Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 24°C

KUDAKA Toplantısında Bir Dizi Kararlar Alındı

KUDAKA Toplantısında Bir Dizi Kararlar Alındı
27 Ekim 2015 23:07 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2015 23:09
A+
A-

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 70. Yönetim Kurulu Toplantısı, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın başkanlığında Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile Erzurum’da gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında Yönetim Kurulu Başkanı Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak şunları söyledi;

“Kalkınma Ajansımız bölgemizde yerel dinamiklerin hayata geçirilmesi ve bölgenin bir bütün olarak kalkınması adına faaliyetler yürütmektedir. Bu amaçla Ajansımızın bölgemizin uluslararası alanda rekabet edebilir, daha iyi bir noktaya gelebilmesi adına birçok konuda destekleri, planlama çalışmaları ve örnek faaliyetleri var. Ben bu toplantımızın bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KUDAKA Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Ali Çakal’ın Ajansın mevcut çalışmaları hakkında yaptığı sunumun ardından toplantı aşağıdaki kararlar alındı;

2016 yılı Mali Destek Programları kapsamında ulaşılmak istenen hedefler ile bu amaç doğrultusunda desteklenmesi öngörülen sektörler ve alt sektörler görüşüldü.

Ajansın hali hazırda yürütücüsü/ortağı olduğu ulusal ve uluslararası projeler ve söz konusu fonlardan daha fazla yararlanma konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında Ajansımıza sunulan;

Üzümlü Belediyesi’nin “Sürdürülebilir Turizm ile Yerel Ekonomiye Destek: Üzümlü Belediyesi Teleferik Yapımı Ön Fizibilite Raporu Hazırlama Çalışması”, Çoruh Havzası Kalkınma Birliği’nin “Koyunculuğun Geliştirilmesine Dayalı Olarak Oltu Cağ Kebabının Endüstriyel Üretimi ve Pazarlanması Fizibilite Projesi” ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Erzurum İli Sanayi Envanteri ve Potansiyelinin Araştırılması” projelerinin desteklenmesine,

Erzurum ilinin sağlık ve termal turizm potansiyelinin ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtılması, pazarlanması ve önemli bir destinasyon haline gelmesi amacıyla 18-21 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan 7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi’ne Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kamu Hastaneleri Birliği, Pasinler Belediyesi, Aziziye Belediyesi ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı temsilcileri tarafından katılım sağlanmasına karar verildi.

IMG_0844 IMG_7556

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.