Dolar 32,3733
Euro 34,9924
Altın 2.326,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Esnafı Sevindiren Haber TSO Başkanı Yumak’tan Geldi

Esnafı Sevindiren Haber TSO Başkanı Yumak’tan Geldi
10 Şubat 2016 17:23 | Son Güncellenme: 10 Şubat 2016 17:24
A+
A-

Bayburt esnafını üye kayıtlarına dahil ederek sıkıntı yaşamalarına sebep olan Erzurum Ticaret Borsasının uygulaması konusundaki iptal kararının açıklaması, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak’tan geldi.

Yumak’ın konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle;

“Bilindiği üzere Erzurum Ticaret Borsası 2015 yılının son aylarında aldığı bir kararla çalışma alanına Bayburt’u da katarak ilimizde borsaların çalışma alanına giren sektörlerde faaliyet gösteren birçok işletmeyi resen kaydetmiştir.

Erzurum Ticaret Borsasınca ayrıca resen kaydedilen işletmelere en yüksek tarifeden kayıt ücretleri tahakkuk ettirilmiştir. Bizlere bu yönde gerek oda üyelerimizden gerekse de esnaf odalarımıza bağlı işletmelerden gelen talepler üzerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu nezdinde girişimlerde bulunduk. Yaklaşık 5 ay süren ısrarlı girişimlerimiz sonucunda Erzurum Ticaret Borsasının ilimizi kendi çalışma alanına dâhil etmesi ve ilimizdeki işletmeleri ticaret borsasına resen kayıt işlemleri Odalar ve Borsalar Birliği yönetim kurulu tarafından iptal edilmiştir.

Oda olarak esnafımıza yardımcı olmaya hazırız 

Erzurum Ticaret Borsasına resen kaydı yapılan işletmelerimizin kayıtlarını sildirmeleri ve yatırdıkları kayıt ücretlerini geri almaları için Erzurum Ticaret Borsasına zaman kaybetmeden müracaat etmeleri gerekiyor. Bu yönde yapacakları başvuruya yönelik hazırladığımız dilekçe örneğini odamızdan temin edilebilir. Oda üyemiz olsun veya olmasın müracaat eden her işletmemize hem iptal talepleri için izleyecekleri yol konusunda yardımcı olacak ve resen kayıtları esnasında ödedikleri kayıt ücretlerini nasıl alabilecekleri konusunda yönlendirme sağlayacağız.

İşletmelerimizi büyük bir sıkıntıya sokan bu uygulamanın iptal edilmesi yönündeki müracaatımıza olumlu cevap veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve yine bu uygulamanın iptal edilmesi yönünde kendilerinden büyük destek gördüğümüz Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ve Bayburt Milletvekilimiz Sayın Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu’na verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.