Dolar 32,4504
Euro 34,5028
Altın 2.476,44
BİST 9.621,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 18°C

Mera Islah Projeleri Devam Ediyor

Mera Islah Projeleri Devam Ediyor
30 Eylül 2015 20:05 | Son Güncellenme: 30 Eylül 2015 20:06
A+
A-

İl  Gıda,  Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen mera ıslah çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Bayburt’ta özellikle hayvancılığın yoğun olduğu köylerde meraların verimliliğini arttırmak amacıyla yürütülen Mera Islahı ve Amenajmanı projeleri kapsamında, Erikdibi ve Pamuktaş Köylerindeki proje çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen İl  Müdürü Abdulkadir Karabulut yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Hayvancılığın önemli bir sektör olduğu ilimizde özellikle mera çalışılması önemli bir yer teşkil ediyor. İlimiz yüzölçümünün yaklaşık % 56’sı, yani 210 bin hektarı mera vasfındadır. Dolayısı ile bu alanları hayvancılık için en verimli şekilde kullanılması ve yaşatılması gerekiyor. Bu doğrultuda bizde meralarımızdaki kullanım verimliliğini arttırmak için yoğun çalışmalar yapıyoruz. Bayburt Meralarında Otlatma Verimliliğinin Arttırılması için bir proje oluşturduk. 1 yıl önce başlatılan bu proje ile geçen yıl köy meralarımıza 555 adet suluk kazandırdık. Ayrıca Bayburt’un bütün köylerinde 3 yıl içerisinde bütün su kaynaklarını hayvanların su içebileceği şekilde suluklarla(sıvat) yapmayı hedefliyoruz.

Diğer yandan hayvancılığın yoğun olduğu köylerde ise ilave olarak 5 yıl süreli Mera Islahı ve Amenajmanı projelerini yürütmekteyiz. Bu projeler kapsamında hayvan gölgeligi, suluklar, kaşınma kazıkları, mera gübrelemesi, taş toplama, yem bitkileri tohum desteği gibi faaliyetler yürütmekteyiz.

Bu güne kadar Bayburt’ta bu şekilde 8 köyde yapılan projeler ile toplam 89.700 dekar alanın ıslahı tamamlandı. Erikdibi ve Pamuktaş köylerimizde 37.000 dekar alanda çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki aylarda Gökçedere Beldemizde yaklaşık 40.000 dekar alanda yeni bir proje başlatacağız.  Tabii bu çalışmalar devam ederken hayvancılık için çok önemli olan ve ilimizin de zenginlikleri arasında yer alan meralarımızın korunmasında çiftçi ve muhtarlarımızın bizlere yardımcı olmalarını ve duyarlılık göstermelerini bekliyoruz ” dedi.

1 2 3 4 5

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.