Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 24°C

Konursu Köyünde Elektrik Kesildi Su Çilesi Başladı

1 Kasım 2018 17:33 | Son Güncellenme: 2 Ocak 2019 13:56
A+
A-

Bayburt merkeze bağlı Konursu Köyünde son günlerde yaşanan su kesintisi köy halkına zor günler yaşatıyor.

Belde konumunda olan ve yaklaşık 5 yıl önce çıkarılan kanun gereği köy statüsüne dönüşen Konursu Köyünde halkın evlerinde ve işyerlerinde kullandığı su, elektrik kesintisi nedeniyle kullanılamıyor.

Yaşadıkları sorunu kamuoyuyla paylaşmak ve bir an önce sularına kavuşmak istediklerini dile getiren köy halkı, yaşadıkları sıkıntıyı dile getirerek yetkililerden çözüm beklediklerini dile getirdiler. 

Beldelerinin köy statüsüne dönüştükten sonra kullandıkları su sayaçlarını iptal ettiklerini ve yaklaşık 6 ay önce eski Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın köylerine gelerek, “Artık siz köy oldunuz bundan böyle su parası ödemeyeceksiniz” dediğini ifade eden köylüler, bu gelişmelere rağmen köyün suyunu tedarik ettikleri su deposuna elektrik veren elektrik şirketinin ödenmeyen borç yüzünden su deposunun elektriğini kestiğini ve günlerdir susuz kaldıklarını dile getirdiler.

Bizleri köye davet ederek sorunlarını aktarmak isteyen köy halkının mahalle aralarındaki çeşmelerde kuyruk oluşturarak evlerine su taşıdıkları görüntülere yansıdı. Zaman zaman su kuyruğunda bekleyen kadınların sıra tartışması yaşandığı çeşmelerde su dolduran kadınların tepkilerini sert ifadelerle dile getirdiler ve bir an önce sularına kavuşmak istediklerini söylediler.

“Tek kelimeyle rezillik”

Konursu Köyünün belde olduğu dönemlerde Belediyede yıllarca görev yapan ve son 10 yılında Belediye Başkanlığı yapan Osman Karabulutoğlu yaşanan olayın tek kelimeyle rezillik olduğunu söyledi.

Karabulutoğlu, “ Köyün Muhtarlığının elektrik kurumuna borcu var diye gelip elektriği kesmesi yanlıştır. Çünkü bu sorun bir kamu hizmetidir ve kamu hizmeti engellenemez. Muhtarlığın borcu varsa, köye ait gayri menkuller ve arazileri vardır, onlara ancak haciz koydurma yoluna gidebilir. Yaşanan bu susuzluktan hastalık başlarsa ne olacak?. Bunun sorumlusu kim olacak?. Hastalık yaygınlaşacak olursa devlete maliyetinin ne kadar olacağını düşünmek gerekir. Yani elektrik kurumu böyle bir uygulama yapması yanlıştır. Bildiğim kadarıyla 20 bin lira civarında bir borç varmış. Bu bir gerekçe olmamalıdır. Ben yıllarca buradaki belediyede görev yaptım ayrıca 10 yılda belediye başkanlığı yaptım. Bizlerinde borcu oldu ama böyle bir uygulama yapamadılar.

Konursu Belediyesi kapatıldı ama bu kapanan belediyelerin gelirleri 5 yıl devam edecektir. Bununda devam ettiğini biliyoruz. Ödenmesi gereken borcu İl Özel İdaresi Belediyenin gelirlerinden ödemesi gerekiyor. Çünkü bu para Konursu Köyünün hakkıdır ve başka yere de kullanamaz. Bana göre yapılan bu uygulamada AK Parti aleyhine bir kampanyanın sürdürüldüğüne inanıyorum. Sayın Valimizin bunu bilmesi gerekir. Kendisinden ve İl Özel İdare yöneticilerinden de rica ediyorum. Bir an önce bu rezilliğe son versinler” şeklinde konuştu. 

Konursu Köyünde, su sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını beklediklerini dile getiren kadınlar başta olmak üzere diğer açıklama yapanların söylediklerini görüntülerde izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=6oNCvpo_1Ug

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.