Dolar32,9627
Euro35,8191
Altın2.517,38
BİST10.895,91
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Cts22°C
Paz25°C
Pts27°C
Sal24°C

Hacı Kıyasi Şentürk Camisi Cuma Namazı İle Birlikte İbadete Açıldı

Hacı Kıyasi Şentürk Camisi Cuma Namazı İle Birlikte İbadete Açıldı
16 Temmuz 2021 15:26
A+
A-

Bayburt’ta Zahit Mahallesinde şehir merkezi girişinde bulunan ve Bayburt Grup tarafından yaptırılan Hacı Kıyasi Şentürk Camisi ibadete açıldı.

Resmi bir açılışı şimdilik yapılmayan ancak kurban bayramına sayılı günler kala Cuma namazı ile birlikte ibadete açılan camiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bayburt’ta mahallelerde bulunan camiler içerisinde büyüklüğü ve sosyal mekânlarıyla önemli özellikleri bulunan Hacı Kıyasi Şentürk Camisi 12 bin metrekare alan içerisinde 3 bin metrekare üzerine inşa edildi. 2 bin kişinin namaz kılabileceği caminin alt bölümünde 600 kişilik konferans salonu da yer alıyor. Ayrıca bayanlar için namaz kılma yeri ve dershaneler bulunuyor.

Mimarisi, büyüklüğü ve işçiliğiyle kente ve bulunduğu bölgeye farklı bir görünüm sağlayan caminin resmi açılışı ise çevre düzeni ve konferans salonunun tamamlanmayı sonrasında yapılacağı belirtildi.

 

YORUMLAR

  1. Cenkdedi ki:

    Emeği geçenlerden Cenabı Allah razı olsun.