Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 18°C

Bayburt’ta tarihe ışık tutan köprünün yıkımına başlandı

Bayburt’ta tarihe ışık tutan köprünün yıkımına başlandı
24 Ekim 2023 17:04
A+
A-

Bayburt’ta Çoruh Nehri üzerinde bulunan ve Erzurum köprüsü diye bilinen ve tarihe ışık tutan köprünün yenilenmesi için çalışmalar başlandı.

DSİ tarafından Çoruh Nehri üzerinde başlatılan 2 adet yaya 2 adet ise mevcut eski taş köprünün yenilenme çalışmalarında Erzurum köprüsü olarak bilinen ve Zahit Mahallesiyle ile en fazla irtibatı sağlayan köprünün yıkım çalışmaları başladı.

Yıllardır kullanılan ve yıpranmış olan köprü çalışmaların başlamasıyla birlikte ulaşıma kapatıldı. Köprünün ne zaman bitirilerek hizmete açılacağı konusunda kesin bir tarih verilemiyor.

Öte yandan yıkımı başlatılan köprünün, Cumhuriyet Caddesi tarafında yer alan ve Bayburt Belediyesine ait olan halk ekmek büfesi, Yusufiye Camisinin yakınında hizmet vermeye devam ediyor. 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Serhat dedi ki:

    Burda yetkilere seslenmek istiyorum.
    Kaleardi yolunu acin lutfen, ispir yolu üzerindeki delik deşik yoldan gitmekten arabanin alt takimi pert oldu. Yollar yol değil hep yama çukur vs . Sehir icindeki yollari topladan 20 km değil nedir bu işkence. Yapın şu yollari.

  2. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Köprüyü nasıl yapacakları muamma , proje resmini gösterseler de bilsek, bu tadilatlar kentte değişim ve dönüşüm değildir.. Köprülerin yaşı itibarıyla yenilenmesi şarttır.. Fakat VATANDAŞA göre öncelik (Taş köprüden -Bent hamamına kadar 800-900 metre) Bayburt şehir içi geçişi ile Çoruh’ un kenarları boşaltılması ve yapılmasıdır.. Bu vatandaşın talebinin , yönetenlerin, siyasi erkin aklının ucundan dahi geçmediğine inanmıyorum.. Ulu cami etrafı açılsın diye diye, dilimizde ot bitti, bunlar değişim ve dönüşüm projeleridir… Maalesef, Öncelikli olsun, olmasın neyi yapıyorsanız hayırlı olsun diyoruz . BAYBURT YIKILARAK DÜZELİR..

  3. Kemalettin Temur dedi ki:

    İstanbul’da önceki belediyeler bu tarz işlerde farklı modellerde proje yapılır halka sunulurdu..

    Halka hangisini istersiniz diye beğenisine sunulup öyle yapılırdı..
    Bayburtta tepeden inme benim dediğim olacak..

  4. Selami Gazioğlu dedi ki:

    Gönül isterki başlanmışken saat kulenin yakınındaki köprüde yenilensin haydi hayırlısı

  5. Sat Komando Halo dedi ki:

    Beni bilen bilir sat komandosu olarak görev yaptıgım tsk ya girmeden önce bu köprünün altında antrenman yapardım. Bende çok anısı var bu köprüden balıklama atladıgım günleri, kışın – 20 derecede suda kaldığım günleri unutmayacağım guzi.

  6. Ahmet Çağıldak dedi ki:

    Yine yeniden katliam mı yapılacak? Biz ‘istemezuk’ tayfası kabul ediliyoruz ya, her itirazımızı iş bilmeden işi üstlenenler böyle algılarlar. Bu nedenle her karşı çıkışımızı da yapılmasın diye görüyorlar. Oysa endişemiz buranın da Kırkpaharlar, Şehit Osman ve Çoruh’un tahribatını burda da görmek endişesidir. Bu köprünün iki ayağı ve su yaranları hariç zaten son 40-45 yılda orjinalinden kalan hiç bir şey yok. Umarım o iki ayağı temelden yıkmayıp tamir ederler.

    Şimdi bu haberde ne yapılacak köprünün ön projesi (avan proje), ne teknik çizimi, ne statiğiyle ilgili bilgi ve ne de eğimi ile bağlantısı hakkında bir bilgi bulunması gerekmiyor mu? Eminim haber kaynağı istese de vermezler. Ya da Phoshop’ta çizilmiş naif bir çalışmasını paylaşırlar.

    İş, hep olduğu gibi yine merkezde kapalı kapılar ardında, bir tanıdık yüklenici ve siyasetin oluruyla gerçekleşecek. Hemşerilerimizden, memleketimizde bu işin yetkin kişilerinden ve araştırmacılardan bir rapor yok! Paydaşları akçeli işlere bulaştırmadan yapılacak her işte ortak akıl ve katkı sunacak kişi görmeden yine yanlışa devam edilecek. Tek dertleri bütçe çıkarıp alelacele yapıp edecekler. Bu yüzden her işleri eksik, yanlış, kusurlu ve sürdürülemez..

    Umarım ‘körpü’de yanılırız.