Dolar 32,5531
Euro 34,8789
Altın 2.433,96
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 24°C

Cumhuriyet Bayramı Bayburt’ta Coşku ile Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Bayburt’ta Coşku ile Kutlandı
29 Ekim 2022 15:42 | Son Güncellenme: 29 Ekim 2022 18:11
A+
A-

Cumhuriyetin 99. yılı Bayburt’ta Cumhuriyet Caddesinde coşkuyla kutlandı.

Bayburt’ta ki kutlamalar Vali Cüneyt Epcim’in makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Daha sonra Vali Cüneyt Epcim, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, vatandaşların bayramını kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz için Saygı Duruşu’nda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Epcim, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 99. Yıl dönümünün kıvancını yaşadığını ifade ederek,

“Bugün burada devlet ebed müddet diyenlerin, Kop Dağları, Çanakkale geçilmez diyenlerin huzurunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle, rahmetle anıyorum. Bağımsızlık benim karekterim diyerek Türkiye Cumhuriyetini kurup bizlere miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını minnet ve şükran duygularımla yad ediyorum. Geçmişten bu güne devleti ve milleti uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, aynı şekilde bu uğurda kanları dökülen gazilerimizi de minnet selamlıyorum. ” dedi.

Vali Epcim’in konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

Daha sonra “Cumhuriyet” konulu şiirlerin okunmasıyla devam eden programda, Vali Epcim, Garnizon Komutanı Tosun ve Belediye Başkanı Pekmezci “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile çeşitli branşlarda düzenlenen turnuvalarda dereceye giren sporculara hediyelerini takdim etti. 

Kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşların katıldığı Cumhuriyetin 99. yılı kutlamaları halk oyunları gösterileri ve tören geçişiyle sona erdi.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.