Dolar 32,3343
Euro 35,1710
Altın 2.245,19
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 1°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Belediye Başkanı Pekmezci, çok katlı otopark projesi ile ödüle layık görüldü

Belediye Başkanı Pekmezci, çok katlı otopark projesi ile ödüle layık görüldü
13 Eylül 2021 14:26
A+
A-

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci her yıl Kent ve Başkan Dergisi tarafından düzenlenen ve halkın oylarıyla yılın en başarılı projelerine imza atan belediye başkanlarının ödüllendirildiği yarışmada ödüle layık görüldü.

Görev süresinde iki buçuk yılı geride bırakırken birçok başarılı çalışmaya imza atan Başkan Pekmezci daha önce de SONAR araştırma şirketi tarafından 2021 yılında yapılan anket çalışmasında halkın oylarıyla 51 il belediye başkanı arasında yüzde 61,1 lik oranla en başarılı dördüncü belediye başkanı seçilmişti.

Başkan Hükmü Pekmezci, Bayburt’un otopark sorununa çözüm oluşturmak adına hazırladığı ve 16 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen temel atma töreniyle yapımına başlanan Veli Şaban Mahallesi Çok Katlı Otopark projesiyle ödül aldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Malatya’da düzenlenen törenle ödülünü Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin elinden alan Başkan Hükmü Pekmezci yaptığı açıklamada “ Belediyeler şehirlerinin kronikleşmeye yüz tutmuş sorunlarına yönelik projeler üreterek hayata geçirmek zorundadırlar. Bizde tarih ve kültür şehri Bayburt’umuzun en önemli sorunlarından biri olan otopark sorununa bir nebze olsun çözüm olmak adına Veli Şaban Mahallemizde çok katlı otopark inşasına başladık. İnşallah tamamlandığında şehrimizin yükünü hafifletecek.  Bizim ve şehrimiz için oldukça önemli olan bu projemizin Türkiye çapında bir ödüle layık görülmesi de bizim için ayrı bir mutluluk oldu. Bu ödül için projenin hazırlanmasında emeği geçen mesai arkadaşlarıma, bu güzel projemizi ödüle layık gören halkımıza,  böylesi güzel bir ortamda bizleri buluşturan Kent ve Başkan Dergisi ekibine ve misafirperverliğinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. “ diye konuştu.

Ödül törenine Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Büyük Birlik Partisi Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir ve ödüle layık görülen belediye başkanları katıldı.

 

 

YORUMLAR

  1. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Sn Başkanımız Hükmü PEKMEZCİ nin ödüle layık görülmesi biz hemşehrilerini de mutlu etmiştir.
    Kendisinden üretim ve istihdam tesislerinin hızla faaliyete geçmesini de sağlamalıdır.
    Bundan sonrası için kıymetli Başkanımızın daha önce ki Kültür Müdürlüğü görevi üstlenmesi ve kendisininde milliyetçi ve muhafazakar yapısını da düşünürsek , şehrin kültürüne sahip çıkarak, tarihi varlıkları aslına uygun koruyarak ve restore ederek , mahalle odalarının, mahalle kültürünün yaşlılar ile genlerin devamlı bir arada bulunması, gün görmüş alaylı kültür büyüklerimizin tecrübelerini, gençler dinlemeli, mahalle muhtarları bunun için fahri görevli olmaları ve muhtarların hepsinin gerekirse bir dernek kurup, burayı kültür yaşatma merkezine dönüştürmeli, ahlaklı nesillerin yetişmelerini, tıpkı aha önce olduğu gibi Bayburt kültür derneği ve Halk eğitim merkezi gibi tiyatro ve eski çalgıların öğrenim ve kültürünü ayağa kaldırmalıyız.
    Tüm ülke sathında olduğu gibi Bayburt ta da yozlaşan asli kültürümüzü kaybetmemek önemli diye düşünüyorum.
    DEDE KORKUT şölenlerini özellikle ülkemizin son dönemlerde dünya ya artık bende varım demeye başladığı için ülkemizi aşağı çekmek için çaba sarf ediyorlar bunu dünya ya , ey dünya TÜRK dünyası ve TÜRKİYE olmadan olmaz demeliyiz. gerçeğini
    Sn Başkanımızın TÜRK DÜNYASI kültür elçisi seçilmesini sağlaya biliriz.

  2. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    KENT ve BAŞKAN DERGİSİ , Bayburtlu vatandaşları dinlemiş mi, sormuş mu, proje çok mu doğruymuş …? Tarih ve Kültür Şehri Bayburt’a çok mu yakışmış , uyum mu sağlamış ,yoksa kenti bozmuş mu..? başkanımız ödül almasıyla gurur duyduk, gurur duymak ta hakkımız, bizim başkanımız .(!) bu proje ödülü kesinlikle hak etmedi…Selamlar ve saygılar..

  3. Ahmet dedi ki:

    Tebrik ederim