Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci ve parti yöneticileri, Bayburt’un sebze ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Eko-Köy üretim alanını ziyaret ederek üreticilerin yaşadığı sorunları ve altyapı eksikliklerini yerinde inceledi. Projeyi hayata geçirenlere teşekkür eden Bekmezci, bölgede 40 ailenin emek yediğini belirterek acil hizmet çağrısında bulundu.
Mevcut alanın kentin sebze ihtiyacının yüzde 40’ını karşılama kapasitesine sahip olduğuna dikkat çeken Abdulmecit Bekmezci, "Eko-Köy alanında 22 üreticimiz bulunuyor. Eski alanlarının imara açılmasının ardından kendilerine bu yer tahsis edildi ve seralar ile konteynerler sağlandı. Projenin ikinci etabı tamamlandığında toplam 40 üretici burada hizmet verecek. Ancak alanda ciddi bir altyapı eksikliği söz konusu; çevre düzenlemesi, içme suyu ve kanalizasyon giderlerinin bir an önce yapılması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde yayla köylerine kilometrelerce asfalt yapıldı. Devletimizin bu gücü varken, 40 ailenin üretim yaptığı ve adeta bacasız bir fabrika gibi çalışan bu alana neden altyapı hizmeti götürülmüyor? Başta Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilimiz ve burası belediye alanına girmemesine rağmen Belediye Başkanımız olmak üzere tüm yetkilileri buradaki yaşam ve çalışma şartlarını iyileştirmeye davet ediyoruz." dedi.
“Tapumuz olmadığı için ÇKS ve sigortadan yararlanamıyoruz”
14 Ağustos tarihinde yaşanan büyük dolu afetine değinerek üreticilerin uğradığı zararı ve yaşadıkları mağduriyeti dile getiren Bayburt Bağcılar Sosyal Yardımlaşma Dernek Başkanı ve Eko-Köy üreticisi Ramazan Sevniş ise, bölgede tapu bulunmadığı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve tarım sigortasından faydalanamadıklarını söyledi.
60 yaşında olduğunu ve bugüne kadar böyle bir dolu felaketi görmediğini vurgulayan Sevniş, "Milletvekilimiz geldi, Vali Bey gelmedi. Tapumuz olmadığı için ÇKS ve sigorta yaptıramıyoruz, bu nedenle tüm sezonumuz heba oldu. Bölgede kısa ürün sezonu nedeniyle ikinci kez ekim yapma şansımız da yok. 40 seranın bulunduğu bu alanda adeta kaderimizle baş başa kaldık. İl Özel İdaresi'nin alana bir katkısı bulunmuyor. Suyun yanı başındayız ama bir sulama projesi olmadığı için bahçelerimizi mazot pompalarıyla sulamak zorunda kalıyoruz. Müşterilerin geldiği yolların durumu ortada. Yetkililerden buradaki sorunlara kalıcı çözüm üretmelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: