Dolar 32,5866
Euro 34,8481
Altın 2.504,29
BİST 9.677,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 25°C

Bayburt’tan 2 Proje Türkiye Finallerinde

Bayburt’tan 2 Proje Türkiye Finallerinde
7 Nisan 2023 17:09 | Son Güncellenme: 8 Nisan 2023 11:11
A+
A-

TÜBİTAK tarafından bu yıl 54.sü düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na katılan ve Erzurum Bölge Finali’nde Bayburt’u temsil eden 8 projeden 4’ü dereceyle dönerken birincilik elde eden 2 proje Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

TÜBİTAK 2204-A lise öğrencilerini kapsayan araştırma projeleri yarışmasına başvuru yapan ve ilimizi Erzurum Bölge Finali’nde temsil eden okullardan Demirözü Gökçedere Çok Programlı Anadolu Lisesi coğrafya alanındaki “Bayburt doğa tarihi müzesi” projesiyle bölge 1.si olurken Bayburt Fen Lisesi de kimya alanındaki “Bayburt taşı tozu ve polistirendon sol-jel yöntemi ile didrofobik aerojel poliaerojel kompozit yalıtım malzemesi üretimi” projesiyle bölgede 1. olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandılar.

Fen Lisesi, diğer çalışması olan matematik alanındaki “hokey sopası eşitliğine geometrik yaklaşımlı kanıt” projesiyle bölge 2.si olurken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi fizik alanındaki “enerji dolu yollar ile durmak yok yola devam” projesiyle bölgede 3.lük elde etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, “TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmaya yurdumuzun dört bir yanından başvurular olmuş ve farklı illerden 27.013 proje başvurusu alınmış durumdaydı. Ön değerlendirmeyi geçen 1.440 proje arasında ne mutlu bize ki Bayburt’tan 8 proje yer aldı. 3-4 Nisan tarihleri arasında çevrim içi sunumlar ile değerlendirilen projelerimizin 4’ü derece alarak bizleri onore etti. Bu başarıda emeği geçen başta öğrencilerimiz olmak üzere onlara destek veren okul yöneticileri, danışman öğretmenleri ve manevi desteklerini esirgemeyen ailelerine minnettarız.” dedi.

5-9 Haziran’daki Türkiye Finallerini heyecanla beklediklerini belirten Güney, öğrencilerine başarılar diledi.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.