Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 17°C
Per 14°C

Milletvekili Ateş, “Hedefimiz 1,5 yıl içerisinde işsizliği Bayburt’un gündeminde çıkarmaktır”

Milletvekili Ateş, “Hedefimiz 1,5 yıl içerisinde işsizliği Bayburt’un gündeminde çıkarmaktır”
15 Eylül 2023 18:18 | Son Güncellenme: 21 Eylül 2023 21:08
A+
A-

Adalet ve Kalkınma Partisi Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, öğretmen evinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bayburtlu vatandaşların siyasetten beklentilerini sıralayan Ateş, toplum ilk olarak istihdam, sağlık ve kentleşme gibi alanların biran önce çözüme kavuşmasını istiyor dedi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ateş, Bayburt’ta hayata geçen ve yapılmı devam eden çalışmalara değindi.

Milletvekili Prof.Dr.Orhan Ateş, açıklamalarında şunları kaydetti:

“Gerek özel sektördeki hayata geçen fabrikalarla gerekse kamu alımlarıyla Bayburt’ta işsizliği çözeceğiz. Memleketimizde hiçbir evladımız ‘işim yok’ diyemez hale gelecek. Hedefimiz 1 buçuk yıl içerisinde işsizliği Bayburt’un gündeminde çıkarmaktır. Bununla ilgili yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bayburtlu kardeşlerimiz bize güvendi, mührü bize teslim etti, bizlerde gayret göstererek bu işin altından kalkacağız inşallah.

Özel sektörde çeşitli iş adamlarımızla bir araya geldik gelmeye de devam ediyoruz. Yatırımcılarımızın Bayburt’a gelmeleri noktasında elimizden geleni yapıyoruz. 1 buçuk yıl içerisinde açılacak olan fabrikalarımızla 700’e yakın istihdam sağlanacak. Yine Arpalı Askeri Kışlası’nın hayata geçmesiyle birlikte burada 200’e yakın bir istihdam söz konusu olacak. Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler’in katılımıyla kışlanın açılışını önümüzdeki ay inşallah yapacağız. Kışlada 4 bine yakın askeri personel eğitim görecek. Bu sayı kentte her alana ciddi manada katkı sağlayacak.”

Göçmen Geri Gönderme Merkezi’nin açılmasıyla birlikte 200 civarı istihdam oluşturacağını belirten Ateş, “Önümüzdeki haftadan itibaren Şanlıurfa’dan gelecek olan 100 kişilik bir ekip burada görev alacak personelin eğitimi için geçici bir süreyle burada ikamet edecek. Bunun yanında burada görevlendirilecek personel atamasında ikamet şartının getirilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sağlıkla ilgili toplumun en başta hekim sayısının artırılmasıyla ilgili bir beklentisi olduğuna dikkati çeken Milletvekili Ateş, Bakan Koca ile bir araya gelerek bu konuyu görüştüklerini söyledi.

Ateş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Göreve geldiğimizde ilk olarak Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile bir araya geldik. Yaptığımız görüşmede Sayın Koca’dan, Bayburt’a atanacak olan hekim sayısında artış olacağının sözünü aldık. Son atama döneminde kentimize Arpalı askeri kışla yerleşkesinde görev alacak olan hekimlerle birlikte 50’nin üzerinde doktor ataması yapıldı. Hastanemizde uzman eksikliğimizin yüzde 80’ni tamamlandı. Bunun yanında çevre illere sevk konusunda makul seviye olan yüzde 5’i yakalamak için çalışmalarımız devam ediyor. Şuan bu oranı onkoloji servisimin de açılmasıyla yüzde 10’un altına düşürmeyi başardık. Ayrıca kardiyoloji merkezimizin ihalesi 2 Ekim 2023 tarihinde yapılarak yılsonuna yetiştirilecek.”

Bayburt’un turizm, kültür ve tarih alanında çok ciddi bir potansiyeli olduğunu ifade eden Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, şunları ifade etti:

“Çımağıl Mağarası, Aydıntepe ilçemizde yer alan yeraltı şehri, Sırakayalar köyümüzde bulunan şelale, 4 bin yılı aşkın tarihi olan Bayburt Kalesi gibi değerlerimizi günışığına çıkarmamız gerekiyor. Turizm alanında tecrübeli bir valimiz var. Tüm ilgili kurumlarımızla birlikte bu alanların projelendirilip daha da ön plana çıkarılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Karadeniz bölgemizde yapılan ulaşım çalışmalarının hayata geçmesiyle birlikte gerçek manada Karadeniz’in bir parçası haline geldik. Bu durum turizm başta olmak üzere birçok alanda Bayburt’umuza çok fayda sağlayacak. Yapımı devam eden Bayburt-Gümüşhane Havalimanı’nın önümüzdeki yıl hayata geçmesiyle birlikte bu fayda daha da katmerli olacak. Trabzon Havalimanı 2 yıllık bir tadilat süreci geçirecek. Bu noktada bölgeye gelen turist miktarının önemli bir bölü buradan geçecek. Bu durum Bayburt’umuzun ciddi manada bilinirliğini artıracaktır” dedi.

 

YORUMLAR

  1. Ne önemi var dedi ki:

    Unutulmuş insanlar olarak devam adaletin olmadıgı bir ulkede liyakat baklemeyn allh var allah duva edin dogru yaşayın ölene kadar okadar

  2. İsmail dedi ki:

    Ülkeden kaçkınları göndermeden işsizlik sorununu çözemezsiniz . Ancak üç beş yandaşı işe sokarsınız bu güne kadar olduğu gibi. Yanlıl parti, yanlış anlayış ,yanlış ittifak. Ülke yangın yeri, her türlü soyuluyoruz hikaye anlatıyorsunuz susuz şelalenin mimarı ile birlikte

    1. BİTMİŞESNAF dedi ki:

      ………. DOĞRU SÖZE NE DENİR

  3. Sarı çizmeli mehmet dedi ki:

    Önce yanından hacı aliyi kaldır, işsizlikde çözülür yolsuzluk da

    1. TARFSIZ TARAFTAR dedi ki:

      Balık baştan kokar dememişler mi atalarımız ? Bir geminin Pruvası ne ise arakasından gelen de pupasıdır. Haklısın Sarı Çizmeli, Mehmet Bey… Bayburtluyum Bayburt ta’ da neredeyse 10 yıla yaklaşan bir yaşantım var . Burda olduğum sürece de malum şahısın ve çevresinde akıllı adama rastlamadım. Sn Milletvekilimizi Bayburtlu olanlar seviyor ben de seviyorum ama yanlış yola ayak bastığını düşünüyorum. Benim gibi düşünen daha bir çok Bayburtlunun da olduğuna da inanıyorum.

  4. Garip dedi ki:

    sayın vekilim bayburt size inandı inancımızı boşa çıkarmayacağınıza inanıyoruz herkese eşit ölçülü olacağınıza particilik yapmadan hizmet edeceğinize inancımız sonsuz bayburtun en büyük sorunu işsizlik inşallah çözülür göç durur kop tüneli bir an önce bitmeli bayburt grubun işi değil cengiz inşaata verilmeli devlet dairelerinde işe gitmeden maaş alanlar tesbit edilmeli gereği yapılmalı belediyede bunun içinde yani şu küçük ve güzel memleketimiz yaşanabilir bir il olmalı vesselam

  5. Ertuğrul dedi ki:

    Sayın vekilin basına sık sık bu şekilde konuşması basını ve halkı sık sık bilgilendirmesi kendini Bayburt halkının seçtiğini , atanan değilde halk tarafından seçilen bir mevkine olduğunu hissettirmesi ve bilmesi bizleri memnun eder ve ediyor. İnşallah şehirdeki en önemli sorum olan “ LİYAKATSİZLİĞİ “ de çözebilirseniz Bayburt için bir umut olduğu hissini vatandaşa verebilirsiniz.

    1. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

      Giriş doğru sonuç ‘?’ İnşallah şehirdeki en önemli sorum olan “ LİYAKATSİZLİĞİ “ de çözebilirseniz Bayburt için bir umut olduğu hissini vatandaşa verebilirsiniz.”’ umarım demeye gerek yok daha şimdiden elde var sıfır..

  6. Bayburtlu dedi ki:

    İşsizlik ve gelişim ancak özel sektörün sanayi yatırımlarıyla çözülür ki o da çok zor, zira ne kadar teşvik de verilse yatırımcının buraya gelmesini cezbedecek bir şey yok; bölgede nüfus yok dolayısıyla pazar yok, pazar olan yerlere uzak, ulaşım zor (tren yok, havalimani yok, vauk ve kop tunelleri yok, şehirler arası yollar kötü), iklim şartları ağır gibi gibi. Tarım hayvancılıkla bir şehir gelişmez. Çözebileceğimiz bir şey varsa o da üst yapıdır, şehrimizin çehresi çok kötü durumda, köy görünumunde; zahit, şingah, Veysel, tuzcuzade, karasakal, eski sanayi sitesi.. virane halde tüm mahallelerimiz. Kentsel dönüşüm acilen şart. Deprem vursa şehir dümdüz olacak, yine de kimse, değerinin katlanacak olmasına rağmen mülkünü vermiyor herkes halinden memnun,
    şehrimize yapısı gereği çok benzer olan Amasya’ya bakıyoruz bir de dönüp Bayburt’a içler acısı, tüm eski evleri benzer modelde yenileyip şehri güzelleştirmişler ve turist çekiyorlar. Benzer proje bizim semerciler caddesinde ‘bedavaya’ uygulanmaya kalkındıgında mülk sahipleri “binama dokunmayın” diyor, halkımızı anlamak da cidden mümkün değil.
    Üniversiteye karşı, fabrikaya karşı, yeniliğe karşı, sanata karşı, her şeye karşı, sosyal bir hayatı olmadığı için kısaca ot gibi yaşadığı için herhangi bir harcamasida yok dolayısıyla bir şeyleri sorgulamasini gerektiren durum da yok, seçim zamanı vereceği oy’da belli. Ne denebilir ki. Göç vermeye devam eder bu bölge bu zihniyetle.

  7. Vatandaş dedi ki:

    Trabzon şehrinin arka bahçesi olduk, gelen burda şef, müdür, müdür yardımcısı oluyor. Kurumlar yabancı personel dolu. Biz gitsek.mulakatta elerler.
    Sahipsiz bırakmayın

    1. gizliolsunreis dedi ki:

      kesinlikle liyakat gelmeli sadece bayburta değil ülkeye gelmeyi adalet lazım kardeşim adalet mültün temelidir o yüzden biz bu hale geldik yazık günah sorsak müslümanız ama her türlü kul hakkını yeriz .

  8. Orhan dedi ki:

    Bayburt’ta seçilmiş halktan biri tebrik ediyorum .Ankara’dan çok Bayburt’ta halkın içinde

    1. esnaf dedi ki:

      kimlere çalıştıkları belli orhan bey iyi adam ama parti yanlış .

      1. Orhan dedi ki:

        Orhan beyden önce seçilen vekilleri de gördük Başkent ten Bayburt’ta bile gelmediler. bu yönünü tüm Taraflı tarafsız bayburt’lu hemşerilerimiz takdir ediyor . inşallah bireysel değil Bayburt halkı için hizmet eder…

  9. burak dedi ki:

    liyakati getirin siz işssizlik çözülür zaten .

    1. esnaf dedi ki:

      doğru diyorsun kardeşim neler görüyoruz bayburtta ama güçümüz yetmiyorki .

      1. kurban dedi ki:

        Gücünü sandıkta gösterecektin kardeşim. yüzde seksen iki ile destekleyip sonra adalet isteyemezsiniz. Çünkü yok. Eğitim bakanı ne dedi mülakatı doğru yapacaklarmış, demekki bu güne kadar garibanın hakkını zıkkımlanmışlar. Şimdiden sonrada zıkkımlanacaklar yemin olsun.