Dolar 32,5118
Euro 34,9465
Altın 2.435,40
BİST 9.787,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C

AK Parti’den “İkametini Bayburt’ta Taşı” Kampanyası

AK Parti’den “İkametini Bayburt’ta Taşı” Kampanyası
28 Aralık 2022 13:37 | Son Güncellenme: 28 Aralık 2022 13:38
A+
A-

AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat Bayburt’ta yaşayıp ikametgâhları farklı illerde olan vatandaşlara yönelik “Adresim Bayburt” adlı kampanya başlattı.

AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, aralık ayının sonunda Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2022 yılı nüfus sayımı yapılacağını belirterek, Bayburt’ta yaşayan fakat ikametgâh adresleri farklı yerde olan vatandaşların ikametgahını kente almalarını istedi.

Nufus artışının hizmet kalitesini artıracağını belirten AK Parti İl Başkanı Polat, “İkametgâhı başka şehirde olan öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın ikametgahlarını Bayburt’ta almaları şehrimiz adına çok önemli bir vaziyet aldı. Öyle ki ilimize merkezi sistemden gelen para miktarı nüfus sayısına göre belirleniyor. Memleketimizde yaşadığı halde resmi ikameti burada olmayan vatandaşlarımızın 31 Aralık 2022 tarihine kadar ikametini kentimize alması, kurumlarımızın hizmet kalitesini artıracağı gibi Bayburtumuza da büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

İkametini taşıyan bütün vatandaşlara çeşitli hediyeler vereceklerini ifade eden İl Başkanı Polat, “Başlatmış olduğumuz kampanya kapsamında 31 Aralık 2022 tarihine kadar ikametgahını Bayburt’a taşıyarak AK Parti Bayburt İl Başkanlığına başvuran her vatandaşımıza ve öğrencimize anında hediyesi takdim edilecektir.” dedi.

Adresini yaşadığı ile almayan vatandaşların kanunen zor durumda kalmamaları konusunda uyaran Başkan Polat, “5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50,51 ve 68’inci maddeleri gereğince yerleşim yeri adres değişikliklerinin 20 iş günü içerisinde nüfus müdürlüklerine bildirilmesi gerekiyor. 2022 yılı için adres bildirimlerinin süresi içerisinde yapılmaması halinde 128 Türk Lirası, gerçeğe aykırı beyanda bulunulmasının cezası ise 2 bin 673 liradır.” ifadelerini kullandı.

İkamet taşıma işlemlerinin son günü 31 Aralık 2022 tarihine kadardır.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Numan Erengil dedi ki:

    Bay Polat, yüksek müsaadelerinle pkk nın dağ kadrosuna gönderdiğin CHP li hemşehrilerimizde gelebilir mi ? Bayburt senden sorulur ya, vah benim güzel memleketim kimlere kaldın ….

  2. Şafak Güngör dedi ki:

    2001 Öncesi Bayburtun Nüfusu 100.000lerde idi (Üleknin Nüfusu 60-65 milyon arasında) Şimdi taşıma nüfusla 70 bini zor buluyorsun ki ülkenin nüfusu 85 milyon.

  3. eyüp canbolat dedi ki:

    bilim insanları görüşü kopp tüneli 10 yıldır açılmadı-derlerki 15 yıl daha sürer,o zaman il başkanı olarak
    imza kampanyası yapsana, hodri meydan.

  4. B.Ş dedi ki:

    Bayburt zihniyeti siyaset -bürokrasi ve neticesi bu…Sebep olanlar ile haber konusu olanlar aynı…Umarım yorumum yanlış değerlendirilmez. Çünkü yazmaktan ve konuşmaktan korkar oldum… Çoruh desem, Bayburt kalası desem adına bile yanlış anlamlar yükleyen zihniyet var , Bu böyle oldukça böyle devam eder.

  5. MTK dedi ki:

    Vizyona bakın!! koca! il başkanı ve yönetiminin teşvikine bakın… yahu kaçıncı yüzyılda yaşıyorsunuz? bugün bir sürü uygulama ile milyonlarca kitaba ulaşabiliyorsun. hala ansiklopedi mi kaldı? vizyon olmayınca böyle komik duruma düşülür işte.. işte bu zihniyet, bu kafa Bayburt’u yönetiyor.

    yazık. Bayburt’uma yazık. gençlere yazık..

  6. Üsame Durmuş dedi ki:

    ikametini Bayburta taşı kampanyası yerine,Gitme kal,bu memleket senin kampanyası yapmaları daha doğru olur.

  7. yusuf 69 dedi ki:

    20 yıldır bayburtu idare edenlerin düştüğü hale bakarmısın. bir zamanlar ölülerinizi bayburta getirin kampanyası yapan il başkanı şimdi il dışında yaşayanlara muhtaç kaldığının haberini yaptırıyor. göçü önleyemeyen akp nin yüzünden 8 yılönce bayburttan ayrıldım. bayburtta yaşayan gençlere iş bulamayanlar göçü teşvik edenlerdir yani akp dir. 2023 seçimlerinde bu millet size gereken dersi verecektir. ülkenin en geri bırakılmış bayburtuma kıcak dolusu selamlar olsun.

    1. BAYBURT LU dedi ki:

      AKP DEN ÖNCE BAYBURT TAN GÖÇ OLMUYORMUYDU BEN ELLİ YAŞINDAYIM HALA TANIMADIĞIM KÖYLÜLERİM VAR BENİM KIRK YAŞINDA AMCA HALA TEYZE ÇOUKLARI HEPSİ İSTANBUL DA DOĞMUŞ ŞU AN KENDİ AKRABAMDAN YÜZ HANENİN ÜZERİNDE DIŞARDA YAŞIYOR ELLİ YAŞINDAYIM DİYORUM HİÇ BİRİSİNİN BAYBURT TAN GÖÇ ETTİĞİNİ HATIRLAMIYORUM AKP NİN MAZİSİ YİRMİ YIL.ZATEN BU MEMLEKETTE OLUMSUZ BİR ŞEY OLDUMU AKP DERSİNİZ AMA OLUMLU BİNLERCE MİLYONLARCA ŞEYİ GÖRMEZDEN GELİRSİNİZ.SEN KALKMIŞSIN 2023 GELSİN DİYORSUN ÜÇ GÜN SONRA 2023 ALTI AY SONRA SEÇİM VAR REİSİN KARŞISINDA HALA ADAY YOK SEN KİMİNLE HESAP SORACAKSIN ALLAH AŞKINA BEN BURSA DA ŞİRKET SAHİBİYİM 35 ARAÇLA HATIRI SAYILIR FABRİKALARA SERVİS ÇEKİYORUM İŞ DÜNYASI İSTİKRARDAN YANA.ADAMLAR SEÇİMDEN SONRA EN AZ 10 ARAÇ DAHA TEDARİK ET DİYE ŞİMDİDEN BİZE AVANS VERİYOR HEMŞERİM SEN NEYİN PEŞİNDESİN .AKP Lİ BAŞKANIN AÇIKLAMASINA DEĞİNECEK OLURSAK HİÇ KUSURA BAKMASIN BEN BAŞKA BİR BELEDİYENİN HİZMETLERİNDEN FAYDALANIP O BELEDİYENİN ÖZ KAYNAKLARINI TÜKEDİPTE NÜFUSUMU BAYBURT A ALAMAM ETİK DEĞİL BİR DEFA BIRAKSINLAR BU BEYHUDE AÇIKLAMALARI VESSELAM