Dolar 32,3578
Euro 35,0024
Altın 2.326,06
BİST 9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Belediye Başkanı Pekmezci’den Kandil Ziyaretleri

Belediye Başkanı Pekmezci’den Kandil Ziyaretleri
4 Şubat 2022 08:17
A+
A-

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci Regip Kandili dolayısıyla çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Başkan Pekmezci, ziyaretleri kapsamında Bayburt – Erzurum ve Bayburt- Trabzon yolunda bulunan polis kontrol noktaları, Bayburt- Erzincan yolunda bulunan jandarma kontrol noktası,  İl Emniyet Müdürlüğü,  Bayburt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, Karayolları nöbetçi personeli,  112 Acil Çağrı Merkezi personeli,  Ambulans Komuta Merkezi personeli, Bayburt Üniversitesi güvenlik görevlileri ve sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

Görevli personelin kandillerini tebrik eden Başkan Pekmezci onlara kandil simidi takdim ederek bir süre sohbet ettikten sonra ayrıldı.

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Hükmü Pekmezci “Kandil gecelerinin en önemli özelliklerinden biri ibadetlerin ve tövbenin yanında paylaşmaktır. Güzellikler paylaştıkça çoğalır. Bu minvalde bizde kandili görev başında geçiren güvenlik güçlerimiz, sağlık çalışanlarımız ve görevi başındaki diğer kamu personelimizi ziyaret ettik. Hem kandillerini tebrik ederek kandil simidi ikram edelim hem de hallerini hatırlarını soralım istedik. Bu vesile ile tüm İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Regaib Kandili’ni tekrar tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin hayırlara vesile olmasını yüce rabbimizden niyaz ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Öte yandan üç ayların gelmesiyle birlikte manevi iklimin dalga dalga yayılmaya başlamasıyla idrak edilen Regaib Kandilinde tüm yurtta olduğu gibi Bayburt’ta da camiler hınca hınç dolarken Bayburt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de kandil simidi geleneğini devam ettirdi. Kandil simitleri Bayburt’un tarihi camilerinden Ulu Camii ve Yakutiye Camiinin yanı sıra tüm mahalle camilerinde yatsı namazının ardından cami çıkışında vatandaşlara ikram edilirken Engelsiz Yaşam Merkezi ve Huzurevi sakinleri ile şehit aileleri ve cezaevi de unutulmadı.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.