Dolar 32,5241
Euro 34,8483
Altın 2.429,49
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Abdulkadir Nişancı’nın Eşi ve Kızı Umre’ye Uğurlandı

Abdulkadir Nişancı’nın Eşi ve Kızı Umre’ye Uğurlandı
18 Aralık 2019 14:10 | Son Güncellenme: 18 Aralık 2019 14:16
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen ‘İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması’nda başarılı olan merhum gazeteci Abdulkadir Nişancı’nın kızı Beyza Nişancı ve eşi Çiğdem Nişancı, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması’nda başarılı olan merhum gazeteci Abdulkadir Nişancı’nın kızı Beyza Nişancı ve eşi Çiğdem Nişancı, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Bayburt Müftülüğü önünde düzenlenen törene Nişancı’nın ailesi, akrabaları ve müftülük görevlileri katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Bayburt Müftülüğü Din Görevlisi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Engelliler İl Koordinatörlüğünü yürüten Mustafa Polat, Beyza Nişancı’nın Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen işitme engellilere yönelik dini bilgiler yarışmasında dereceye girdiğini ve annesinin de Bayburt Müftülüğü’nün katkısıyla kendisiyle beraber umreye uğurladıklarını söyledi.

Törende konuşan Din Hizmetleri Müdürü Nihani Yemenoğlu da, “Sizleri en güzel yerlere uğurluyoruz. Kabe-i Muazzama, Ravza-i Mutahhara yeryüzünde Müslümanlar için en mukaddes, en hayırlı yerlerdir. Ne mutlu sizlere ki Rabb’imizin en mukaddes olarak takdir etmiş olduğu Mekke-i Mükerreme’de Medine-i Münevvere’de ziyaretlerde bulunacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Beyza Nişancı ve annesi Çiğdem Nişancı, Yeneroğlu’nun yaptığı duanın ardından umreye yolcu edildi. Ayrıca kendi imkanlarıyla umreye gidecek olan dede Yaşar Mutlu ve eşi de kızı ve torunuyla kutsal toprakları ziyaret edecek. Uğurlama töreninde Abdulkadir Nişancı’nın abisi Abdurrahman Nişancı ve kayınpederi Yaşar Mutlu’da hazır bulundular.

Öte yandan umre ziyareti için işitme engellilere işaret dili bilen hocalar eşlik edecek. 81 ilden işitme engellilerin katıldığı umre ziyaretinin ilk durağı Mekke olacak. Daha sonra Medine’ye geçilecek.

YORUMLAR

  1. Şükrü dedi ki:

    Ey Abdulkadir, inşallah ruhun haberdardır. Yaşasaydın seni çok sevindirecek güzellikler de yaşayacaktın. Heyhat ki yoksun, belki de varsın ama bizim haberimiz yok.