Dolar 32,5328
Euro 34,8363
Altın 2.428,44
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Bayburt’un Vekil Sayısında Endişeli Bekleyiş

Bayburt’un Vekil Sayısında Endişeli Bekleyiş
19 Nisan 2018 21:02 | Son Güncellenme: 20 Nisan 2018 08:01
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçimin açıklanmasıyla birlikte Bayburt’un vekil sayısının değişme ihtimali gündeme geldi ve endişeli bekleyiş başladı.

Anayasa’da değişiklik yapılmasına dair kanun ile 550 olan milletvekili sayısının 600’e çıkarılmasına ilişkin, Yüksek Seçim Kurulu tarafından da 2017 nüfus bilgilerine göre açıklanması beklenen illerin çıkaracağı milletvekili sayılarına bakıldığında Bayburt’un vekil sayısı 2’den 1’e düşmüş oluyor.

TÜİK tarafından açıklanan 31 Aralık 2017 tarihli nüfus bilgilerinin esas alındığında, yani Türkiye nüfusunun binde birinin altına düşen illerde vekil sayısı 1 olarak belirleniyor. Türkiye’nin genel nüfusu 31 Aralık 2017 tarihi itibariyle 80 milyon 810 bin 525 kişi olarak açıklandı. Bayburt’un en son açıklanan nüfusu ise 80. 417′ dir. Buna göre binde birin altında kalmış gözüküyor. Ortalama 400 kişi nüfus eksikliğiyle vekil sayısının 1’e düşme ihtimali var.

Bütün bu gelişmelere rağmen illerin vekil sayısı henüz resmiyet kazanmış değil. Yüksek Seçim Kurulu tarafından bir kaç gün içerisinde Türkiye genelindeki illerin ve dolayısıyla Bayburt’un vekil sayısı kesinlik kazanmış olacak.

 

 

YORUMLAR

  1. Vatandaş dedi ki:

    Razi ak-ist rumuzlu arkadaş şöyle ifade ediyor…
    Salyazı,pazar yolu ve otluk beli torba yasayla Bayburt’a
    bağlanmalıymış…!
    Otlukbeli,salyazı için bir şey demiyorum, Pazar yolu referandumla
    ret etmişti, Pazar yolu Erzurum merkez esnafının lokomotofi
    çok güçlü insanları var…Bu saatten sonra onları Bayburt’lu yapmak
    çok zor… Küçük fakat çok güçlü ilçe, sadece hatırlatmak istedim…

  2. raci ak-ist dedi ki:

    yıllarca dile getirdik”salyazı-pazaryolu ve Otlukbeli bayburta “torba yasası ile bağlanmalı.!!,zaten
    18-19 asırda bayburta bağlı ilçeler idi,sn maliye bakanımız bu durumu değerlendirmeli,!!,saygılar
    “Anadolu yakası Bayburt dernekler platformu-pendik-ist.
    not””:”””imza kampanyası olabilir:bayburt ak.parti il bşk ve diğerleri.,lütfen

  3. ali dedi ki:

    Ne yazıkki her seçim geldiğinde milletvekili 1 e düştü sonra sayın vekiller sayın bakanlar sayın başbakan sayın cumhurbaşkanı devreye girerek tekrar 2 ye çıkartılıyor yine çıkar ama sorunun asıl kaynağına inilmiyor neden sorun işsizlik pahalılık akabinde göç 2 ye çıkması seçilecek kişiye yarar bana değil ama burda işi aş olursa herkese yarar bayburt a yarar göç olmaz ALLAH aşkına göçü durdurun bunun yolu fabrika açmak iş ortamı sağlamak 6 aylık veya 9 aylık işkurla karın doymuyor en basit bir örnek verelim bayburtta ekmek 1.20 tl aşkalede 60 kuruş sayın belediye başkanımız ve yöneticiler duyun bağkur-ssk- doğalgaz -elektrik-su – vergi-ev kirası- çocuk okutma- yeme içme hesabını yapın 1600 tl ile karın doyuyorsa sorun yok