Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 24°C
Çar 26°C

MHP İl Başkanı Burç’tan Sert Yanıtlar

MHP İl Başkanı Burç’tan Sert Yanıtlar
15 Mayıs 2015 00:25 | Son Güncellenme: 16 Mayıs 2015 21:40
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, bir yazılı açıklama yaparak AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal’a cevap verdi.

Burç açıklamasında “AKP İl Başkanı Hakan Kobal, yaptığımız açıklamaya maalesef yine seçmenin aklıyla alay eden ifadelerle cevap vermeye devam etmiştir. Polis okullarını, polis akademilerini Cumhurbaşkanı’nın onayladığı iç güvenlik paketi ile kapattınız. Bunu bilmiyor herhalde. Polis okulundan 13, emniyet müdürlüğünden 8 amir ve müdürü niye gönderdiniz? Bunu açıklayamıyor. Polis okulu neden öğrenci almıyor? Buna cevap vermiyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala, sürekli ve ısrarlı bir şekilde ‘polis okullarını kapatacağız’ derken sizin mi haberiniz olmadı, yoksa geri adım atıldı da bizim mi haberimiz yok. Polis okulu şu anda öğrenci alıyor mu, almıyor mu? Bizim akıl tutulması yaşadığımızı söyleyenler lütfen buna cevap versin. Aksi halde bir iktidar il başkanının bunu bilmemesi neyle açıklanabilir veya akıl tutulmasını kim yaşıyor? Biz söyleyelim, Polis okulları vekillerinizin onayladığı, Cumhurbaşkanı’nın imzaladığı İç Güvenlik Paketi yasasıyla kapatıldı.

Diğer bir konu demiryolu. Millet sizin uydurma siyasetinizin ve her şeyin farkında. KTÜ’den bir profesör yıllarca mücadelesini verdi. Bayburt’ta bu konuyu gelip anlattı, ne zaman dikkate aldınız? Hatta bu millet imza kampanyası başlattı. Ona da bakmadınız. Sayın Başbakan, Bayburt mitinginde ‘Gümüşhane’ye kadar gelir de Bayburt’a selam vermeden bırakır mıyız” diyor. Burada ise ‘tren yolu hayırlı olsun’ bilboard reklamı olmuş.  Bakınız, 18.01.2013 tarihinde Erzincan-Tirebolu-Gümüşhane-Trabzon güzergâhının ÇED raporu yayınlandı. Bu güzergâhlarda Bayburt diye bir yer yoktur. Bunu da halkımız biliyor. Bu güzergaha göre tren Gümüşhane’den geçiyor, tam da Başbakanın dediği gibi Bayburt’a ancak selam veriyor. Tren hem Gümüşhane’den hem Bayburt’tan nasıl geçiyor? Hadi bu zik-zak projenin detaylarını kamuoyuyla paylaşsınlar da hep birlikte destek verelim ve alkışlayalım.

Sayın Başbakan 200 yataklı hastane sözü veriyor. Bu yeni bir hastane değildir, ek yapılarak 200’e tamamlanacaktır. Bu halk sizin döneminizde kapanan sağlık ocaklarını ve 112’leri iyi biliyor. En son Maden’i kapattınız sıra Akşar’da. Bayburt’taki hastalar bırakın Bayburt’ta olmayan bölümleri yatak olmadığından bile Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Trabzon’a sevk ediliyor. Biz iktidarımızda 400 yataklı bir hastane açma sözü veriyoruz. Ve bu hastaneyle birlikte çevre illere sevki de durduracağız.

Sayın İl Başkanı, ‘Milletvekili adayları sağlık müdürü iken, hastalarımız muayenehanelere para vermekten bıkmışlardı, şimdi hangi hasta muayenehanelerde bakılıyor?’ demiş. Sizin ölçünüz ve siyasi anlayışınız bu işte. Adayımız Sağlık İl Müdürlüğü görevini 3.5 yıl MHP döneminde, 9 yılda AKP döneminde yapmıştır. Ve adayımız görev yaptığı süre boyunca tüm Bayburt halkına eşit davranarak siyaseti kuruma yansıtmadan hizmet etmiştir. Siz ne yaptınız? 2011’de istifa eder etmez o boşluktan yararlanıp, o koltuğa kimi getirdiniz? Herkes konuşur, AK Parti yapar, bu millet de bunları görür. Ayrıca Türkiye’de muayenehaneler Sağlık Bakanlığı’nın kararıyla kapatıldı. Sağlık Müdürleri ile ne ilgisi var. Şuanda eczanelerde vatandaştan muayene parası alınıyor. Hastalar istediği ilacı alamıyor.

Bilboardlardaki başka bir konu. Üniversiteye 15 bin öğrenci sözü. Bizde diyoruz ki, milletin aklıyla alay etmeyin. 6 bin öğrenci sayısı olan ve her yıl azami 1000 öğrenci alabilen bir okul 15 bin öğrenciye kaç yılda çıkar? Sayın Başkan 13 yıllık tek başına iktidarları ile 3.5 yıllık koalisyon ortağı olduğumuz dönemi karşılaştırıyor.  Bayburt Devlet Hastanesi MHP döneminde tamamlanmış ve değerli Sağlık Bakanımız Osman Durmuş bey açılışını yapmıştır. Çok amaçlı sağlık ocağı, Türk Dünyası Parkı, Şehit Osman Kır Bahçesi, Bent Köprüsü, Yeni Şehir Parkı, belediye binasının satılan katları ödeme yapılarak geri alınmıştır. Bunlar hizmet değil midir? Esnafı, köylüyü, işçiyi batırdınız. Bayburt Türkiye’de çek ve senetlerin icralık olması yönünde 1. sırada Bayburt’ta kefil bulamazsınız. Memurlara IMF’den izin alarak maaş veren sizlersiniz. Irak’ta Müslüman kanı dökülmesine karşın para alan da sizsiniz. Bayburt’ta tarımı da bitirdiniz, hayvancılığı da. 2000’de Bayburt’ta 42 bin büyükbaş hayvan varken, 2014 yılında 5 bin 50 büyükbaş hayvan var. Dağıttığınız hayvanlar bile hastalıklı çıktı. Karantina bölgeleri oluştu bu ülkede. Köylerimizde foseptiklerin hiç birinin arıtması yok. Pazartesi günleri hastanede kuyruklar oluşuyor. Köylerdeki su depolarının tamamı sağlıksız.

Evet kimse konuşmazdı, ağzına alamazdı. AK Parti yaptı. Akşar, Beşpınar, Çayıryolu, Konursu’nun beldelik hakları yenerek köye dönüştü. Allah nasip ederse, seçim vaatlerimizde belirttiğimiz gibi tüm kapanan beldeleri yeniden açacağız. Asgari ücreti 1400 liraya çekeceğiz. Bakınız daha iktidar olmadan Adana’nın MHP’li Sarıçam Belediyesi asgari ücreti 1400 liraya çekti bile. Allah nasip ederse, aşamalı olarak tüm MHP Belediyeleri asgari ücreti 1400 liraya çekecek. Para babalarına değil halkımıza çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Kurum amirleri bizzat siyasetin içinde, AKP üyesi gibi çalışıyorlar. AKP yandaşı olmayanlara baskı uygulanıyor. MHP adayı Dr. Karabey Kadri Karaoğlu’nun sosyal medya hesabını takip edenler görevlerinden alınıyorlar. Şingâh Mahallesi’nde partinizin dağıttıkları promosyonları almayarak reddeden bir aileyi iktidar gücünü kullanarak karakolluk ettiniz. Adaletsizlik hat safhaya yükselmiş. Diktatörlük tavan yapmış. İnşallah bu sorunların çözümü için, bu baskı zihniyetini Bayburt’un ruhuna uygun olan kardeşliğe dönüştürmek için bütün vatandaşlarımızın desteklerini bekliyor ve “Bizimle Yürü Bayburt” diyoruz.”

YORUMLAR

  1. Kemal dedi ki:

    Başkalarına laf göndereceğinize çalışın,memlekete hizmet yapın..
    Belediyeyi alalı 2 yıl oldu birşey yaptığınız yok.
    1.2.etap üst yapiyi ak parti yaptı 3.4.ethabida siz yapın.
    200 mt yol yapamıyorsunuz çıkmış ne anlatıyorsunuz..

  2. İKRAM dedi ki:

    ÇIKI BABA BAYBURT BELEDIYESI MHP DEYKEN NE VARDI HANGI İŞ MAKINESI VARDI HANGI MUHENDISI VARDI DOĞRU DIYORSUN OZAMAN NERDE SIMDI NEREDE TARIHTE GORULMEMIŞ PARA GELMIŞ VEDE İŞ YAPILMIŞ BIRAZDA VIJDANINIZLA KONUSUN

  3. alim dedi ki:

    talha denilen bey efendi sizlerin en büyük sorunu anlama algılama düşünme ve edep sorunu biraz bu sorunlarınız üzeinde çalışın önce insanlarla insan gibi bir konu hakkında fikir taatisinde bulunma kültürünü kazanın ondan sonra konuşun işiniz gücünüz cam devirmek parti pırtı her şey değildir hata ve hanlış hepsinde mevcuttur yorumlarımı adam gibi okursan gözümün gördüğü şimdiye kadar yaşadığımız meseler hakkında görüş beyan ediyorum hiç biride önçeliğim ve birinci gündemim değildir parti ve diger her konuda taassup sahibi olmaktan korkarım her partiyede sağ oy verdim ….

  4. osman dedi ki:

    ÖNCELİKLE OĞUZ İSİMLİ ARKADAŞ MHP LİYMİŞ GİBİ DEMOGOJİ YAPMIŞ. SÖYLEMLERİNDEN MUHALİF OLDUĞU AŞİKAR BU ŞAHSIN. EĞRİ OTURUP DOĞRU KONUŞALIM GELİN. YILLARDIR İLİMİZDE MUHALEFET YOKTU DİMİ. DERTLERİMİZİ DİLE GETİREN YOKTU DİMİ. HEP MUHALEFETİN SESSİZLİĞİNDEN ŞİKAYET ETMİYORDUK. BAYBURT SAHİPSİZ DİYENLER BUGÜN NEREDELER. SEÇİMLER GELDİ Mİ HERKES POLİTİKA UZMANI KESİLİYOR BAŞIMIZA. TREN SÖZÜ VERENLER 2,5 YILDIR ŞU SANAL ALEMDE BAYBURTLULAR TİREN İSTERKEN BAKIN BAKALIM BİR AÇIKLAMALARI VAR MI? HASTANE SÖZÜ VERENLERİN BU İKİNCİ BAYBURTLUYU KANDIRIŞLARI. 150 YATAKLI HASTANE ZATEN VAR BİR 50 YATAK İLAVEYLE ALIN SİZE 200 YATIKLI HASTANE. OLDU BİTTİ. TIPKI KADIN DOĞUM HASTANESİNİN 40 YATAKLA HALLOLMASI GİBİ DİMİ. ŞİMDİ BUNLARI SÜLEYMAN BURÇ DİYİNCE MİLLETİ Mİ KIRIYOR, HAKLARINI MI SAVUNUYOR. SÖYLER MİSİNİZ… HOCA ÇOK İYİ VE SEVİYELİ BİR MUHALEFET YAPIYOR. BİZE SUSAN DEĞİL KONUŞAN, DERTLERİMİZİ ORTAYA KOYAN MUHALEFET LAZIM. BUNUNU İÇİN DE SÜLAYMAN BURÇ KARDEŞİMİZE TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ. HERŞEY BAYBURT İÇİN FELSEFESİ İLE HAREKET ETMEMİZ GEREKEN BU GÜNDE BÖYLESİNE FERYAT EDENLER EMİNİM Kİ, SİYASİ, EKONOMİK VEYA SOSYAL RANT SEFASINDA OLUP TA BU FIRSATLARININ ELLERİNDEN GİTMESİNE ÜZÜLENLERİN FİKİRLERİ….BAYBURT 1 -1 OLACAK. BU BAYBURTLUNUN BU SEÇİM DÖNEMİNDE OLMAZ SA OLMAZI. BOŞUNA ÇIRPINMAYIN…..

  5. yavuz dedi ki:

    oğuz isimli arkadaş sen kimin adına yazı yazıyor. rüyadamısın süleyman hoca ile beraber mhp büyük bir aşarı sağladı, gidilmedik, köy, gidilmedik cenaze, ziyaret edilmeyen esnaf bırakmadı adamlar. süleyman hocadan evveli mhpnin tek basın açıklaması tek tepkisi tek faaliyeti varmıydı dönün arşivlere bakın sayesinde vekilliğe talip olduk 16 yıldır kaybedenlere karşı ilk defa mhp ye heyecan kattı fitneyi yükseltmeyin susun mhp kazanacak

  6. suat dedi ki:

    yorum yazan arkadaşlara bakıyorum sayın hocamın uslubundan rahatsız olmuşlar yazıyı bir kaç kez okudum kimseye hakaret yok birilerinin yanlışlarını söylemek halka anlatmak uslup bozukluğu olarak değerlendiriliyorsa bence o arkadaşlar kafa yapılarını değiştirsinler. Bayburta neler yaptılar onu anlatsınlar 13 yıl sonramı bayburtta askeri birliğin genişletilmesi akla geldi tren yolu vaatleri akla geldi sayın Abdullah gül bayburta c.başkanı olarak geldiği zaman bu konu gündemdeydi üzerinden kaç yıl geçti hatırlayanınız varmı? Bayburt neden tren yolu projesine o zaman dahil edilmedi de seçim zamanı zamanı akla geldi.Miting meydanlarında dünyanın 9.büyük ekonomisi olduğunuzu anlatıyorsunuz.Çiftçiye mazot ucuz verilecek memura 2 maaş ikramiye verilecek asgari ücret 1400 TL olacak denildiğinde para nerde diyorsunuz.O zaman ya dünyanın 9.büyük ekonomisi değilsiniz yada para var ama işçiye memura çiftçiye yok demek mi istiyorsunuz

  7. talha dedi ki:

    alim denilen şahıs akp güzellemesi yapmaktan usanmadın mı mhpyi neden karalıyorsun sen memnun musun yani akpden

  8. pusat dedi ki:

    ne dağıtırsanız dağıtın akp devletin malından neyi peşkeş çekerse çeksin 13 yılda yapmadıklarını 13 günde söz versin gören göz duyan kulak anlıyor ki KARAOĞLU korkusu yüreğinizi sarmış ihale iptal edin seçime yakın yapın 10 kişilik işe 300 kişiye söz verin ALLAHIN ADALETİ TECELLİ edecek inşallah

  9. turgut dedi ki:

    ARKADAŞLARIN YORUMLARINDA KÖPRÜ MEVZUSU BAYAĞI PRİM YAPMIŞ.EN AZINDAN AKPLİLER GİBİ İSTANBULA YAPILACAK 3. KÖPRÜYÜ BAYBURTA ANLATMIYOR BAYBURTA YAPILAN HİZMETTEN BAHSEDİYOR.NOT:YENİ YÖNETİM KENDİNİ ISPATLAYACAK VE PARTİYİ TOPARLAYACAKTIR.

  10. alim dedi ki:

    ürkeği erkeği sert çevapları bir tarafa bırakın insanlarla doğru düzgün iletişim kurun bayburtta mhp nin değil ak partinin yapmadığı hizmetler ve adayına tepkiden dolayı küskün ak parti oyları ile bir millet vekili götürme şansınız var bunuda sağa sola çevap verme alışkanlığı ile ortadan kaldırmayın mhp bayburtta insanlarla kuracağı iyi iletişim ve sağ duyulu hareketleri neticesinde başarılı olabilir bu tavırlarınız bu teveccühüde git gide bitiriyor..

  11. ERTUĞRUL dedi ki:

    Zihni ne güzel söylemiş;

    Bâd-ı sabâ selâm söyle o yâra
    Ya gelsin ya gidek o diyara biz
    Kâtip, arzıhâlim yaz ki canana
    Ayrılalı düştük ah ü zâra biz

    Kâtip, arzıhâlim arşa dayandı
    Can gurbette hasret nârına yandı
    Herkes sevdiğinden doydu, usandı
    Neden kaldık böyle bahtı kara biz

    Namem hem okusun hem yâr ağlasın
    Aşk oduna düşsün nâçar ağlasın
    Sînesini dövsün her bâr ağlasın
    Desin ki zulmettik Zihnî’zâra biz
    BAYBURTLU ZİHNİ
    ….
    Zihni dehr elinden her dem gam ağlar
    Vardım ki bağ, ağlar bağban ağlar
    Sümbüller perişan güller kan ağlar
    Şeyda bülbül terk edeli bu bağı

    Bayburtlu Zihni

  12. vatandaş dedi ki:

    Sayın başkanım konuşmanı tebrik ederim yüreğine sağlık, fazla bir şeyler yazmak istiyorum ama karakolluk olmamak için yazamıyorum.. saygılar.

  13. Oğuz dedi ki:

    Sayın Süleyman Burç, ilk önce parti çalışmalarınızdan bahsetmenizi istiyorum. MHP bu seçimlerde tarihi bir fırsat yakalamışken neden bu fırsatı bilerek geri tepmekte kararlısınız ? Ben 25 yaşındayım ve oy kullanabildiğim tüm alanlarda MHP’ ye oy verdim. Bu seçimlerde sizin parti içi tutumunuz yüzünden binlerce insanı yolundan, partiden ettiniz. 1-1 gidebilecek bir ortamı sizin sayenizde 2-0′ a taşıdınız. Açıkca görülüyor ki yapmış olduğunuz çalışmalar sistemin tamamen dışında kalmıştır.. Ak parti sizlerin sayesinde bu ilde yükselmeye devam edecektir. Genel’de ise Büyük lider DEVLET BAHÇELİ beyefendi ile umarım yükselmeye devam ederiz.

  14. necmettin dedi ki:

    SAYIN SÜLEYMAN BURÇ BAYBURTA BOGAZ KÖPRÜSÜ YAPTIGINI ZANNEDİYOR.BİRİ UYARSA.BİDE O KÖPRÜ KARASAKAL MAHLESİNİN YARISINI HEYELAN YOKKEN HEYELANLI SAHA GÖSTERİP DEVLETTEN ALINAN O PARAYLA YAPILDI BENT KÖPRÜSÜ VE O DEDİGİ PARK HAVUZ.VE YILLARDIR KARASAKAL MAHALLESİNDE EVİ OLANLAR BİR ÇİVİ BİLE ÇAKAMADI .BURDAN SAYIN SÜLEYMAN BURÇ HOCAMA SORUYORUM.HEYELANLI ALAN GÖSTERİLİP ALINAN PARA KARASAKAL MAHLESİ İÇİN NEDEN KULLANILMADI NEDEN BU KADAR İNSAN MAGDUR EDİLDİ.YIL 2015 OLMUŞ BU KARASAKAL MAHALLESİ SAKINLERİ EVLERİNİ YIKIP YAPAMIYOR SİZİN YÜZÜNÜZDEN O PARAYI DEVLET VATANDASIN PARASINI VERİN EVLERİNDEN ÇIKARIN VEYA HEYELANLI SAHA İÇİN HARCAYIN DİYE VERDİ YOKSA SİZE GİDİNDE KÖPRÜ PARK YAPIN DİYE VERMEDİ CEVAP BEKLİYORUM SAYIN SÜLEYMAN BURÇ BU SORULARIMA…..

  15. bayburtlu dedi ki:

    Külhan beyi naralarıyla konuşma tarzınız artık pirim yapmıyor, 1 köprü, 2 bahçayle bir yere sığmıyorsun… sizin ufkunuz bu güneşi balçıkla sıvayamazsın …

  16. öz bayburtlu dedi ki:

    Sayın il başkanları abilerimiz

    Vatandaşa hizmet yapmak istiyorsanız ilk önce şu su işini çözün insanlar artık çeşme başlarında su almaktan bıktı…Bayburtun yüz karası şu olay ….

    Şehrimize içilecek su getirin yada getittirin ….

    TUTTURMUŞLAR TREN TREN DİYE

    Şehrimize hizmet etmek istiyorsanız SU en başlı ihtiyaç musluklardan artık temiz su içmek istiyoruz…

  17. ŞİNGAHLI dedi ki:

    SÜLEYMAN BURÇ BİR TANE KÖPRÜ BİRTANE 3 TANE ADET ÇAY BAHÇESİ YAPMIŞ AYIP YA AYIP BIRAK SÜLEYMAN BURÇ KONUŞUPDA DAHA FAZLA MAHCUP OLMA

  18. mithat dedi ki:

    İyiy ama başkan sizde apoyu asmadızzzzz:)))))) derler şimdi. siyaseten aslında hiç bir vasfı olmayıp parti sayesinde vasıf sahibi olanlar. yani koltuk olmayınca hiçleşecekler..

  19. çikibaba dedi ki:

    ne güzel anlattınız değerli başkanım. keşke halkımız uyansa artık. Bu Bayburt düşmanlarını silip atmamız lazım artık. çünkü ben bayburtu 80 ilin ve en azda 250 ilçenin dışında tutuyorum. Belediye mhpde iken ne hallerdeydi Bayburt şimdi ne hale getirdiler. insanların gözlerini boyuyorlar başka yaptıkları bişey yok. Cenab-ı mevlam yardımcınız olsun. Bayburtumun güzel insanı uyan artık….