Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi özel ödülü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi özel ödülü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi
25 Ocak 2023 19:02 | Son Güncellenme: 25 Ocak 2023 19:05
A+
A-

2022 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülüne layık görülen Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nin ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser salonunda düzenlenen törende, deneyim turizminde özgün örnekler ortaya koyması nedeniyle uluslararası platformlarda önemli ödüller kazanan Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesinin ödülü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Müze Kurucusu Kenan Yavuz’a verildi.

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddettiklerini söyledi. Hükümet olarak son 20 yıldır kültür ve sanat alanında çok önemli adımlar attıklarını ifade eden Erdoğan, “Sanatı belli kalıplara, belli dayatmalara hapseden ideolojik yaklaşımları kabul etmiyoruz. Özellikle uzun yıllar boyunca kültür sanat camiamızı esir alan, Türkiye’nin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz” dedi.

“Kenan Yavuz Etnografya Müzesi geçmişten günümüze bir köprü kurmaktadır”

Müzenin samimi gayretleriyle satranç sporuna olan ilginin ülke genelinde giderek artacağını ümit ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödüle layık görülen Kenan Yavuz Etnografya Müzesi olduğunu belirtti.

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nin, Bayburt’un kültürünü en güzel şekilde yansıtan özgün bir proje olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Köyden kente göç meselesini tüm veçheleriyle gözlerimizin önüne seren müzemiz, bu vasfıyla geçmişten günümüze bir köprü de kurmaktadır. Kenan Yavuz kardeşimizin doğup büyüdüğü topraklara vefasını gösteren bu güzel müzenin benzer hayat hikâyelerine sahip diğer girişimcilerimize, iş insanlarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum. Gittim, gezdim, gördüm. Kendisiyle de dertleştim. Gerçekten Bayburt’umuzda Bayburt, Bayburt olalı böyle bir eser görmemişti. Bayburt yöresinin kalkınmasına katkılarından dolayı Etnografya Müzesi’nde emeği olan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül töreninde Kenan Yavuz’un annesi Alime Yavuz ile bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser salonunda düzenlenen törene Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de katıldı.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. inci yücesoy-dısburg dedi ki:

    sn kenan yavuza binlerce tşkler,bayburt ketesi ve tandır ekmeği zirve yaptı.(gastronomi)teşkler

  2. Hasan bayram dedi ki:

    İste size bir fabrika.özel kişı eliyle kurulmuş.ustelik bacasız sanayi.herseyi devletten bekleyenlere duyurulur.