Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Coşkun “Allah Nazarlardan Saklasın”

Coşkun “Allah Nazarlardan Saklasın”
5 Mayıs 2016 23:44 | Son Güncellenme: 5 Mayıs 2016 23:47
A+
A-

Bu yıl 8. mezunlarını verecek olan Bayburt Üniversitesi Kültür Haftası Etkinlikleri devam ederken, TRT muhabiri Halil Aksoy’un Üniversite Rektörü Prof.Dr.Selçuk Coşkun ile yaptığı söyleşide, Rektör Coşkun önemli açıklamalar yaptı.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun sorulara verdiği cevaplarda şunları söyledi;

“ Bizim sloganımız “Güvenli şehrin huzurlu üniversitesi” sloganıdır. Gerçekten Bayburt güvenli ve huzurlu bir şehrimizdir. Terörün ve cinayetlerin olmadığı, Türkiye’de güvenlik konusunda birinci sırada olan bir şehir. Bu manada çok huzurlu bir üniversitemiz var. Allah nazarlardan saklasın diyorum. Öğrencilerimiz arasında herhangi bir kavga nifak olamadı. Bundan sonrada inşallah olmayacak. Dolayısıyla ailelerimiz çocuklarını üniversitemize gönül rahatlığı içerisinde gönderebilirler.

Kamuoyunda, üniversite büyük şehirde okunur algısı var, buna katılmıyorum. Batıya baktığımızda küçük şehirlerde büyük üniversitelerin olduğunu görebiliriz. Artık dünya küçüldü insanlar oturdukları yerde rahatlıkla her bilgiye ulaşabiliyorlar. Dolayısıyla şehirlerin küçüklüğü veya büyüklüğü, üniversitelerin küçük veya büyüklüğünü doğrudan etkileyen bir faktör değil.

Gençlerimize güveniyoruz

Üniversitemizde önemli ARGE çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca TÜBİTAK’tan gelen saygı değer bir heyet, Üniversitemizde TÜBİTAK projelerinin nasıl yapılacağı konusunda genç arkadaşlarımıza ve öğretim üyelerimize bunları anlattılar. Bizlerde bundan önemli derecede yararlanmış olduk. Üniversitemiz genelde genç kadroya sahip. Bu genç kadromuzla üniversitemizi nasıl ileri götürebiliriz, nasıl projeler yaparız, Türkiye’de adından nasıl söz ettirebilir bir üniversite haline getirebiliriz heyecanı var. Gençlerimizin her birisinin gözünde bu heyecan var. Dolayısıyla  gençlik bu anlamda bizim avantajımızdır. İnşallah bu kadromuzla yakın bir gelecekte üniversitemizi çok önemli noktaya taşıyacağız. Bununda emarelerini yavaş yavaş görmeye başladık.

Kredi Yurtlar açısından şanslıyız

Önümüzdeki dönem 2000 kişilik yeni bir yurt daha faaliyete geçiyor. Diyebilirim ki Bayburt, Türkiye’de Kredi Yurtlar açısından, imtiyazlı ve an cazip şehirlerden birisi olacaktır. Yani mevcut öğrencisinin yüzde ellisini kredi yurtlarda ağırlayan bir üniversite olacak. Barınma konusunda sorun yaşamayan bir konuma gelmiş olacağız. Şuanda mevcut 6 fakültemiz, 3 Meslek Yüksek okulumuz , 2 Yüksek Okulumuz , 10 araştırma ve uygulama merkezimiz ve 2 tane de enstitümüz var. Ayrıca yüksek lisans ve doktora çalışmaları da üniversitemizde yapılmaya başlandı. Üniversitemiz kuruluşundan bu yana 7 yıl geçmesine rağmen önemli mesafeler aldığına inanıyorum.

İlimizin tarihini geleceğe taşımak adına araştırma merkezlerimiz vasıtasıyla ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. İçerisinde bulunduğumuz kampüsün adı Dede Korkut kampüsüdür ve Dede Korkut araştırma merkezi kurmuş durumdayız. Bu yıl 16 Mayıs’ta Uluslararası Dede Korkut ödüllerini vermeye başlıyoruz. Şair Zihni bizim önemli şairlerimizdendir ve Bayburt’ta edebiyat,tasavvuf ve bilim anlamında ismi duyulmayan önemli zatlar var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.”

https://www.youtube.com/watch?v=r03FPpP9W7U

1 2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.