin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak geleceğe güvenle bakmamızı sağlayarak yarınlarımızı güçlendirmeye devam edecektir.

TBMM, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde sürdürülen istiklal mücadelesinin en zorlu, en buhranlı günlerinde doğan milli birliğin, milli egemenliğin en büyük delilidir.  Türkiye Büyük Millet Meclisi, dünyada eşine az rastlanır bir maziye ve büyüklüğe sahiptir. Varlığını hürriyetine adamış bir milletin temsil edildiği; milli iradenin kalbi meclisimizin açıldığı gün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hatta bütün dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir.

Bu vesile ile geleceğimizin mimarı kıymetli çocuklarımıza dünya üzerindeki ilk ve tek bayramların da neşeli, huzurlu ve başarılarla dolu bir hayat diler, aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım.”

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un 23 Nisan Bayramı mesajı:

“23 Nisan, şanlı tarihimizde yeni bir dönemin başlangıcı olan, devletimizin temellerinin atıldığı, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurulduğu önemli bir gün olmasının yanı sıra tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olması hasebiyle de ayrı bir öneme sahiptir.  ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadığımız bu günlerde, birlik ve beraberlik ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız.

Milli birliğin ve millet iradesinin oluşturduğu Gazi Meclis, Kurtuluş Savaşı mücadelesinden, günümüzün ‘Kurtuluş Mücadelesine’ kadar her daim, egemenliğimizin yapı taşlarının örüldüğü bir toplum mutabakatına ev sahipliği yapmıştır. En zor ahval ve şartlarda dahi görevini şerefle icra eden millet temsilcileri, bombaların hükmü ve namluların hedefi altında dahi, milletin iradesini koruma görevlerinden taviz vermemiştir.

Gazi Meclisin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının onurlu mücadelelerini saygıyla yâd ederken; geleceğimizin güvencesi, yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza armağan edilen bu güzel gün dolayısıyla, tüm dünya çocukları için sağlıklı ve huzurlu bir hayat temenni ediyorum.”

https://www.youtube.com/watch?v=tr4hNpOTAks

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.